rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 3 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Felicia OVANESIAN (II): Este POSIBIL ca PUZ-ul Marilor Bulevarde să fi fost BLOCAT intenționat! VIDEO

Registrul Spațiilor Verzi și PUZ-ul marilor bulevarde sunt două subiecte ”cu greutate” care au stârnit, de-a lungul anilor, mai multe controverse. Primul a fost finalizat recent, cu informații eronate și puse sub semnul întrebării, iar celălalt s-a blocat pe drum, din pricina unei virgule sau unui viciu de procedură. Și despre aceste proiecte moștenite de fosta administrație PSD a vorbit Felicia Ovanesian în interviul acordat, în exclusivitate, ziarului Replica, unde a făcut dezvăluiri incredibile. Plecând de la faptul că ambele proiecte au fost realizate greșit și continuând cu intenția unora de a bloca intenționat elaborarea PUZ-ului marilor bulevarde. Mâine, 16 octombrie, vom continua seria declarațiilor Feliciei Ovanesian cu tragedia de la Boli Infecțioase și despre acuzațiile consilierilor USR, potrivit cărora city managerul ”ține la secret” raportul de evaluare al managementului Stelei Halichidis.

Așa cum Replica a semnalat de mai multe ori, Registrul Spațiilor Verzi a fost finalizat cu mult mai târziu față de termenul stabilit în contract. În cele din urmă, s-a semnat recepția cu obiecțiuni și cu toate neconcordanțele regăsite în document.

Registrul Spațiilor Verzi zice că avem cu 60 de ha de spațiu verde mai mult decât în anul 2000(?!)

O problemă care este pusă sub semnul întrebării, și pe bună dreptate, se referă la suprafața totală a spațiilor verzi din Constanța, stabilită în Registrul Spațiilor Verzi care, în opinia firmelor elaboratoare, ar fi de 530 de hectare, adică cu 60 de hectare mai mult decât… în 2000.

”Nu cunoaștem suprafața totală a spațiilor verzi, deși avem un registru al acestora elaborat, cu privire la care avem dubii despre modul în care a fost redactat. Au fost incluse în registrul spațiilor verzi suprafețe care nu mai fac parte din patrimoniul municipiului Constanța. Nu avem capacitatea de a verifica în amănunt în ce măsură corespunde sau nu realității în acest moment. La momentul în care o să avem la nivelul Primăriei Constanța un contract de cadastrare al terenurilor vom putea verifica fiecare teren în parte. Noi nu avem nimic măsurat, cadastrat și intabulat”, a declarat Felicia Ovanesian. ”M-am uitat pe caietul de sarcini întocmit în anul 2000, pentru licitația pe spatii verzi, iar în respectivul caiet se menționa că la nivelul anului 2000 erau 480 de hectare de spații verzi, dar RLSV-ul (Registrul Local al Spațiilor Verzi) ne spune că în anul 2020 în Constanța avem 530 de hectare de spații verzi. Eu nu văd cum, având în vedere masacrul din ultimii ani al spațiilor verzi, la care am asistați toți, volumul acestora ar fi putut crește. Noi nu am generat parcuri sau alte spații verzi, dimpotrivă, așa că e imposibil să fi crescut. Nu cred că avem 17 mp pe cap de locuitor pe spațiu verde, eu sunt convinsă că avem mult sub 10. Sper să mă înșel, dar nu pot să cred că în municipiul Constanța avem cu 60 de hectare mai mult spațiu verde decât în anul 2000. În Mamaia sunt 80 de hectare de spații verzi… să mi le arătați și mie dacă le vedeți”, a continuat city managerul.

Ovanesian: Ne va genera probleme majore Registrul Spațiilor Verzi; n-ar trebui prezentat Consiliului Local

Din pricina acestui fapt, și nu numai, city managerul consideră că Registrul Spațiilor Verzi nu ar trebui introdus în ședința de Consiliu Local, pentru vot. ”Din punctul meu de vedere, ne va genera probleme majore acest Registru Local al Spațiilor Verzi. Administrația l-a semnat cu obiecțiuni, el trebuie validat de către Consiliul Local. Cred că nici n-ar trebui prezentat Consiliului Local, am sentimentul că nu corespunde situației actuale”, a mai precizat Ovanesian.

Mai multe informații despre Registrul Spațiilor Verzi, găsiți în materialul VIDEO de mai jos:

PUZ-ul marilor bulevarde, BLOCAT intenționat?!

În ceea ce privește PUZ-ul marilor bulevarde, este un proiect foarte important care, dacă va fi finalizat, pe lângă faptul că va stabili reglementările urbanistice, ar decongestiona și traficul, fiind realizat, în acest sens, un studiu de circulație. Proiectul s-a blocat la etapa a treia, din cauza unei greșeli, iar Felicia Ovanesian spune că există posibilitatea să se fi dorit lucrul acesta, adică să se fi greșit intenționat.

”S-au elaborat mai multe etape, s-au predat niște studii TOPO, GEO, etc, iar după epuizarea acestor etape s-a constatat un viciu masiv al procedurii de achiziție al elaborării PUZ-ului marilor bulevarde. În documentația de achiziție s-ar fi făcut vorbire despre un PUZ care vizează 2.000 de hectare, când el, în realitate, viza 200 de hectare. Nu s-a pus nicio virgulă greșit, se pare că viciul a fost dorit sau urmărit, posibil să fi fost intenționat blocat. Dacă au reglementări urbanistice în zonă, proprietarii pot construi liniștiți, nu poate fi o problemă pentru nimeni să construiască. Problema este că au fost cheltuite niște fonduri publice pe o chestiune aparent nelegală. Nu știu ce decizie s-a luat la nivelul arhitectului șef cu privire la această problemă, dar știu că au fost cheltuiți niște bani, plătite niște etape, iar eu sunt nedumerită cu privire la suma extrem de redusă a acestui proiect pe care o plătește municipalitatea. E un proiect complex, pe o suprafață consistentă. Din cercetarea de piață, cel mai ieftin PUZ este de 600.000 de lei. Nu-mi explic de ce ar face cineva cu 200 000 lei PUZ-ul marilor bulevarde”, a specificat Ovanesian.

Mai multe informații despre PUZ-ul Marilor Bulevarde, găsiți în materialul VIDEO de mai jos:

Ovanesian: Orașul mi se pare urât, urbanismul este haotic; în Mamaia nu am fost de 5 ani

Tot în cadrul interviului, Felicia Ovanesian a vorbit și despre ”rechinii imobiliari” și despre cât de mult s-a construit în Constanța. De altfel, city managerul este autoarea faptelor juridice prin care s-au anulat în instanță PUZ-uri, autorizații de construire sau hotărâri ale Consiliului Local, prin prisma calității sale de avocat și reprezentant al Asociației Constanța Altfel.

”Nu cred că am folosit termenul de ”rechini imobiliari”, dar nu înseamnă neapărat că el este greșit. Și acum descopăr PUZ-uri abuzive, la sesizarea unor cetățeni care la un moment dat sau altul vin și reclamă că „lângă casa mea se ridică un bloc de 6 etaje”. Inclusiv în activitatea Asociația Constanța Altfel eram sesizați de cetățeni și am inițiat demersuri în instanță care au fost soluționate favorabil sau mai puțin favorabil. În esență, eu sunt în primărie pentru că aș vrea să fac ordine în ceea ce privește urbanismul și spațiile verzi. Orașul mi se pare urât și, dincolo de orice îndoială, urbanismul este haotic, nimic nu se potrivește cu nimic. Pe bulevardul Mamaia, pentru că îl parcurg zilnic, pe drumul dintre casă și muncă, avem clădire de sticlă, lângă clădire de piatră, lângă clădire de lemn etc, urât…. Trebuie foarte multă atenție din această perspectivă. Ne aplecăm la nivelul primăriei pentru elaborarea unui regulament de estetică a municipiului Constanța. Nu știu cum mai putem da orașului o altă față decât cea pe care o are”, a explicat Ovanesian.

