REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Felix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Felix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Replica API 18 septembrie 2020 | 01:01 9030

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar și poate, este unul dintre candidații la președinția Consiliului Județean cu cea mai mare experiență politică și administrativă. Din anul 2003, de când a preluat conducerea companiei de apă, a atras fonduri europene și a implementat, prin diferite programe, proiecte de peste 1,1 miliarde euro, dintre care 740 milioane de euro doar pentru județul Constanța. Acesta este atributul principal care l-a determinat să intre în această cursă electorală. Vrea să dezvolte județul cu fonduri europene și este convins că va reuși să facă acest lucru. Felix Stroe spune că, în cei patru ani de mandat, va înființa un spital regional pentru copii, va moderniza toate școlile din județ, va asigura sprijin agricultorilor loviți de secetă și va finaliza, în proporție de 100 %, reabilitarea Spitalului Județean Constanța, care va avea o unitate de primiri urgențe modernă, cu aparatură performantă.

Felix Stroe a dezbătut aceste subiecte în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica de Constanța, ocazie cu care a vorbit și despre candidatul la Primăria Constanța, Decebal Făgădău, precizând că proiectele sale viitoare vor ”exploda” la Constanța. În debutul interviului, Felix Stroe, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Constanța, a ținut să-i răspundă unuia dintre contracandidații săi, după ce acesta din urmă l-a amenințat cu Poarta Albă. Felix Stroe spune că a dus, până acum, o campanie curată, cinstită, și nu a abuzat de atacuri și strategii.

Felix Stroe: Campania mea s-a desfășurat fără jigniri, fără etichetări, fără trimiteri la Poarta Albă

”Am tot respectul pentru oamenii politici, mă consider un om politic. Îi rog pe cetățeni să aibă încredere în PSD. Campania mea electorală s-a desfășurat fără jigniri, fără etichetări, fără trimiteri la Poarta Albă și am să rămân consecvent acestui mod de comportament. Trebuie să avem o eleganță în fața oamenilor, să ne batem în idei. Cel care vrea să câștige încrederea oamenilor trebuie să vină în fața lor cu un trecut. Toți avem un trecut, un trecut cu realizări, un trecut pe care oamenii să privească și să constate că pot avea încredere în el dacă acesta a făcut ceva pentru oameni. Trebuie să-i convingem cu proiectele pe care le îndeplinim. Când n-ai făcut nimic și nu ai idei, atunci te apuci și înjuri, scuipi și etichetezi. Eu cred că poporul s-a săturat de acest fel de politică. Mă scârbesc aceste modalități de a face politică, cu trimiteri la Poarta Albă, cu amenințări, cu etichetările și insulte. Să fie clar!”, a declarat Felix Stroe.

E penibil să spui că PSD a distrus județul!

De asemenea, Stroe a lămurit și informația potrivit căreia județul Constanța nu a accesat fonduri europene. ”E penibil să spui că un anume partid, PSD, a distrus județul, că în ultimii 4 ani nu s-a accesat niciun euro. Din statistica Uniunii Europene, la sfârșitul semestrului I, județul Constanța a reprezentat un model de urmat în absorbția fondurilor europene. Vorbim despre 261 proiecte pe fonduri europene, cu o valoare însumată de 6, 6 miliarde de lei, fără TVA. Aș vrea să știe distinsul contracandidat că, din această sumă, 2,78 miliarde sunt aduse de RAJA. Nu numai că a dezinformat, a dat dovadă de habarnism. E păcat”, a completat Stroe. Aceluiași adversar i-a transmis faptul că ”dacă vrei să fii președinte de CJ trebuie să știi câți cetățeni locuiesc în județul Constanța. Suntem unul dintre cele mai mari județe, avem aproape 766.000 de cetățeni, sunt 70 de UAT-uri, nu 70 de localități. Acesta 70 de UAT-uri care cuprind 207 localități, sunt 470 unități de învățământ în județ”.

Felix Stroe vrea să acceseze fonduri europene în valoare de 2 miliarde de euro pentru județul Constanța

În prima parte a interviului, Felix Stroe a vorbit despre prioritățile sale imediate, atunci când va ajunge la Consiliul Județean. Una dintre acestea este sănătatea. ”Compania RAJA s-a situat constant, în ultimii 10 ani, printre primii 10 investitori ai României. Și atunci, aducând 1,1 miliarde de euro în ultimii 10 ani în aria noastră de operare, dar 740 milioane de euro pentru județul Constanța, asta vom face și în continuare. Mergem la CJ să aducem câteva miliarde de euro, minim 2 miliarde de euro, cu care să rezolvăm cele 5 priorități ale județului: sănătatea, educația, turismul, agricultura, și căile rutiere”, a spus candidatul PSD la CJ.

Stroe spune că vrea să cumpere ambulanțe noi, pentru că cele existente sunt puține, în număr de 66, și sunt vechi. Sprijin vor primi și medicii de familie din județ, pentru achiziția de aparate performante și necesare. ”Cu bani europeni dotăm Serviciul de Ambulanță cu un număr substanțial de ambulanțe moderne, funcționale. Fiecare comună trebuie să aibă medic stabilizat, să aibă cabinetul lui. Cu bani europeni își pot accesa un ecograf, nu s-au priceput să atragă bani. Vorbiți cu un om care a reușit să atragă 1,1 miliarde de euro, bani europeni. Înființăm imediat o direcție de finanțări de fonduri europene, cu 142 de salariați, nu dăm pe nimeni afară, reorganizăm CJ, cu salarii plătite tot de UE. Bani vor fi și pentru întreprinzătorii privați. Această direcție va avea un serviciu și pentru aceștia. Îi vom sprijini, îi vom ajuta să acceseze fonduri, le vom subvenționa dobânda creditului de cofinanțare“, a mai precizat Stroe.

