REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Federaţia Română de Handbal primeşte 7 milioane de lei de la Guvern pentru organizarea CM de handbal feminin U20

Federaţia Română de Handbal primeşte 7 milioane de lei de la Guvern pentru organizarea CM de handbal feminin U20

Replica API 14 februarie 2020 | 00:00 388

Federaţia Română de Handbal va primi, în urma unei Hotărâri de Guvern adoptate joi, suma de 7 milioane de lei pentru organizarea în acest an, la Bucureşti, a Campionatului Mondial de handbal feminin Under 20, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

"Tuturor celor din sport le-am cerut răbdare în ceea ce priveşte relaţia cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi în momentul de faţă nu cred să existe entitate sportivă care să nu a fi fost ascultată. Federaţia Română de Handbal organizează, împreună cu federaţia internaţională, un eveniment extrem de important anul acesta în România, Campionatul Mondial de Handbal feminin de tineret. Sunt 24 de ţări participante de pe cinci continente şi în mod clar că sprijinul guvernamental trebuia să existe. Urmare a demersurilor pe care le-am făcut Guvernul României a asumat o bună parte a sprijinului financiar pentru organizarea acestei competiţii prin alocarea a 7 milioane de lei, care vin să completeze cele 4 milioane de lei asumate de către Federaţia Română de Handbal. Deci în momentul de faţă au tot sprijinul nostru, există din punct de vedere financiar satisfăcute toate solicitările care se ducă la un succes în organizarea acestui campionat mondial aici la Bucureşti", a declarat Stroe.

Ministrul a precizat că acest model de finanţare a competiţiilor internaţionale va putea fi urmat în viitor: "Bineînţeles că după acest model, în condiţiile în care există proiecte reale, serioase şi articulate, vom sprijini orice fel de iniţiativă. Competiţiile internaţionale, nu neapărat pentru sport, ci şi pentru imaginea acestei ţări, contează enorm. Modul în care te angajezi să le susţii, să le găzduieşti, contează enorm în aprecierea celorlalţi. Prin aceste evenimente demonstrăm că facem parte dintr-o lume bună a sportului şi că există în România şi disponibilitate şi deschidere faţă de sport".

Campionatele Mondiale de handbal Feminin U20 vor avea loc în perioada 1-13 iulie, la Bucureşti, în Sala Polivalentă şi Sala Dinamo, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218