Întrebată cum i se pare stațiunea Mamaia, administratorul public al municipiului spune că: ”Eu nu calc prin Mamaia, de 5 ani nu am mai fost în stațiune, pentru că nu corespunde imaginii pe care eu o aveam despre Mamaia. Eu îmi aduc aminte de Mamaia că era verde, cu spații largi, respirai aer curat, te plimbai, îți era bine”.

Cum i se par Feliciei Ovanesian Constanța și Mamaia, urmăriți în VIDEO de mai jos:

”Da, sunt în spatele Regulamentului Parcărilor! ”

În partea a doua a interviului, Felicia Ovanesian a vorbit și despre Regulamentul Parcărilor. A avut sau nu o contribuție la elaborarea documentului?

”Ideea regulamentului am pornit dintr-o necesitate. Vechiul regulament a fost anulat de instanță din 36 de motive de nelegalitate. Nu le reiau, nu se știe unde ajungeau banii. Era necesar să reglementăm parcarea în municipiul Constanța. Da, sunt în spatele regulamentului din perspectiva elaborării lui, în deplină conformitate cu normele de elaborare a unui act normativ. Am încercat să respect normele de elaborare, la asta se limitează contribuția mea. În primă fază nu am participat deloc. S-au ocupat colegii mei de la Direcția de Gestionare Servicii Publice. Era foarte important să nu reluăm greșelile, erorile, nelegalitățile din vechiul regulament. Regulamentul în forma promovată de noi, contribuția mea a fost de 100% din punctul de vedere al tehnicii legislative. Nu a fost decizia Feliciei Ovanesian cât se percepe în zona 0, 1 sau 2, nici pe departe, nu eu am generat tarife. Cetățenii încă nu știu și nu cunosc anumite aspecte”, a lămurit Felicia Ovanesian.

Mai multe declarații, în VIDEO de mai jos:

Vom reveni mâine, 16 octombrie, cu seria declarațiilor Feliciei Ovanesian, de data aceasta despre tragedia de la Boli Infecțioase și despre acuzațiile consilierilor USR, potrivit cărora city managerul ”ține la secret” raportul de evaluare al managementului Stelei Halichidis.

VEZI PARTEA (I) AICI:Felicia OVANESIAN (I): SUTE de TERENURI din Mamaia și Satul de Vacanță, folosite GRATIS de operatori. VIDEO

Mirela PASCAL

vineri, 15 octombrie 20216956
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Scumpiri URIAȘE pentru români! A fost făcut anunțul oficial: Majorări de 80%
mai mult...Interviuri
25 noi 00:10InterviuriLa REPLICA se dă REPLICA: CHIȚAC ar RENUNȚA la PROTOCOLUL de COLABORARE locală cu USR. VIDEO (I)

Între jocurile politice de culise, strategiile pentru preluarea noului Guvern și discuțiile pentru o eventuală...5311

26 noi 00:10InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)6524
27 noi 00:11InterviuriVa CANDIDA Vergil CHIȚAC pentru un nou MANDAT, la Primăria CONSTANȚA? Vezi ce zice! (III)2519
10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4951

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video2391
27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO2430
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3227

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO1874
26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video1515
6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1793

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI3566
27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video3241
Vremea
5° - 6.1° sâmbătă, 4 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 79%
Vânt: 7.53 m/s
Presiune: 1013 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
3 dec 00:00SportCristiano Ronaldo, încă o bornă impresionantă. Portughezul a înscris în derby-ul Manchester United - Arsenal

Cristiano Ronaldo a înscris două goluri pentru Manchester United în derby-ul de pe teren propriu cu Arsenal Londra,...390

3 dec 00:00SportCM Handbal (f): Brazilia, victorie în fața Croației - Rezultatele înregistrate joi

Germania, Ungaria (Grupa F), Coreea de Sud, Danemarca (F), Brazilia, Japonia (G) și Austria (H) au obținut victorii,...316

3 dec 00:00SportFotbal: Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României

Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României la fotbal după ce a învins formaţia de liga a...259

3 dec 23:27SportSpania a învins Argentina la scor în primul meci al Campionatului Mondial de handbal feminin

Spania s-a impus, miercuri, cu scorul de 29-13, în fața Argentinei, în primul meci al Campionatului Mondial de...344

Local
3 dec 23:44LocalÎncă 5 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19

Până joi, 2 decembrie a.c., 56.684 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...626

3 dec 23:44LocalACCIDENT RUTIER în localitatea Lumina

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați, joi, 2 decembrie a.c., să intervină în localitatea Lumina, la...585

3 dec 12:04LocalPreotul TĂNĂSESCU zice că e INUTIL certificatul VERDE în BISERICĂ!

680

3 dec 23:44LocalCoronavirus: 1.282 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...301

3 dec 23:43LocalCoronavirus la Constanța: 1.336 de persoane, în carantină, și 991, izolate la domiciliu

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 68.578 de persoane...249

3 dec 23:43LocalCOVID-19: 43 de NOI CAZURI de INFECTARE, la Constanța. INCIDENȚA pe MUNICIPIU a ajuns 1,96

Până joi, 2 decembrie a.c., pe teritoriul României au fost înregistrate 1.781.957 de cazuri de infectare cu noul...692

3 dec 00:02LocalMUZEUL de ARTĂ POPULARĂ, în cărți pentru RESTAURARE

Muzeul de Artă a intrat în atenția Primăriei Constanța! Municipalitatea intenționează să pună la bătaie un...247

3 dec 14:56LocalPATROANA de la SMARALD LAKE RESIDENCE își face și ea un BLOC cu 3 etaje la Universitate

Geta Gropoșilă de la Smarald Lake Residence SRL continuă să investească în municipiul Constanța. Mai nou,...1164

3 dec 16:47LocalO persoană a fost ARESTATĂ pentru TRAFIC de ECSTASY!

1393

Politică
3 dec 00:04PoliticăKelemen Hunor: În Biserică nu se va intra cu certificat verde

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi că nu se pune problema în Guvern să se condiționeze intrarea în...326

3 dec 00:00PoliticăAurescu susţine creşterea capacităţii OSCE de a gestiona situaţia de securitate din regiunea Mării Negre

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a susţinut, joi, în prima zi a reuniunilor Consiliului Ministerial al...165

3 dec 21:00PoliticăDeputat USR: Un condamnat penal va controla întreg fluxul de documente al Guvernului

348

3 dec 00:03PoliticăIon Iliescu poate fi ANCHETAT pentru MINERIADA din iunie 1990

Fostul președintele Ion Iliescu poate fi anchetat penal de procurori în ceea ce privește mineriada din 13-15 iunie, a...347

3 dec 00:04PoliticăClaudiu Nasui îl atacă pe Ciolacu pe tema impozitării salariilor: 'Îți ia cu o mână și îți dă cu alta'

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui (USR), îl contrazice pe liderul social-democrat Marcel Ciolacu după ce...438

3 dec 00:05PoliticăBeatrice Mahler, despre vaccinarea obligatorie: O măsură care trebuie decisă la nivel politic

408

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3227

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1874

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

1515

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4951

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2391

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2430

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1793

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a fost prezent în studioul Replica, miercuri, 27 octombrie. În cadrul...3566

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

3241

Monden
3 dec 00:00MondenGestul impresionant pe care l-a făcut Nicole Kidman la 17 ani. Voia să-şi ajute mama diagnosticată cu cancer

Este una dintre cele mai sufletiste actriţe de la Hollywood şi ceea ce a făcut ea în adolescenţă nu este decât o...264

3 dec 00:00MondenExperienţa de stripper a lui Channing Tatum transpusă de Steven Soderbergh în filmul 'Magic Mike'

