rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 2 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Felix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar și poate, este unul dintre candidații la președinția Consiliului Județean cu cea mai mare experiență politică și administrativă. Din anul 2003, de când a preluat conducerea companiei de apă, a atras fonduri europene și a implementat, prin diferite programe, proiecte de peste 1,1 miliarde euro, dintre care 740 milioane de euro doar pentru județul Constanța. Acesta este atributul principal care l-a determinat să intre în această cursă electorală. Vrea să dezvolte județul cu fonduri europene și este convins că va reuși să facă acest lucru. Felix Stroe spune că, în cei patru ani de mandat, va înființa un spital regional pentru copii, va moderniza toate școlile din județ, va asigura sprijin agricultorilor loviți de secetă și va finaliza, în proporție de 100 %, reabilitarea Spitalului Județean Constanța, care va avea o unitate de primiri urgențe modernă, cu aparatură performantă.

Felix Stroe a dezbătut aceste subiecte în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica de Constanța, ocazie cu care a vorbit și despre candidatul la Primăria Constanța, Decebal Făgădău, precizând că proiectele sale viitoare vor ”exploda” la Constanța. În debutul interviului, Felix Stroe, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Constanța, a ținut să-i răspundă unuia dintre contracandidații săi, după ce acesta din urmă l-a amenințat cu Poarta Albă. Felix Stroe spune că a dus, până acum, o campanie curată, cinstită, și nu a abuzat de atacuri și strategii.

Felix Stroe: Campania mea s-a desfășurat fără jigniri, fără etichetări, fără trimiteri la Poarta Albă

”Am tot respectul pentru oamenii politici, mă consider un om politic. Îi rog pe cetățeni să aibă încredere în PSD. Campania mea electorală s-a desfășurat fără jigniri, fără etichetări, fără trimiteri la Poarta Albă și am să rămân consecvent acestui mod de comportament. Trebuie să avem o eleganță în fața oamenilor, să ne batem în idei. Cel care vrea să câștige încrederea oamenilor trebuie să vină în fața lor cu un trecut. Toți avem un trecut, un trecut cu realizări, un trecut pe care oamenii să privească și să constate că pot avea încredere în el dacă acesta a făcut ceva pentru oameni. Trebuie să-i convingem cu proiectele pe care le îndeplinim. Când n-ai făcut nimic și nu ai idei, atunci te apuci și înjuri, scuipi și etichetezi. Eu cred că poporul s-a săturat de acest fel de politică. Mă scârbesc aceste modalități de a face politică, cu trimiteri la Poarta Albă, cu amenințări, cu etichetările și insulte. Să fie clar!”, a declarat Felix Stroe.

E penibil să spui că PSD a distrus județul!

De asemenea, Stroe a lămurit și informația potrivit căreia județul Constanța nu a accesat fonduri europene. ”E penibil să spui că un anume partid, PSD, a distrus județul, că în ultimii 4 ani nu s-a accesat niciun euro. Din statistica Uniunii Europene, la sfârșitul semestrului I, județul Constanța a reprezentat un model de urmat în absorbția fondurilor europene. Vorbim despre 261 proiecte pe fonduri europene, cu o valoare însumată de 6, 6 miliarde de lei, fără TVA. Aș vrea să știe distinsul contracandidat că, din această sumă, 2,78 miliarde sunt aduse de RAJA. Nu numai că a dezinformat, a dat dovadă de habarnism. E păcat”, a completat Stroe. Aceluiași adversar i-a transmis faptul că ”dacă vrei să fii președinte de CJ trebuie să știi câți cetățeni locuiesc în județul Constanța. Suntem unul dintre cele mai mari județe, avem aproape 766.000 de cetățeni, sunt 70 de UAT-uri, nu 70 de localități. Acesta 70 de UAT-uri care cuprind 207 localități, sunt 470 unități de învățământ în județ”.

Felix Stroe vrea să acceseze fonduri europene în valoare de 2 miliarde de euro pentru județul Constanța

În prima parte a interviului, Felix Stroe a vorbit despre prioritățile sale imediate, atunci când va ajunge la Consiliul Județean. Una dintre acestea este sănătatea. ”Compania RAJA s-a situat constant, în ultimii 10 ani, printre primii 10 investitori ai României. Și atunci, aducând 1,1 miliarde de euro în ultimii 10 ani în aria noastră de operare, dar 740 milioane de euro pentru județul Constanța, asta vom face și în continuare. Mergem la CJ să aducem câteva miliarde de euro, minim 2 miliarde de euro, cu care să rezolvăm cele 5 priorități ale județului: sănătatea, educația, turismul, agricultura, și căile rutiere”, a spus candidatul PSD la CJ.

