6.2° Constanța Vin., 27 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6256
6.2° Constanța Vineri, 27 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6256

Felicia Ovanesian: Prețul gigacaloriei rămâne neschimbat

Virgil STOIAN 8 decembrie 2022 | 11:54 911

Felicia Ovanesian, managerul general al Constanței, a organizat o nouă conferință de presă, după cum a anunțat acum câteva săptămâni. De această dată, primarul Vergil Chițac nu este prezent, la conferință participând Felicia Ovanesian, Daniel Vlăiescu,  responsabil cu proiectele derulate de Primăria Constanța și Niculae None, șef serviciu Direcția de control rutier.

Primarul Vergil Chițac este la Ministerul Dezvoltării  pentru contractele din PNRR pentru: Liceul Eminescu, gradinița Lumea copiilor, Școala 7, blocurile de pe  Badea Cârțan, Școala nr 23. În perioada imediat următoare ne așteptăm să semnăm proiecte de finanțare pentru alte unități, Liceul Tomis plus blocuri de la casa de cultura. De asemenea, vor fi 22 de noi autobuze electrice, 22 stații de încărcare lentă și rapidă și 45 de stații de încărcare pentru autoturisme.” a spus Felicia Ovanesian.

Se va construi un nou CET

Vor fi trei proiecte de reabilitare termică care au ca termen 21 decembrie 2023.  Etapa 1 pentru reabilitarea rețelelor termice primare se va termina în luna mai a anului următor. Pentru etapa a 2 a semnăm contractul de lucrări cât de curând, si vom avea 3 luni de proiectare urmând execuția. Pentru etapa a 3-a am semnat contractul acum desfășurându-se proiectarea. În 12 august avem la Ministerul Energiei  un contract pentru  un CET nou, sperăm că în cursul acestei luni să semnam contractul de finanțare, proiectul de dotare a Spitalului de infecțioase cu echipamente plus altele și sperăm să terminăm în martie 2 proiecte dintre care unul presupune realizarea arhivei digitale. Se va construi un nou CET, în curtea vechiului CET. Acesta va produce energie termică și electrică. Am fost primii care am depus proiectul, iar la nivel de țară sunt 9 proiecte de acest fel. Realizarea arhivei ajunge la 2,6 milioane, valoarea totală a proiectului fiind de 4 milioane.” a declarat Niculae None.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Vom avea 4-5 parcări supraetajate

Legat de Termoficare, avariile sunt foarte dese pentru că am intervenit în ceasul al 13-lea. Prețul gigacaloriei nu se va majora față de anul trecut. Dimpotrivă, pe măsură ce se înlocuiesc conductele, ne așteptăm să scadă constant. Ștefan cel Mare e parte din proiect, vă invit pe Mircea cel Bătrân, se lucrează la capacitate maximă. Cetățenii își doresc locuri de parcare, dar nu acceptă o parcare supraetajată în zona în care locuiesc. Lucrăm la un proiect cu Banca Mondială pentru locuri de parcare. Vom face o parcare supraetajată în zona Casei de Cultură. De pe Lăpușneanu vor dispărea 1.700 de locuri de parcare, legale.
Vom avea 4-5 locații pentru alte parcări supraetajate, în colaborare cu Banca Mondială
” a mai adăugat Felicia Ovanesian.

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

paracre supraetajata in fata vilei in care stai
2
0
sunt sigur ca erau mult mai ieftine tramvaiele, cum au atatea orase din occident, fata de autobuzele electrice dar se pare ca nu conteaza ca doar nu dau din banii lor iar aia din occident au in mod sigur si mai multe masini ca noi; oare cum se descurca ?
1
0
O scârbă de om
3
0
Vai ce generosi sunteti ca nu scumpiti gigacaloria,care oricum este aproape cea mai scumpa din tara,ca si apa de altfel!
2
0
Este zero barat "femeia"asta.din avocat au făcut-o manager de oraș...zero studii de management..ești varza cu carne Felicia.abia așteptam sa dispari din primărie
5
0
Poate in curand scapam de zapacita asta. E bine pentru functiile de conducere sa se faca in continuare si un simplu test psihologic...
7
0
Cat rau a facut orasului bunica asta...
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011