REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Felix Stroe, despre condamnarea lui Liviu Dragnea: „Nu este de competența mea să comentez“

Felix Stroe, despre condamnarea lui Liviu Dragnea: „Nu este de competența mea să comentez“

Replica API 23 aprilie 2016 | 11:41 216

„PSD are nevoie de Liviu Dragnea“

„PSD are nevoie de Liviu Dragnea“

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a fost condamnat, vineri 22 aprilie a.c., la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, în care este acuzat de "folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite". Decizia este definitivă. Inițial, judecătorii ICCJ l-au condamnat, pe 15 mai 2105, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Întrebat cum comentează decizia Curții Supreme, în ceea ce-l privește pe Dragnea, Felix Stroe, președintele PSD Constanța a precizat că nu dorește să comenteze decizia instanței, însă este de părere că această hotărâre nu este un motiv pentru care președintele PSD, la nivel național, să-și dea demisia din funcție. „În ceea ce privește hotărârea ICCJ, nu este de competența mea s-o comentez. Domnul Dragnea a fost ales președinte al PSD în urma unui congres și de aceea nu are niciun motiv să-și dea demisia dina ceastă funcție. Nu cunosc hotărârea, condițiile ICCJ dar, dacă instanța nu-i interzice anumite drepturi, consider că n-ar trebui să renunțe la această funcție. PSD are nevoie de Liviu Dragnea!“, a declarat președintele PSD Constanța, Felix Stroe.

Liviu Dragnea rămâne preşedintele PSD

Liviu Dragnea a declarat, vineri, că a decis să rămână la conducerea PSD, în ciuda condamnării cu suspendare în dosarul "Referendumul". "Am avut o discuție colegială, unii zic că a fost CEx, alții că nu a fost, pe mine m-a interesat să am această discuție cu colegii președinți de organizații județene și din Biroul Permanent Național pentru a asculta punctul lor de vedere generat de această sentință pe care eu o consider profund nedreaptă. (...)Am decis să rămân în continuare în această funcție", a spus Dragnea.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920