Actorul Channing Tatum colaborează din nou cu regizorul Steven Soderbergh pentru un film „Magic Mike”, inspirat de...219

3 dec 00:00MondenMuzica lui Bad Bunny a fost cea mai accesată anul acesta pe Spotify

162

3 dec 00:00MondenAdele va susţine concerte la Caesar's Palace din Las Vegas în 2022

Cântăreaţa britanică Adele a anunţat marţi că va fi protagonista unor show-uri care vor avea loc la Caesar's...177

3 dec 00:00MondenCalendarul Pirelli 2022, realizat de Bryan Adams. Iată cele mai senzuale imagini

Calendarul Pirelli 2022, prezentat sub forma unei cutii de viniluri, poartă numele „On the Road”. Fotografiile sunt...374

3 dec 00:00MondenKylie Minogue s-a îmbogăţit în pandemie. Câți bani a strâns artista în conturi

Kylie Minogue în vârstă de 53 de ani se pricepe de minune la afaceri. După ce a petrecut nu mai puţin de nouă luni...244

3 dec 00:00MondenBritish Fashion Awards l-a omagiat pe designerul Virgil Abloh

Ceremonia anuală de decernare a premiilor British Fashion Council (BFC), desfăşurată luni la Londra, a recompensat...169

3 dec 00:00Monden'Berlin', un serial derivat din 'La casa de papel', va fi lansat în 2023

"Berlin" este numele serialului derivat (spin-off) din "La casa de papel", au anunţat creatorii celebrului serial...186

3 dec 21:15MondenCum ar fi ajuns gloanțe reale în pistolul cu care Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins

1037

Mapamond
3 dec 00:00MapamondCoronavirus: Insuficienţa vaccinării şi a depistării reprezintă un "cocktail toxic", susţine şeful OMS

Lumea se confruntă cu un "cocktail toxic" din cauza insuficienţei acoperirii vaccinale împotriva COVID-19 şi a...166

3 dec 21:14MapamondVladimir Putin vrea să negocieze oprirea extinderii militare NATO spre granițele Rusiei

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a propus miercuri NATO să înceapă negocieri pentru a împiedica Alianţa...487

3 dec 21:14MapamondGrecia impune AMENZI LUNARE persoanelor peste 60 de ani care REFUZĂ vaccinarea

434

3 dec 21:14MapamondȘefa Comisiei Europene cere VACCINAREA OBLIGATORIE în România și țările UE

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că trebuie să avem o dezbatere despre...748

3 dec 01:25MapamondExplozie puternică produsă lângă cea mai aglomerată gară din München

O veche bombă de aviaţie a explodat miercuri în apropierea celei mai aglomerate gări din orașul german München, a...429

3 dec 21:14MapamondPapa Francisc cere tratamente medicale juste şi eficiente pentru bolnavii de SIDA

281

Sănătate
3 dec 01:03SănătateVaccinul produs de Pfizer în doze pentru copii va fi disponibil din 13 decembrie

Uniunea Europeană va dispune de vaccinuri anti-Covid adaptate pentru copii, produse de Pfizer - BioNTech, începând...253

3 dec 01:02SănătatePrimele semne arată că vaccinurile ne protejează și de varianta Omicron

Există semne că persoanele vaccinate complet împotriva Covid-19 sunt protejate inclusiv în fața variantei Omicron,...405

3 dec 01:01SănătatePfizer solicită autorizarea pentru rapelul vaccinului la adolescenții de 16-17 ani

287

3 dec 01:01SănătatePersoanele vaccinate complet şi cu rapel ar putea fi protejate în faţa variantei Omicron

Ministrul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz, a sugerat că persoanele vaccinate complet împotriva Covid, şi...422

3 dec 01:00SănătateCoronavirus: OMS recomandă persoanelor de peste 60 de ani şi celor vulnerabile să nu călătorească

Persoanele expuse riscului de infectare cu coronavirus, între care cele peste 60 de ani, ar trebui să evite...402

3 dec 01:00SănătateOMS: Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea Omicron

293

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT