REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Felicia Ovanesian: Nu am fost folosită la capacitatea maximă pe care puteam să o ofer

Felicia Ovanesian: Nu am fost folosită la capacitatea maximă pe care puteam să o ofer

Mirela PASCAL 24 martie 2023 | 00:00 12356

De două zile fierbe Constanța, după ce Felicia Ovanesian, administratorul public al orașului, și-a anunțat demisia. De miercuri seara, toată lumea a ieșit cu supoziții, că și-ar fi dat demisia din pricina copacilor tăiați pe Ferdinand, că i-ar fi luat Vergil Chițac Direcția Generală Servicii Publice, că este o strategie electorală… Nimic din toate acestea nu este adevărat, spune Felicia Ovanesian, singurul motiv care a condus la demisie fiind simplul fapt că nu a fost folosită la capacitatea ei maximă. Nu neagă că i-au fost retrase atribuțiile de la Direcția de Urbanism, așa cum anunța Replica în luna februarie, însă acest lucru s-a întâmplat la solicitarea ei.

Felicia Ovanesian: Nu am fost folosita la capacitatea maxima pe care puteam sa o oferFelicia Ovanesian

Cutremurul care a zguduit, din temelii, Primăria Constanța, și nu numai, a dat naștere unor mulțime de controverse venite din toate părțile, dar a fost și motiv de sărbătoare pentru foarte mulți, inclusiv din primărie, din instituțiile de subordine, pentru cei mai mulți constănțeni dar, mai ales, pentru politicienii de pe scena locală. De ce? Pentru că, așa cum Replica a mai precizat, Felicia Ovanesian era considerată primarul de facto al Constanței și principalul vinovat pentru haosul din oraș. Adevărat, pentru o Constanță dezvoltată, este nevoie de sacrificii și șantiere, însă parcă nimeni nu mai vede luminița de la capătul tunelului.

Demisia Feliciei Ovanesian a venit la o zi după scandalul public generat de tăierea arborilor de pe bulevardul Ferdinand, aflat în proces de reabilitare, aspect care a şi stârnit un val imens de comentarii. Dar nu, nu acesta este motivul plecării lui Ovanesian din Primăria Constanța. Și nici retragerea atribuțiilor pe care le avea la Direcției generală servicii publice. ”Nu are nicio legătură. Nu mi-a retras nicio atribuție, poate a făcut-o după plecarea mea”, a  spus Felicia Ovanesian, pentru Replica. Adevărat, Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța a emis dispoziția privind delegarea către Raluca Florența Georgescu a unor atribuții prevăzute în fișa postului directorului general al Direcției generală servicii publice, aflată în subordinea city-managerului Felicia Ovanesian. Însă dispoziția a fost semnată joi, 23 martie, adică la o zi de la demisia city managerului. Ovanesian a plecat din primărie miercuri, 22 martie, la ora 10.00. Concret, Chițac a aprobat delegarea acestor atribuții începând cu data de 23 martie a.c. și până la 23 septembrie a.c.

Felicia Ovanesian: Nu am fost folosita la capacitatea maxima pe care puteam sa o ofer

Ovanesian i-a cerut lui Chițac să-i retragă atribuțiile de la Direcția de Urbanism

Singurele atribuții care i-au fost retrase, ne-a mai declarat Ovanesian, au fost cele de la Direcția de Urbanism. De altfel, Replica a anunțat în februarie acest aspect și iar fostul city manager ne-a confirmat. ”Le-a retras în ianuarie, dar asta pentru că am cerut eu. A doua oară. I-am mai cerut în urmă cu un an să mi le retragă și nu a vrut. La Urbanism nu controlam nimic. Dar nimic. N-am exercitat nicio coordonare la această direcție, n-am faultat pe nimeni”, a recunoscut Ovanesian.

Am fost folosită la capacitatea de 5 %

S-au adunat mai multe. Cochetam de mult cu această idee, dar ieri am găsit puterea să o fac. Am fost folosită la capacitatea de 5 % față de cât puteam oferi, puteam infinit mai mult. N-am fost lăsată, eram singură. Este un eșec al meu. N-am nimic să-mi reproșez”, a mai spus fostul administrator public. Și nici nu vrea să arunce cu săgeți în stânga și-n dreapta și, mai ales, spre primar. Doar dacă va fi cazul se va apăra, spune Ovanesian. Precizăm că după ce și-a transmis pe mail demisia, Vergil Chițac nu a contactat-o pe Ovanesian.

Este exclusă și o strategie electorală

Felicia Ovanesian va reveni în avocatură, fiind suspendată imediat după ce a preluat funcția de administrator public. Însă, exclude orice posibilitate de a se înscrie în politică sau de a candida ca independent. ”Nu are nicio legătură demisia cu vreo strategie electorală. Nu vreau în politică, nu vreau să candidez independent, e greu fără susținere, nu mă văd primar”, a conchis Felicia Ovanesian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Îmi pare rău dar nu rezolva nimic. Plasa altora problemele ridicate de cetățeni și pentru problemele care trebuiau soluționate de personalul din Primarie nici nu te asculta. Puteai sa-i dai articole din Legi din care reiesea clar soluția pe care o avea la îndemâna ca nu vroia sa ia Decizii. Este clar ca nu era pregătită. M-a trimi in Instanța cu toate ca i-am prezentat clar toate articolele care îmi dădeau dreptate. Și Serviciul specializat pe aceasta spera., din Primarie, a arătat ca soluția mea era corecta și legala. Dar ea s-a încăpățânate și a vrut in Instanța. Acolo am Dosrul acum. Voi găsi o cale sa-i transmit ca am avut dreptate. Am avut pretenții la ea mai mult ca era avocat.
0
0
Aștept și eu răspuns la niste sesizări....Ne intra copacii in casă și au rădăcinile înfipte sub țeava de gaze....Nu știu cine este de vina pt. lipsa de reacție și ignorarea sesizarilor, dar sa tai copaci sănătoși de pe bulevard și să lași vraiste cartierele (că nu se vede...) este țigănie curata!!! Nu-mi fac speranțe cu cei de la confort Urban, dar rămâne de văzut....Sincer, orașul ăsta e varza și e nevoie de oameni mai hotărâți și care să aibă subalterni competenți, că degeaba e sefu' hotărât să facă treabă, daca subalternii nu dau 2 bani.
1
1
Cred ca e o manevră politică. PNL nu îl mai vrea pe Chițac iar Ovanesian abia aștepta asta ,lăudându-se-se că a făcut o grămadă de lucruri ,, adică a tăiat copacii , dar nerecunoscute dezastrul din oraș
3
0
nu o sa spun nici ca e buna , nici ca e incompetenta, insa o sa va spun ceva sa intelegeti: pe sos. mangaliei, in dreptul lidl este o portiune de trotuar decopertat si cu bucati de piatra aruncate alandala. nu poti merge cu piciorul fara sa te impiedici de ele. ma uitam la o doamna cu un bebelus in carucior ce incerca sa avanseze pe acea portiune de trotuar calamitat. nimeni nu a vazut luni de zile ca era bucata cea mai calcata. in schimb au semanat gazon pe portiunea de pamant de langa si au pus banda separatoare !!! ce nu s-a intamplat atunci cand trebuia sa ocolesc pe sosea santurile sapate aiurea si pamantul scos din ele si pus la intamplare !!! cuvinte precum pregatire de santier, norme de protectia muncii, delimitarea spatiului de lucru cu respectarea legii, instalarea de marcaje , verificarea lucrarilor, etc, etc au fost si sunt inexistente !!! ce fel de conducere e asta ? in camp daca ai ara si semana astfel, ai crapa de foame !!! daca aduceau o firma din japonia terminau deja.
7
0
Cum.gtm sa pui ma tot in ditai functia o persoana care nu e arhitec, inginer constr, ori sa aiba niște cunostinte de ce înseamnă planificarea unui oras? Cum ma da numesti un avocat???? Cum ba de nu v ati ambalat ba timp de 2 ani jumate ba???
6
2
Bine c,am scăpat nefutut! Ufff
3
1
Nene, te-ai blocat pe fraza asta? Se trateaza, sa stii...
1
0
Nu a fost lasata sa se intrebuinteze cu adevarat. Ne-ar fi transferat pe toti in Paradis, dar n-a fost lasata decat sa ne faca viata un Iad. Doamne, ce soarta trista cu asa om minunat. Ce frumusete, ce buna crestere ... Una ca ea se naste o data la un milion de ani, daca e sa n-ai noroc. Daca ai, la o suta de milioane de ani sau niciodata.
2
3
cit inseamna 5% din zero ? Ptr functia de City manager, cel mai bun e Babu ! dupa ce ajunge la Radu Mazare in celula "Este un eșec al meu. N-am nimic să-mi reproșez” si "...nu mă văd primar” aici este o semi-erectie literara. Aceasta "duamna trecuta" (din toate punctele de vedere) cere/striga silentios dupa ajutor: MEDICAMENTE !
3
4
Foarte bine ca a demisionat.Poate stie in ce kk nu vrea sa...sau nu se pliaza cu..sa... cu kk.Nu ne spun adevarul.Noi copii p****i in fata scolii,nu suntem.