Spital Regional de Pediatrie, la Constanța

Felix Stroe a mai vorbit, în prima partea interviului, despre proiectul său privind înființarea unui Spital Regional de Pediatrie. De 7 luni lucrează la acest proiect, cu oameni specializați și pe care-l va finaliza în cei patru ani de mandat. ”Vom da 41 milioane de euro pentru aparatură și alți 7 milioane de euro pentru reorganizarea circuitelor medical, vom moderniza Spitalul Județean. Extragem secția de pediatrie, oferim mai mult spațiu și o facem Spital Regional pentru Copii. Avem teren, lângă spital. De anul trecut, din decembrie, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) am invitat-o și a venit la Constanța. Se va termina prima consultanță privind pre-fezabilitatea pentru acest spital. Un spital regional are câteva etape de proiectare. M-a amuzat un contracandidat care a venit cu fotografii 3D, că va avea 6 etaje, cinci pe stânga trei pe dreapta. Alo, alo! Eu nu știu câte etaje va avea spitalul regional, deși se lucrează de 7 luni. Sunt oameni specialiștii BERD, consultanța ne-a fost oferită gratuită. Va funcționa în interiorul celor patru ani de mandat. Dacă Felix Stroe va conduce Consiliul Județean vom avea acest spital regional, spitalul județean va fi modernizat, dezvoltăm unitatea de primiri urgențe. Vom avea cea mai modernă unitate de primiri urgențe din țară” a mai specificat președintele PSD Constanța.

Tot în partea a doua a interviului, acesta a vorbit și despre Spitalul Militar Regional, proiect ce se află, în acest moment, pe masa judecătorilor de la Curtea Constituțională.

VIDEO, partea 1:

Educația, o altă prioritate pentru Felix Stroe

În partea a doua a interviului, Felix Stroe și-a arătat indignarea față de modul în care Guvernul a pregătit începerea anului școlar. ”Domnule, am ajuns să ne prindă și prima zi din an școlar nepregătiți?! Avem 470 unități școlare, toate merită aceeași atenție. Copiii noștri nu sunt membri de partid, și nu trebuie să mânjim copilăria cu vreo culoare a unui partid”, spune el. Pentru a veni în sprijinul acestor copii, Stroe spune că o parte din suma de 2 miliarde de euro pe care o va accesa va merge către cele 70 de primării pentru ca aceste unități de învățământ să fie modernizate. Tot cu fonduri europene. Felix Stroe spune că va acorda sprijin agricultorilor mult afectați de seceta cumplită.

Stroe: Decebal Făgădău, un primar european

Tot în partea a doua, Felix Stroe a vorbit și despre activitatea lui Decebal Făgădău în cei patru ani de mandat. Președintele PSD, Organizația Județeană, este mulțumit de actualul edil și spune că, dacă va fi în continuare primar, proiectele lui vor ”exploda”. ”Decebal Făgădău este un primar european, într-adevăr. Un primar care a așezat lucrurile cum trebuie. Într-o ordine firească, este primarul care a modernizat capital sistemul de transport, are o relație excepțională cu BERD, proiectele lui în orașul acesta vor exploda. Va fi primul Smart City din România, nu vrem să vedem atâtea lucruri bune care s-au făcut. Îl sprijin necondiționat pe Decebal Făgădău, îl judec, nu cu sufletul, îl judec cu obiectivitate și discernământ. Este ceea ce avem nevoie la Constanța”, este de părere Stroe.

Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău și pentru Stroe

Dar, dacă Făgădău îi va trăda încrederea și va pierde alegerile? ”Într-o competiție poți să și pierzi. Cea mai mare echipă de fotbal a lumii a luat bătaie de la o echipă cu patru trepte mai jos. Nu cu 1-0, ci cu 8-2. Da, putem să luăm bătaie. Cei care vor pierde vor fi cetățenii. Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău și pentru Stroe. Dar, îi rog pe cetățeni să înțeleagă că mai pot schimba lucrurile peste alți patru ani. Și atunci, când merg la vot sunt singuri în cabină, să se gândească de trei ori până să pună ștampila. Să se gândească la pensia lor, la alocația copiilor sau nepoților, la locurile lor de muncă. Dacă nu vom câștiga, înseamnă că suntem sancționați de electorat, ne vom facem temele și mai bine și peste patru ani de zile ne prezentăm din nou într-o competiție electorală”, a răspuns șeful PSD.

Cât despre activitatea lui Babu și excluderea lui din viitoarea echipă, Felix Stroe a declarat: ”Îl cunosc bine pe domnul Babu. Poate că ar fi putut să facă mai mult în ceea ce privește comunicarea. Lumea nu știe câte lucruri bune a rezolvat domnul Babu. Hotărârea privind pe domnul Babu a fost luată de Organizația Municipală condusă de Decebal Făgădău. Nu comentez decizia dumnealor, și-au făcut echipa astfel încât să aibă cât mai multe șanse în competiție și cred că au analizat-o de 10 ori”, a conchis Felix Stroe.

Video, partea a doua

Cod Mandatar Financiar PSD 21200019

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920