REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Federaţia Elevilor din România: Guvernul preferă să trateze baronii locali ai partidului cu mai multă atenție decât chiar pe elevii acestei țări

Federaţia Elevilor din România: Guvernul preferă să trateze baronii locali ai partidului cu mai multă atenție decât chiar pe elevii acestei țări

Replica API 27 iunie 2019 | 01:48 431

Federația Elevilor din România condamnă adoptarea proiectului de Ordonanță de Urgență de către Guvernul Dăncilă și privarea elevilor de dreptul lor la transport redus și decontarea navetei în favoarea satisfacerii baronilor local iși a transportatorilor.

"Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență prin care a eliminat transportul în trafic județean din sfera serviciilor publice, făcând să dispară obligațiile (de serviciu public) transportatorilor de a acorda reduceri elevilor și de a acorda abonamente cu tarife preferențiale pentru elevi, în vederea decontării navete", atrnsmite Federaţia Elevilor.

Proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului a fost publicat în data de 2 aprilie pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, el vizând satisfacerea cerințelor președinților consiliilor județene și ale transportatorilor, așa cum se arată și în preambulul lui. Ca urmare a demersurilor pe care Asociația Elevilor din Constanța le-a întreprins în vederea determinării Consiliului Județean Constanța să acorde reduceri pentru elevi, președintele autorității a sesizat problema mai departe, iar Uniunea Națională a Consiliilor Județene, în frunte cu președintele organizației, Marian Oprișan, au făcut presiuni în rândul Guvernului pentru ca autoritățile județene să fie scutite de aceste costur, acuză Federaţia Elevilor.

"În aceeași ședință de Guvern a fost adoptat, prin ordonanță de urgență, Codul Administrativ, act normativ ce prevede pensii speciale pentru aleșii locali. În acest sens, dorim să tragem un semnal de alarmă asupra lipsei totale de interes a Guvernului față de educația din România, acesta preferând să trateze baronii locali ai partidului cu mai multă atenție decât chiar pe elevii acestei țări. Federația Elevilor din România a solicitat tuturor ministerelor avizatoare să acorde aviz negativ acestui proiect, însă, din păcate, au primat interesele politice. De asemenea, de la apariția proiectului, societatea civilă și-a exprimat puternicul dezacord față de efectele acestei ordonanțe, precum și mediul politic", mai transmit reprezentanţii Federaţiei Elevilor.

„Mă declar personal profund dezamăgit, dar mai ales dezgustat, de modul în care persoanele ce ar trebui să mențină această țară într-un fir ascendent din toate punctele de vedere, aleșiicetățenilorromâni, își bat joc de un domeniuatât de important pentru această țară. Ca urmare a deciziei de astăzi, coaliția baronilor locali și a conducerii Guvernului trimite zeci de mii de elevi din clasele școlilorsau ale liceelor acasă. Zeci de mii de elevi sunt, începând cu ziua de azi, condamnați la a trăi o viață fără educație, fără ca aceștia să aibă șanse la a trăi o viață decentă. Dacă aș fi în locul persoanelor ce conduc acest Guvern, aș demisiona în momentul doi”, adeclarat Andrei-Mihai Tănase, președinteleAsociațieiElevilor din Constanța.

Federația Elevilor din România anunţă că va continua să întreprindă toate demersurile posibile pentru ca problema să fie soluționată, luând în calcul și o acțiune în justiție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu este chiar asa de complicat. Exista democratii fara istoric al mult vorbitei ,,cime rosii'' de unde se pot lua exemple. Ia sa vedem,in SUA cum e cu gratuitatile pentru elevi si student,cum e cu ajutoarele sociale,cum e cu fiscul,cu coruptii din magistratura? cui ii este frica sa adopte legi deja verificate in timp indelungat de democratii mult mai sanatoase? Vrem o tara ca afara ,dar noi sa ramanem la fel cum suntem,asa tiganizati ,manelizati si lasi,fara demnitate,dezbinati si ticalosi? Pai ori ca afara dar si noi mai buni,ori mucles . Lasa ca vine USR sau PNL si taie tot,asa e bine.
3
0
Daca faci o analiza corecta si fara patima constati ca toti care au primit diverse inlesniri, scutiri, gratuitati de la guvernarea PSD , elevi, studenti, pensionari sau mariri foarte mari de salarii, medici, functionari publici, profesori, armata, interne si chiar nu au votat cu PSDul. Prin deductie logica nu sunt de acord cu aceste masuri. Deci ele sunt nepopulare si trebuiesc anulate spre satisfactia masei de votanti.
2
0
Si bineanteles ca fituica psdista,,Replica" nu lasa loc de comentarii nici la felix stroe, tit brailoiu sau fagadau. Prin urmare profitam si le transmitem multa...multa...Mu1e la toti si la PSD in mod special care, zilele astea, a votat alte PENSII SPECIALE si pentru primari, viceprimari si presedinti de CJ. La toti astia care le mana oile la usa sa-i voteze pe ei lupi imbracati in strai de oaie. Asa a inteles PSD sa se comporte dupa avertismentul Romanilor din 26 Mai. Tot Hotie si bataie de joc!!! Romanii nu uita, si la urmatoarele alegeri o sa aibe soarta lui ALDEtariceanu!
3
0
EVEVII SUNT NISTE CRETINI IMBECILIZATI DE FESBUK. SA LE DAM VOR. CU CAT MAI MULT CU ATAT MAI REPEDE!
2
1
care semneaza cu '' replica'' : mai cacat imbalsamat , tu tot sarac si prost ramai , indiferent cine e la putere . Bagati-ai pula in ma-ta , cand ne omorai la munci agricole , ai uitat ? ne pisam pe tine boule, stii ca iti era frica , noi plateam si luam bon de recolta mare muistule , ce credeai ca am recoltat noi la ciocarlia ? venea madam popovici cu Aro 244 diesel si se bucura ....cand auzea ce mult muncim . Kentul sa traiasca !
2
2
Acesti elevi nu voteaza ... Inca . PSD viitor partid mic mic mic va fi.
3
1
acesti elevi nu voteaza pe cand baronii prostesc varsnicii si saracii pentru ai vota.
4
1
Daca mai era cazul demonstrati apartenta voastra la psd.pe langa faptul ca banati ip uri de pe care se comenteaza impotriva atitudinii voastre comentariile la tot ce inseamna psd stroe sunt oprite.concluzia e simpla.replica plus psd egal LOVE.in ceea ce priveste articolul ar fii culmea ca psd ul sa se gandeasca la tinerii in conditiile in care tinerii au iesit la vot.noi stim ce vreti voi o natie de retardati pe care sa ii poata cumpara clasa politica recte psd in campanii.stati linistiti oricum mooe psd este pretutindeni si se va vedea la presedentie locale si parlamentare.oricat va chinuiti.
5
3
Ii doare fix in pix pe guvernanti de tanara generatie cat si de viitorii cetateni ai acestei tari. Cred ca traiesc doar momentul pentru ca la o viziune pe termen lung nici nu gandesc.Pensiile alea speciale si nu numai cine o sa le asigure, daca se incearca prin diverse metode restrictionarea accesului tinerilor la invatamant,educatie si cultura. Si mai vreti si invatamant obligatoriu. Fara carte stim desigur ce urmeaza.Ne intorcem in timp cu aproape 100 de ani, cand bunicii munceau la boieri.Se asteapta ca tanara generatie sa fie doar menajere, bucatarese, argati, slugi ...
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369