3
2
hahahahahahhahaahahhaha
1
2
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
10
5
Cât înseamnă 5% din infinit?
8
0
pt pilat din pont Nu uit si nu o iert! Urmeaza sa dea explicatii impreuna cu primarul,arhitectul-sef,Fulvia,Constantin,Szabo. Prostia si aroganta se ..... DECONTEAZA!
20
4
Mitica Babu e cel mai bun de city manager, e emblema Constantei.
6
14
Ptr functia de City manager, cel mai bun e Babu !
4
17
ar mai exista justitie independenta, ar pune numai doua intrebari, cosuri de gunoi cu 1000E si statii de autobuz de 17 000E....
19
2
lasa, ba, ca esti folosit, ai uzura 200%, expiratule, mars in cosciug
12
2
Apropo..de ce ai tăiat atâția copaci care erau sănătoși??? Nu i-a tăiat nimeni pana la venirea ta și te-ai găsit tu sa faci la alți parcari
21
1
Regret plecarea acestei doamne.
5
22
N-ai oglinda, Feliciule ?
8
7
Mare Muncipiu care are nevoie de City manager! 1.Hiroshima;2.Constanta;3.Budapesta;4;Moscova.
12
0
Doar 5% din intelect a folosit ca sa bulibaseasca orasul! Inseamna ca daca folosea intreaga capacitate, ajungea Constanta mai rau ca Bahmutul! Fugi nene de aici, meri in Madagascar mai repede, ca DNAul va mananca!
35
4
Ai fost cel mai p***t si incompetent CiTy Manager.Palaria a fost prea mare pt tine.Ai crezut ca poti face mangle....a au castigat italienii pe care i-ai reprezentat si astia vor bloca Primaria si nu vrei sa ti se urce in cap .Oricum asta se va intampla.DNA-ul ce paziti.De ce nu verificati ce a facut aceasta "ilustra" doamna.
29
2
Analfabetismul functional si lacomia au dus la ascensiunea dar si la decaderea acestei individe tupeiste si arogante. Mai rau decat ca am scapat de otrava asta e faptul ca a cam distrus orasul, sub privirile ingaduitoare ale chitzacului, pe care ea il substituia de fapt. Din partea mea, doar o flegma pentru betiva de felicia. Hai siktir !
25
2
Poate o ia si pe Poptile de la DGAS dupa ea ca si aia numai ravagii a facut.
16
1
Duceat-ai draku cu Chitac cu tot. Invata-l si pe el cum sa formuleze cererea pentru demisie. Ai face bine orasului. In 30 de ani de administratie publica nu s-a vazut asa ceva. Haos si santiere.Tot orasul este Mort. Bah .....MORT. Soseaua Mangaliei face in aprilie un an de cand este decopertat.Un AN. Primar-Vice primar-Administrator public, un trio de incompetenti si hoti. Demisia ta este urmare a neintelegerilor pe spagote.Luati-va de mana si mergeti drakului de unde ati venit sa scapam de haosul creat. Unde mama drakului a-ti vazut in lumea asta ca in fata case sa iti puna panou pentru a plati taxa de parcare. La ce draku mai platim impozite?
35
5
Felicia Ovanesian este un avocat foarte bun, vechi si priceput in ceea ce face. Nu inteleg ce i-a trebuit sa se bage in mocirla de la stat, cand statea foarte bine in privat, unde era propria ei sefa si nu o injura nimeni. Dar vorba ceea....cand te bagi in troaca, te mananca porcii.
17
23
Dupa comentariile celor mai multi, meritati tot ce ati votat. Felicia Ovanesian n-o avea mari aptitudini manageriale, dar a respectat legea. Ceea ce nu se poate spune despre predecesorii ei carora le cantati voi osanale acum. Injurati inainte, ca vin altii si mai "buni". Ca aveti mana buna la vot.
16
24
sa se duca in avocatura unde ii este locul nu sa ia banii nostrii degeaba ca a facut numai prostii.
20
4
Acesta este numele adevarat al doamnei. In trei zile lumea va uita ce s-a intamplat sub conducerea distinsei doamne. Altul la rand si tot asa. Aroganta si actiunile sale vor fi ingropate in uitare. Poate!
22
1
Tupeul si nesimtirea nu te-a ajutat, te credeai stapana constantei. Bine ca ai revenit printre oamenii obisnuiti de care ti-ai batut joc 2 ani !
33
1
treci la cratita
28
4
Saraca TĂCERE, toti o rup si o fac harcea parcea...ce o fi facut săraca? Nu e neaparat stie Dna.avocat mai bine legile, sa o rupa asa tare? Ce sa zic circ ,ca paine cand baga...Brutarie cautam functionari publici ca sunt buni la framantat
24
1
Javra
30
3
In sfarsit am scapat de o savra imputita
32
6
Incompetenta este Motivul!Ce atâtea supoziții.
48
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102