REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Federaţia Sindicatelor Poliţiştilor se opune sistemului de monitorizare cu „brăţări“ electronice a suspecţilor

Federaţia Sindicatelor Poliţiştilor se opune sistemului de monitorizare cu „brăţări“ electronice a suspecţilor

Replica API 22 iulie 2019 | 00:00 153

Christian Ciocan

Federaţia Sindicatelor Democratice a Politiştilor din România (FSDPR) se opune Proiectului de lege care prevede introducerea unui sistem de monitorizare prin care persoanele care se sustrag unor măsuri preventive sau împotriva cărora au fost instituite ordine de protecţie provizorii vor fi fi obligate să poarte dispozitive electronice de supraveghere, se menţionează în comunicatul transmis luni de purtătorul de cuvânt al FSDPR, Christian Ciocan.

"În forma sa actuala Proiectul Legii care prevede sistemul de monitorizare a persoanelor care se sustrag unor măsuri preventive sau împotriva cărora au fost instituite ordine de protecţie provizorii şi care vor fi obligate să poarte dispozitive electronice de supraveghere nu garantează prevenirea săvârşirii abuzurilor", consideră reprezentantul sindicatelor poliţiştilor.

Acesta argumentează că Poliţia română nu poate administra acest sistem din cauza lipsei de personal.

"Poliţia Română - subdimensionată numeric - nu poate gestiona în parametrii legii sarcinile care i-ar reveni prin această nouă lege. În plus, problemele urgente privind alocarea de fonduri pentru dotare şi salarizarea corespunzătoare a personalului determină ca acest nou proiect de Lege să creeze vulnerabilitaţi pentru MAI, din acest punct de vedere", consideră Christian Ciocan.

Federaţia Sindicatelor Democratice a Politiştilor din România a transmis acest punct de vedere reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne, la şedinţa de Dialog Social de luni, precizează purtătorul de cuvânt al FSDPR. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai cum sa puna ei bratari prietenilor lor, infratorii, cu care sunt in cardasie sau cumetri??? Cum sa mai ia spaguta de la gainarii cu "bratari" la picior??? That is the question...!!!
4
0
Comentati aiurea.
1
2
Dar este normal ca in orasul acvariilor sa existe peste 1000 de proxeneti liberi care spondorizeaza lunar politia Cernavoda,Parchetul.Medgidia si Constanta ?.De adunat spagile politia are timp dar de bratari pula?.
2
1
Ciocanel vrei in politica dupa cum se vede traba.
2
1
Nu cred ca maimutoiu asta de la sindicat reprezinta voinata politistilor Da si el din gura ca sa si justifice existenta, de parca l ar fute grija pe el de detinuti
1
1
Pai nu tipati ma ca vreti o tara ca afara . Asa e in Uk in Fr , Spania care nu sunt periculosi bratara . Nici voi nu stiti ce vreti . Sa stea in puscarie ca si asa ii platim si pe ei sa stea pe banii nostrii si pe voi ca nu ii prindeti si luati spaga .
3
1
Daca nu le puneti bratari, de ce ii mai lasati in arest lavdomicilu? E ca si cum sunt liberi. Spre ex, un tigan din cernavoda, cramarenco, aflat in arest la domiciliu, a violat o tigancusa de 12 ani si a lasat-o gravida. A si nascut intre timp. E normal???
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614