Stroe spune că vrea să cumpere ambulanțe noi, pentru că cele existente sunt puține, în număr de 66, și sunt vechi. Sprijin vor primi și medicii de familie din județ, pentru achiziția de aparate performante și necesare. ”Cu bani europeni dotăm Serviciul de Ambulanță cu un număr substanțial de ambulanțe moderne, funcționale. Fiecare comună trebuie să aibă medic stabilizat, să aibă cabinetul lui. Cu bani europeni își pot accesa un ecograf, nu s-au priceput să atragă bani. Vorbiți cu un om care a reușit să atragă 1,1 miliarde de euro, bani europeni. Înființăm imediat o direcție de finanțări de fonduri europene, cu 142 de salariați, nu dăm pe nimeni afară, reorganizăm CJ, cu salarii plătite tot de UE. Bani vor fi și pentru întreprinzătorii privați. Această direcție va avea un serviciu și pentru aceștia. Îi vom sprijini, îi vom ajuta să acceseze fonduri, le vom subvenționa dobânda creditului de cofinanțare“, a mai precizat Stroe.

Spital Regional de Pediatrie, la Constanța

Felix Stroe a mai vorbit, în prima partea interviului, despre proiectul său privind înființarea unui Spital Regional de Pediatrie. De 7 luni lucrează la acest proiect, cu oameni specializați și pe care-l va finaliza în cei patru ani de mandat. ”Vom da 41 milioane de euro pentru aparatură și alți 7 milioane de euro pentru reorganizarea circuitelor medical, vom moderniza Spitalul Județean. Extragem secția de pediatrie, oferim mai mult spațiu și o facem Spital Regional pentru Copii. Avem teren, lângă spital. De anul trecut, din decembrie, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) am invitat-o și a venit la Constanța. Se va termina prima consultanță privind pre-fezabilitatea pentru acest spital. Un spital regional are câteva etape de proiectare. M-a amuzat un contracandidat care a venit cu fotografii 3D, că va avea 6 etaje, cinci pe stânga trei pe dreapta. Alo, alo! Eu nu știu câte etaje va avea spitalul regional, deși se lucrează de 7 luni. Sunt oameni specialiștii BERD, consultanța ne-a fost oferită gratuită. Va funcționa în interiorul celor patru ani de mandat. Dacă Felix Stroe va conduce Consiliul Județean vom avea acest spital regional, spitalul județean va fi modernizat, dezvoltăm unitatea de primiri urgențe. Vom avea cea mai modernă unitate de primiri urgențe din țară” a mai specificat președintele PSD Constanța.

Tot în partea a doua a interviului, acesta a vorbit și despre Spitalul Militar Regional, proiect ce se află, în acest moment, pe masa judecătorilor de la Curtea Constituțională.

VIDEO, partea 1:

Educația, o altă prioritate pentru Felix Stroe

În partea a doua a interviului, Felix Stroe și-a arătat indignarea față de modul în care Guvernul a pregătit începerea anului școlar. ”Domnule, am ajuns să ne prindă și prima zi din an școlar nepregătiți?! Avem 470 unități școlare, toate merită aceeași atenție. Copiii noștri nu sunt membri de partid, și nu trebuie să mânjim copilăria cu vreo culoare a unui partid”, spune el. Pentru a veni în sprijinul acestor copii, Stroe spune că o parte din suma de 2 miliarde de euro pe care o va accesa va merge către cele 70 de primării pentru ca aceste unități de învățământ să fie modernizate. Tot cu fonduri europene. Felix Stroe spune că va acorda sprijin agricultorilor mult afectați de seceta cumplită.

Stroe: Decebal Făgădău, un primar european

Tot în partea a doua, Felix Stroe a vorbit și despre activitatea lui Decebal Făgădău în cei patru ani de mandat. Președintele PSD, Organizația Județeană, este mulțumit de actualul edil și spune că, dacă va fi în continuare primar, proiectele lui vor ”exploda”. ”Decebal Făgădău este un primar european, într-adevăr. Un primar care a așezat lucrurile cum trebuie. Într-o ordine firească, este primarul care a modernizat capital sistemul de transport, are o relație excepțională cu BERD, proiectele lui în orașul acesta vor exploda. Va fi primul Smart City din România, nu vrem să vedem atâtea lucruri bune care s-au făcut. Îl sprijin necondiționat pe Decebal Făgădău, îl judec, nu cu sufletul, îl judec cu obiectivitate și discernământ. Este ceea ce avem nevoie la Constanța”, este de părere Stroe.

Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău și pentru Stroe

Dar, dacă Făgădău îi va trăda încrederea și va pierde alegerile? ”Într-o competiție poți să și pierzi. Cea mai mare echipă de fotbal a lumii a luat bătaie de la o echipă cu patru trepte mai jos. Nu cu 1-0, ci cu 8-2. Da, putem să luăm bătaie. Cei care vor pierde vor fi cetățenii. Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău și pentru Stroe. Dar, îi rog pe cetățeni să înțeleagă că mai pot schimba lucrurile peste alți patru ani. Și atunci, când merg la vot sunt singuri în cabină, să se gândească de trei ori până să pună ștampila. Să se gândească la pensia lor, la alocația copiilor sau nepoților, la locurile lor de muncă. Dacă nu vom câștiga, înseamnă că suntem sancționați de electorat, ne vom facem temele și mai bine și peste patru ani de zile ne prezentăm din nou într-o competiție electorală”, a răspuns șeful PSD.

Cât despre activitatea lui Babu și excluderea lui din viitoarea echipă, Felix Stroe a declarat: ”Îl cunosc bine pe domnul Babu. Poate că ar fi putut să facă mai mult în ceea ce privește comunicarea. Lumea nu știe câte lucruri bune a rezolvat domnul Babu. Hotărârea privind pe domnul Babu a fost luată de Organizația Municipală condusă de Decebal Făgădău. Nu comentez decizia dumnealor, și-au făcut echipa astfel încât să aibă cât mai multe șanse în competiție și cred că au analizat-o de 10 ori”, a conchis Felix Stroe.

Video, partea a doua

Cod Mandatar Financiar PSD 21200019

Mirela PASCAL

vineri, 18 septembrie 20207313
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
31 iul 00:22InterviuriStelian GIMA: Ministerul Transporturilor NU consideră IMPORTANTĂ Varianta Techirghiol! Video

Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța din partea PNL a fost prezent în studioul Replica,...1914

14 iul 23:47InterviuriCÎRJALIU: Prin absurd, ÎNLĂTURAREA mea ABUZIVĂ va reprezenta un DEZASTRU pentru Agigea6270
1 iul 00:06InterviuriGeorge MĂNDILĂ: Se va înființa o ORGANIZAȚIE care se va ocupa de promovarea stațiunii Mamaia2466
10 iul 23:45InterviuriConsilierul PNL Mihaela ANDREI: Proiectul „Constanța coffee break“ va aduce un suflu nou orașului

Mihaela Andrei, consilierul local municipal din partea Partidului Național Liberal, a fost prezentă în studioul...1558

3 iul 00:02InterviuriMedicul Constantin Dina: Varianta DELTA a VIRUSULUI este foarte AGRESIVĂ, INFECTEAZĂ DUBLU! Video2921
15 iul 00:07InterviuriLUPTĂTORUL Alex FILIP se RETRAGE din SPORT și intră în SHOWBIZ. VIDEO2443
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1229

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video2100
19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video11513
26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1464

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video2227
25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!2723
Vremea
33.6°32.1° - 33.6° luni, 2 august 2021
ConstanțaUmiditate: 52%
Vânt: 9.25 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
2 aug 15:53SportJO 2020: Programul sportivilor români în competiţiile de luni 2 august

Sportivii români vor evolua luni 2 august la trei discipline sportive la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atletism,...259

2 aug 00:00SportJO 2020: Programul finalelor de luni 2 august la Tokyo

Nu mai puţin de 23 de titluri olimpice se vor decerna luni 2 august la Jocurile de la Tokyo, cele mai multe finale...163

2 aug 00:00SportJO 2020 - Înot: Dressel a obţinut a cincea medalie de aur la Tokyo, cu ştafeta de 4x100 m mixt

Titlul în proba masculină de ştafetă 4x100 m mixt la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost câştigat, duminică, de...158

2 aug 00:00SportFotbal - Sassuolo: Juventus speră să-l aducă pe Manuel Locatelli

Clubul Juventus Torino speră să îl poată transfera pe mijlocaşul italian Manuel Locatelli, campion european cu...115

Local
2 aug 23:43LocalFelicia OVANESIAN dă cărțile pe față: „Corupție, achiziții cu dedicație...”

City managerul municipiuui Constanța, Felicia Ovanesian, vine cu explicații pentru cetățenii care au în...2666

2 aug 23:43LocalUn TURIST și-a RECUPERAT PORTOFELUL cu ajutorul JANDARMILOR

Cu ajutorul jandarmilor, un bărbat din București a reintrat în posesia actelor de identitate, legitimației de...506

2 aug 23:44LocalRAZII pe străzile din CONSTANȚA: ȘAPTE PERMISE REȚINUTE. VIDEO

506

2 aug 23:41LocalCoronavirus la Constanța: 43.078 de persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 43.078 de persoane...368

2 aug 23:41LocalRezultatele LOTO 6/49, Joker, 5/40 și Noroc de duminică, 1 august

Duminică, 1 august a.c., au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după...569

2 aug 23:42LocalRAZII pe șoselele din TULCEA: 6 certificate de înmatriculare retrase!

