REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Federaţia condusă de Mohammad Murad prezintă 'starea vremii' pe litoral

Federaţia condusă de Mohammad Murad prezintă 'starea vremii' pe litoral

Replica API 20 iulie 2019 | 00:00 337

"Începând din această săptămână, odată cu terminarea ultimelor examene școlare planificate ca de obicei în mijlocul verii și cu devoalarea unui “fake news” emis de ANM și promovat inconștient de majoritatea mass-media în căutare disperată de audiență, turiștii încep să sosească pe litoral în număr din ce în ce mai mare" - transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc. Federaţia este condusă de Mohammad Murad, cel care deţine lanţul hotelier Phoenicia. Pe de o parte, este de înţeles supărarea lui Murad că nu are grad de ocupare de 100%, aşa cum poate se aştepta. Pe de altă parte, îi reamintim preşedintelui FPTR că mass-media preia comunicate OFICIALE ale unei instituţii despre care se poate documenta accesând acest site: http://www.meteoromania.ro/transparenta/legislatie/legea-nr-216-publicata-in-monitorul-oficial-nr-494-din-data-06012004/

ANM (Administraţia Naţională de Meteorologie) oferă prognoze meteo (dacă va consulta DEX, reprezentantul FPTR va înţelege că o prognoză înseamnă "prevedere a desfășurării în timp a unui fenomen, a unui proces etc., bazată pe studiul împrejurărilor care îi determină apariția și evoluția; estimare a valorilor probabile pe care le vor lua în viitor unele mărimi nesigure, inconstante". Cu alte cuvinte, o prognoză nu este 100% sigură. Chiar şi aşa, estimările ANM au fost foarte aproape de adevăr: săptămânile trecute au fost caracterizate de instabilitate atmosferică (ştim cu toţii că a şi plouat!).

Principalul rol al presei este de a informa. Prin urmare, preluarea informaţiilor ANM înseamnă fix informarea populaţiei. Că titlurile pot fi uneori mai bombastice - depinde de alegerea fiecărui trust de presă în parte sau de inspiraţia unui jurnalist sau altul. În cazul în care preşedintele FPTR este deranjat de anumite titluri, e de înţeles şi poate comenta ca atare. Ba chiar poate să decidă să nu mai urmărească un ziar sau altul, o emisiune sau alta. La fel cum pot decide şi alţi cetăţeni în cazul în care constată că nu sunt mulţumiţi de buletinele de ştiri sau de informaţiile oferite de o televiziune, de un ziar sau de un post de radio sau altul. Dar atât. Sunt consecinţe pe care presa le suportă atunci când nemulţumeşte publicul. Sperăm că astfel se traduce comunicatul, şi nu printr-o tentativă de "pumn în gura presei". Mai departe, urăm succes tuturor celor care au activităţi pe litoralul românesc şi conchidem prin citarea, mai departe, a comunicatului transmis de FPTR:

"Litoralul începe treptat să se umple, diferențiat pe stațiuni, astfel că pentru acest weekend în Mamaia așteptăm un grad de ocupare de 75%, Eforie Nord 80%, iar în stațiunile din sudul litoralului în jur de 70%. În continuare stațiunile Năvodari, Costinești și Vama Veche sunt asaltate în perioada weekend-ului de vizitatori, dar turiștii declarați în structuri clasificate se mențin în jurul a 70-80%. Aceste date provin de la unitățile clasificate al căror număr este egalat sau depășit în aceste stațiuni de numărul unităților nedeclarate. Astfel, numărul de turiști prognozat pentru acest weekend este de aproximativ 80.000 de turiști în unități clasificate. Pe lângă aceștia, cel puțin 20.000 de turiști se vor caza în unitățile neclasificate".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De unde taticule turisti,ha?! Vin mocangii cu bilete prin cnpas la tratament in Eforie, Costinesti, Mangalia si mai vin alti mocangii cu tichete de vacanta cica date de stat.Pai de unde are statul buget, nu de la noi toti, dar favorizeaza doar putorile cu 5 zile pe saptamana si 8 ore.La privat si mai ales in comert si turism lucrezi 7 din 7 si cate 10-12 ore si chiar mai mult pe un salariu minim pe economie.Ciocul mic si joc de glezne tu "capo di tutti capi"ca nu suntem chiar toti prosti.Dar din pacate suntem pe aceste meleaguri din ce in ce mai putini din cealalta categorie.Istetii s-au dus.
4
1
Draga d-le Murad,atata timp cat exista discriminare intre putorile de bugetari care primesc tot felul de tichete,vaucere,bonuri,si cei 5 mil de angajati in privat care nu primesc nimic de la patroni caci patronii daca nu sunt obligati prin lege nu dau 1 leu in plus,nu o sa aveti nici voi cei din turism si din alte activitati clienti suficienti si vanzari bune.Patronii nici macar al 13 lea salariu nu-l acorda, patronii au distrus tara si au gonit 5 mil romani in strainatate. Parlamentul este antiromanesc, trebuie dizolvat,ei nu guverneaza pt tara.Au imbogatit doar o mana de oameni - patronii
8
2
In Romania post-neo comunista inca uram investitorii, afara cu cei ce creeaza locuri de munca, la marginea satului cu ei. Asistatii sociali cu pareri - in centru... medievali am ramas
4
2
Probabil tot din cauza prognozelor meteo a scazut si calitatea mancarii oferite la Phoenicia Resort. Micul dejun cel putin, e execrabil, mezeluri cu gust de cauciuc zilnic.
7
1
Hodorogul asta nu se uita in oglinda cum arata la varsta lui ? Cu plete si calvitie cu parul unsuros ! Soios ca toti harapii ... la ei cu apa , mai problematic !
6
2
In maxim un an ajungi la zdup. Ai facut mult rau in Romania... Nu te mai tin baietii cu ochii albastrii i ai tras pe sfoara si pe ei cum ai tras pe toata lumea
9
2
Federatia si Mahomed CIUHAB sa ne mai scuteasca de cacaturile lor si sa zica merci ca inca mai sunt tolerate in tara asta cu tigani si mamaligi. E ok cu turcii si tatarii pe care i-am gasit aici, dar pe cacatii astia de-ai lu Palestina chiar nu-i inteleg. In Romania aia veche, a bunicilor mei, nici n-ar fi avut voie sa spuna buna-ziua, fara sa le fie data. Si traiau oricum la marginea satului. Hai, Romania, fa un efort de memorie si scuipa-i afara!
17
1
Problema e ca s-a cam terminat cu vaucherele de vacanta- date la bugetari de la bugetul statului, adica din banii nostri, ai tuturor contribuabililor. Si libanezul incepe sa intre in transa ! Sokaim mazarnak !
15
2
harapi sug pooola cand ploua.
4
1
Vanzarile pe litoral sunt slabe. Majoritatea operatorilor sunt in urma cu incasarile si in urma cu platile la furnizori. Se simte o tensiune generala pe litoral. Sa nu uitam ca scoala incepe mai repede anul acesta cu o saptamana.
13
0
Arabilor analfabet de 2 lei
10
3
Pula non stop
4
2
moarte harapilor din RO !!!
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369