În această perioadă, polițiștii rutieri au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor...404

2 aug 23:44LocalACCIDENT RUTIER în CERNAVODĂ: TREI PERSOANE au ajuns la SPITAL

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, în Cernavodă, acolo unde a avut loc un...854

2 aug 23:44LocalALERTĂ ALIMENTARĂ! Îngheţată retrasă din magazinele Metro

Două sortimente de îngheţată au fost retrase din magazinele Metro din cauza oxidului de etilenă din aditivul...3343

2 aug 00:03LocalCNAIR: Restricţiile de tonaj (7,5 tone), prelungite până pe 2 august, din cauza caniculei

332

Politică
2 aug 19:26PoliticăIohannis: România este locul în care diversitatea etnică, religioasă şi culturală este respectată

Preşedintele Klaus Iohannis participă duminică, la „Săptămâna Haferland”, festivalul comunităţii săseşti,...200

2 aug 19:27PoliticăKlaus Iohannis, mesaj duminical: 'Îşi riscă zilnic viaţa'

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică, un mesaj de Ziua Naţională Salvamont, el apreciind că salvatorii...308

2 aug 19:27PoliticăAlexandru Rafila: ”Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe”

532

2 aug 19:27PoliticăSe strâng semnături pentru demiterea primarului USR Clotilde Armand

Liderii PSD au decis să ia măsuri cu privire la criza interminabilă din Sectorul 1 pornind o campanie de strângere...704

2 aug 19:28PoliticăDiscuții între miniștrii de externe român și israelian după atacul asupra petrolierului Mercer Street

Miniștrii de externe român și israelian au discutat, sâmbătă, despre incidentul violent produs în zona...423

2 aug 19:28PoliticăUSR, acuzat că a votat alături de AUR și PSD împotriva interzicerii exportului de animale vii pe timpul verii

418

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1229

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2100

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11513

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1464

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2227

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2723

Monden
2 aug 17:50MondenA murit celebrul actor din filmele „Breaking Bad” și „The Lone Ranger”

Saginaw Grant, un prolific actor și șef ereditar al Națiunii Sac & Fox din Oklahoma, a murit la vârsta de 85 de ani,...729

2 aug 00:11MondenConstănțeanca Alexandra STAN nu mai face TOPLESS pentru că... NU o LASĂ SOȚUL!

Alexandra Stan este una dintre cele mai sexy artiste de la noi și nu a ezitat să arate acest lucru, în mediul...4068

2 iul 17:50MondenAlexandra Stan, reguli stricte de când a devenit o femeie măritată!

1241

Mapamond
2 aug 15:07MapamondIncendii violente în Grecia: Patru sate au fost evacuate

Patru sate din nord-vestul Peninsulei Peloponez, în apropiere de oraşul Patras, au fost evacuate sâmbătă de...501

2 aug 15:08MapamondVaccinarea anti-COVID va deveni obligatorie în Ungaria pentru personalul medical, din 15 august

Administrarea primelor două doze de vaccin împotriva coronavirusului va deveni obligatorie pentru tot personalul...270

2 aug 15:09MapamondCutremur cu magnitudinea 6,1 în Peru. Cel puțin 40 de răniți, aproape 200 de case avariate

250

2 aug 15:09MapamondVacanțele turiștilor din Turcia, ruinate de incendiile violente de vegetație

Incendiile uriașe de pădure care par de nestăpânit au învăluit întreg litoralul Turciei în fum, acolo unde mii...400

2 aug 15:10MapamondATAC ARMAT la Berlin: Sunt cel puțin patru victime, între care și o femeie

Cel puţin patru persoane au fost rănite vineri într-un incident armat care a avut loc în parcarea unui magazin, în...648

2 aug 15:11MapamondIncident în spațiu: Staţia Spaţială Internaţională a fost scăpată de sub control zeci de minute

379

Sănătate
2 aug 00:00SănătateHidratare cu pepene roșu

În timpul verii, mai ales pentru persoanele active, crește riscul deshidratării. De cele mai multe ori vorbim de o...121

2 aug 00:00SănătateCNCAV: A fost atins pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu o singură doză

Pragul de 5.000.000 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză a fost depăşit sâmbătă, a anunţat Comitetul...95

2 aug 14:49SănătatePreşedintele Colegiului Medicilor critică medicii care nu se vaccinează: 'Este imoral şi nedeontologic'

Prof. Dr. Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România, a explicat într-un interviu acordat News.ro...368

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT