rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Felix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar și poate, este unul dintre candidații la președinția Consiliului Județean cu cea mai mare experiență politică și administrativă. Din anul 2003, de când a preluat conducerea companiei de apă, a atras fonduri europene și a implementat, prin diferite programe, proiecte de peste 1,1 miliarde euro, dintre care 740 milioane de euro doar pentru județul Constanța. Acesta este atributul principal care l-a determinat să intre în această cursă electorală. Vrea să dezvolte județul cu fonduri europene și este convins că va reuși să facă acest lucru. Felix Stroe spune că, în cei patru ani de mandat, va înființa un spital regional pentru copii, va moderniza toate școlile din județ, va asigura sprijin agricultorilor loviți de secetă și va finaliza, în proporție de 100 %, reabilitarea Spitalului Județean Constanța, care va avea o unitate de primiri urgențe modernă, cu aparatură performantă.

Felix Stroe a dezbătut aceste subiecte în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica de Constanța, ocazie cu care a vorbit și despre candidatul la Primăria Constanța, Decebal Făgădău, precizând că proiectele sale viitoare vor ”exploda” la Constanța. În debutul interviului, Felix Stroe, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Constanța, a ținut să-i răspundă unuia dintre contracandidații săi, după ce acesta din urmă l-a amenințat cu Poarta Albă. Felix Stroe spune că a dus, până acum, o campanie curată, cinstită, și nu a abuzat de atacuri și strategii.

Felix Stroe: Campania mea s-a desfășurat fără jigniri, fără etichetări, fără trimiteri la Poarta Albă

”Am tot respectul pentru oamenii politici, mă consider un om politic. Îi rog pe cetățeni să aibă încredere în PSD. Campania mea electorală s-a desfășurat fără jigniri, fără etichetări, fără trimiteri la Poarta Albă și am să rămân consecvent acestui mod de comportament. Trebuie să avem o eleganță în fața oamenilor, să ne batem în idei. Cel care vrea să câștige încrederea oamenilor trebuie să vină în fața lor cu un trecut. Toți avem un trecut, un trecut cu realizări, un trecut pe care oamenii să privească și să constate că pot avea încredere în el dacă acesta a făcut ceva pentru oameni. Trebuie să-i convingem cu proiectele pe care le îndeplinim. Când n-ai făcut nimic și nu ai idei, atunci te apuci și înjuri, scuipi și etichetezi. Eu cred că poporul s-a săturat de acest fel de politică. Mă scârbesc aceste modalități de a face politică, cu trimiteri la Poarta Albă, cu amenințări, cu etichetările și insulte. Să fie clar!”, a declarat Felix Stroe.

E penibil să spui că PSD a distrus județul!

De asemenea, Stroe a lămurit și informația potrivit căreia județul Constanța nu a accesat fonduri europene. ”E penibil să spui că un anume partid, PSD, a distrus județul, că în ultimii 4 ani nu s-a accesat niciun euro. Din statistica Uniunii Europene, la sfârșitul semestrului I, județul Constanța a reprezentat un model de urmat în absorbția fondurilor europene. Vorbim despre 261 proiecte pe fonduri europene, cu o valoare însumată de 6, 6 miliarde de lei, fără TVA. Aș vrea să știe distinsul contracandidat că, din această sumă, 2,78 miliarde sunt aduse de RAJA. Nu numai că a dezinformat, a dat dovadă de habarnism. E păcat”, a completat Stroe. Aceluiași adversar i-a transmis faptul că ”dacă vrei să fii președinte de CJ trebuie să știi câți cetățeni locuiesc în județul Constanța. Suntem unul dintre cele mai mari județe, avem aproape 766.000 de cetățeni, sunt 70 de UAT-uri, nu 70 de localități. Acesta 70 de UAT-uri care cuprind 207 localități, sunt 470 unități de învățământ în județ”.

Felix Stroe vrea să acceseze fonduri europene în valoare de 2 miliarde de euro pentru județul Constanța

În prima parte a interviului, Felix Stroe a vorbit despre prioritățile sale imediate, atunci când va ajunge la Consiliul Județean. Una dintre acestea este sănătatea. ”Compania RAJA s-a situat constant, în ultimii 10 ani, printre primii 10 investitori ai României. Și atunci, aducând 1,1 miliarde de euro în ultimii 10 ani în aria noastră de operare, dar 740 milioane de euro pentru județul Constanța, asta vom face și în continuare. Mergem la CJ să aducem câteva miliarde de euro, minim 2 miliarde de euro, cu care să rezolvăm cele 5 priorități ale județului: sănătatea, educația, turismul, agricultura, și căile rutiere”, a spus candidatul PSD la CJ.

Stroe spune că vrea să cumpere ambulanțe noi, pentru că cele existente sunt puține, în număr de 66, și sunt vechi. Sprijin vor primi și medicii de familie din județ, pentru achiziția de aparate performante și necesare. ”Cu bani europeni dotăm Serviciul de Ambulanță cu un număr substanțial de ambulanțe moderne, funcționale. Fiecare comună trebuie să aibă medic stabilizat, să aibă cabinetul lui. Cu bani europeni își pot accesa un ecograf, nu s-au priceput să atragă bani. Vorbiți cu un om care a reușit să atragă 1,1 miliarde de euro, bani europeni. Înființăm imediat o direcție de finanțări de fonduri europene, cu 142 de salariați, nu dăm pe nimeni afară, reorganizăm CJ, cu salarii plătite tot de UE. Bani vor fi și pentru întreprinzătorii privați. Această direcție va avea un serviciu și pentru aceștia. Îi vom sprijini, îi vom ajuta să acceseze fonduri, le vom subvenționa dobânda creditului de cofinanțare“, a mai precizat Stroe.

Spital Regional de Pediatrie, la Constanța

Felix Stroe a mai vorbit, în prima partea interviului, despre proiectul său privind înființarea unui Spital Regional de Pediatrie. De 7 luni lucrează la acest proiect, cu oameni specializați și pe care-l va finaliza în cei patru ani de mandat. ”Vom da 41 milioane de euro pentru aparatură și alți 7 milioane de euro pentru reorganizarea circuitelor medical, vom moderniza Spitalul Județean. Extragem secția de pediatrie, oferim mai mult spațiu și o facem Spital Regional pentru Copii. Avem teren, lângă spital. De anul trecut, din decembrie, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) am invitat-o și a venit la Constanța. Se va termina prima consultanță privind pre-fezabilitatea pentru acest spital. Un spital regional are câteva etape de proiectare. M-a amuzat un contracandidat care a venit cu fotografii 3D, că va avea 6 etaje, cinci pe stânga trei pe dreapta. Alo, alo! Eu nu știu câte etaje va avea spitalul regional, deși se lucrează de 7 luni. Sunt oameni specialiștii BERD, consultanța ne-a fost oferită gratuită. Va funcționa în interiorul celor patru ani de mandat. Dacă Felix Stroe va conduce Consiliul Județean vom avea acest spital regional, spitalul județean va fi modernizat, dezvoltăm unitatea de primiri urgențe. Vom avea cea mai modernă unitate de primiri urgențe din țară” a mai specificat președintele PSD Constanța.

Tot în partea a doua a interviului, acesta a vorbit și despre Spitalul Militar Regional, proiect ce se află, în acest moment, pe masa judecătorilor de la Curtea Constituțională.

VIDEO, partea 1:

Educația, o altă prioritate pentru Felix Stroe

În partea a doua a interviului, Felix Stroe și-a arătat indignarea față de modul în care Guvernul a pregătit începerea anului școlar. ”Domnule, am ajuns să ne prindă și prima zi din an școlar nepregătiți?! Avem 470 unități școlare, toate merită aceeași atenție. Copiii noștri nu sunt membri de partid, și nu trebuie să mânjim copilăria cu vreo culoare a unui partid”, spune el. Pentru a veni în sprijinul acestor copii, Stroe spune că o parte din suma de 2 miliarde de euro pe care o va accesa va merge către cele 70 de primării pentru ca aceste unități de învățământ să fie modernizate. Tot cu fonduri europene. Felix Stroe spune că va acorda sprijin agricultorilor mult afectați de seceta cumplită.

Stroe: Decebal Făgădău, un primar european

Tot în partea a doua, Felix Stroe a vorbit și despre activitatea lui Decebal Făgădău în cei patru ani de mandat. Președintele PSD, Organizația Județeană, este mulțumit de actualul edil și spune că, dacă va fi în continuare primar, proiectele lui vor ”exploda”. ”Decebal Făgădău este un primar european, într-adevăr. Un primar care a așezat lucrurile cum trebuie. Într-o ordine firească, este primarul care a modernizat capital sistemul de transport, are o relație excepțională cu BERD, proiectele lui în orașul acesta vor exploda. Va fi primul Smart City din România, nu vrem să vedem atâtea lucruri bune care s-au făcut. Îl sprijin necondiționat pe Decebal Făgădău, îl judec, nu cu sufletul, îl judec cu obiectivitate și discernământ. Este ceea ce avem nevoie la Constanța”, este de părere Stroe.

Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău și pentru Stroe

Dar, dacă Făgădău îi va trăda încrederea și va pierde alegerile? ”Într-o competiție poți să și pierzi. Cea mai mare echipă de fotbal a lumii a luat bătaie de la o echipă cu patru trepte mai jos. Nu cu 1-0, ci cu 8-2. Da, putem să luăm bătaie. Cei care vor pierde vor fi cetățenii. Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău și pentru Stroe. Dar, îi rog pe cetățeni să înțeleagă că mai pot schimba lucrurile peste alți patru ani. Și atunci, când merg la vot sunt singuri în cabină, să se gândească de trei ori până să pună ștampila. Să se gândească la pensia lor, la alocația copiilor sau nepoților, la locurile lor de muncă. Dacă nu vom câștiga, înseamnă că suntem sancționați de electorat, ne vom facem temele și mai bine și peste patru ani de zile ne prezentăm din nou într-o competiție electorală”, a răspuns șeful PSD.

Cât despre activitatea lui Babu și excluderea lui din viitoarea echipă, Felix Stroe a declarat: ”Îl cunosc bine pe domnul Babu. Poate că ar fi putut să facă mai mult în ceea ce privește comunicarea. Lumea nu știe câte lucruri bune a rezolvat domnul Babu. Hotărârea privind pe domnul Babu a fost luată de Organizația Municipală condusă de Decebal Făgădău. Nu comentez decizia dumnealor, și-au făcut echipa astfel încât să aibă cât mai multe șanse în competiție și cred că au analizat-o de 10 ori”, a conchis Felix Stroe.

Video, partea a doua

Cod Mandatar Financiar PSD 21200019

Mirela PASCAL

vineri, 18 septembrie 20206408
mai mult...Interviuri
3 oct 00:13InterviuriCristian CÎRJALIU, primarul din AGIGEA: Structurile INTERLOPE din Km 5 au VRUT să PUNĂ MÂNA pe comuna Agigea!

Cristian Cîrjaliu a câștigat al patrulea mandat la PrimăriaAgigea, din partea PSD. O campanie atipică,...7382

8 oct 00:22InterviuriConsilierul local PNL, Mihaela Andrei: Constănţenii au CÂŞTIGAT aceste ALEGERI2837
10 oct 00:08InterviuriPREFECTUL George NICULESCU: Am primit AMENINȚĂRI și MESAJE la adresa mea și a copiilor mei!3343
20 sep 16:50InterviuriConsilierul local PNL, Marius TULICĂ: Vom pune umărul cu toții la întinerirea și creșterea orașului

Marius Tulică este, în prezent, consilier local municipal din partea PNL și figurează pe lista de consilieri locali...1970

3 sep 16:52InterviuriMihai Lupu are încredere că va câștiga Consiliul Județean Constanța1558
9 oct 00:09InterviuriINTERVIU cu Ionuţ RUSU, VIITORUL VICEPRIMAR al Constanței! VIDEO7640
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2442

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU6921
2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii2846
2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...2669

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video2358
1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL2869
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 oct 00:00SportUniversitatea Craiova a fost învinsă acasă de Academica Clinceni, scor 1-0, în Liga I

Formaţia Universitatea Craiova a fost învinsă, vineri seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de echipa Academica...320

24 oct 00:00SportFC Botoşani a învins în deplasare Gaz Metan Mediaş, scor 2-1, în Liga I: Gazdele au jucat în inferioritate numerică din minutul 58, oaspeţii au ratat un penalti

Formaţia FC Botoşani a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Gaz Metan Mediaş, într-un meci din...218

24 oct 00:00SportDinamo a câştigat clar derby-ul cu CSM Bucureşti, în Liga Naţională

Dinamo a învins-o pe CSM Bucureşti cu scorul de 32-24, vineri, în derby-ul etapei a 10-a a Ligii Naţionale de...243

24 oct 00:00SportChiricheş a marcat primul său gol pentru Sassuolo

Fundaşul român Vlad Chiricheş a marcat primul său gol în tricoul echipei Sassuolo, care a remizat cu Torino FC,...246

Local
24 oct 00:09LocalLansare de carte a profesorului Volumia Sîngeorzan, la Hârșova

Sâmbătă, 24 octombrie 2020, de la ora 11.00, la Casa de Cultură „Carsium” va avea loc lansarea cărții...446

24 oct 00:06LocalConcurs de INFRACȚIUNI RUTIERE, la Constanța

O patrulă mixtă, formată dintr-un polițist al Secției 4 și un jandarm din cadrul G.J.M. Tomis, a identificat joi,...623

24 oct 00:06LocalBărbat încarcerat la Poarta Albă pentru infracțiuni la regimul rutier

727

24 oct 00:05LocalACCIDENT RUTIER în județul Constanța: o MAȘINĂ s-a RĂSTURNAT!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, vineri, 23 octombrie, la intrare în Nicolae...1262

24 oct 00:05LocalPERCHEZIȚII inclusiv la CONSTANȚA: La o FARMACIE se vindeau MEDICAMENTE cu STUPEFIANTE

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita efectuează cercetări faţă de mai multe persoane, într-o cauză...1004

24 oct 00:05LocalSală de sport modernă, la o școală din Cernavodă

Administrația Publică Locală Cernavodă a întreprins numeroase demersuri în vederea obținerii de fonduri...501

24 oct 00:07LocalCOVID-19: ROMÂNIA trece de pragul de 5000 de infectări, RECORD de 129 de CAZURI la Constanţa

Până astăzi, 23 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul...1199

24 oct 00:07LocalSute de SANCȚIUNI pentru constănțenii din gări, supermarket-uri și autobuze

În perioada 16-23 octombrie, peste 150 de jandarmi ai Grupării Mobile au acţionat zilnic, în mod independent dar şi...746

24 oct 00:07LocalPERICOL de EXPLOZIE! Un branşament de gaz a luat foc, în Constanţa

949

Politică
24 oct 00:00PoliticăMJ: Proiectul privind instituirea EPPO în România va fi trimis pentru dezbatere în Parlament

Proiectul Ministerului Justiţiei privind instituirea Parchetului European (EPPO) în România va fi trimis pentru...208

24 oct 20:55PoliticăVictor Ponta, pe aceeaşi lungime de undă cu Marcel Ciolacu

Victor Ponta reacţionează la depăşirea în premieră a 5000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore în România....522

24 oct 20:56PoliticăCorina Martin candidează ca independent pentru Parlament

628

24 oct 20:57PoliticăKlaus Iohannis a trimis la REEXAMINARE legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor

Președintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare, vineri, legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor...518

23 oct 00:00PoliticăGabriel Oprea, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

Generalul Gabriel Oprea candidează ca independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie, pentru un mandat de...615

23 oct 00:00PoliticăCiolacu: Nu sunt adeptul suspendării preşedintelui. E o măsură mult prea bruscă într-o situaţie de pandemie

537

Interviuri
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2442

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800...6921

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

2846

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...2669

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%,...2358

1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL

2869

Monden
24 oct 00:00MondenJackie Chan, dezamăgit de copii. Fiica actorului e lesbiană, iar fiul a ajuns în pușcărie

Jackie Chan este unul dintre cei mai recunoscuţi şi de succes actori din lume. A jucat în nenumărate filme de...321

24 oct 20:20MondenKatie Holmes se împarte între Suri și iubitul bucătar

E în al nouălea cer de fericire! Katie Holmes se simte foarte bine ca mamă şi ca iubită. Ea şi fiica sa, Suri, au...216

24 oct 00:00MondenSoția lui Phil Collins vrea 20 de milioane de dolari ca să plece din casa lui

208

24 oct 00:00MondenAnna Wintour şi Shelby Bryan s-au depărţit după o relaţie de peste 20 de ani

Anna Wintour, editorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue, şi partenerul ei de viaţă Shelby Bryan, un...220

24 oct 00:00MondenScarlett Johansson şi regizorul Sebastian Lelio vor colabora la filmul ''Bride'', produs de Apple TV+

Actriţa americană Scarlett Johansson va fi protagonista şi unul dintre producătorii filmului ''Bride'', pe care...218

24 oct 00:00MondenChicago Tribune: Filmele Marvel au pregătit o întreagă generaţie să aştepte eroul salvator

213

Mapamond
24 oct 00:00MapamondCoronavirus: Restricţii locale înăsprite în Regatul Unit. Se vorbeşte despre un „Crăciun online“

Milioane de britanici trebuie să respecte începând de vineri restricţii locale înăsprite pentru combaterea noului...230

24 oct 00:00MapamondCoronavirus: SUA au atins cifra de 8.399.689 de infectări cu SARS-CoV-2

Statele Unite au atins joi cifra de 8.399.689 de cazuri confirmate de SARS-CoV-2 şi de 222.965 de decese de COVID-19,...203

24 oct 00:00MapamondIrlanda: Poliţia a arestat 11 persoane care manifestau împotriva noilor măsuri de izolare la domiciliu

206

24 oct 00:00MapamondCoronavirus - ECDC: 23 de ţări din UE şi Regatul Unit provoacă o „gravă preocupare“

Evoluţia epidemiei de COVID-19 provoacă de acum o ''îngrijorare serioasă'' în 23 de ţări ale Uniunii Europene,...207

24 oct 00:00MapamondCoronavirus: Nou record de infectări zilnice în Iran - 6.134

Ministerul iranian al Sănătăţii a raportat vineri un număr record de 6.134 de cazuri noi de infectare cu virusul...224

24 oct 00:00MapamondCoronavirus: Slovacia a început să-şi testeze toţi locuitorii cu vârsta peste 10 ani

210

Sănătate
24 oct 19:08SănătateDe ce e importantă apa pentru slăbire

Cu toții știm că apa este extrem de importantă pentru organism: nimic nu funcționează fără o hidratare...206

24 oct 00:00SănătateCe să ronțăi la birou pentru un plus de energie

Te confrunți deseori cu o lipsa de energie în timpul programului de lucru, mai ales după-amiază? Iată câteva idei...216

24 oct 00:00SănătateSunt bune pastele pentru dietă?

207

24 oct 00:00SănătateTrecerea la ora de iarnă și cum facem față tulburărilor de somn

Toamna, în luna octombrie, are loc trecerea la ora de iarnă, un proces care dă peste cap ritmul de somn și...246

24 oct 00:00SănătateCe trebuie să știi despre colostru, primul lapte matern

Colostrul este un precursor al laptelui matern. Bebelușii se nasc cu un sistem digestiv foarte mic, așadar colostrul...206

24 oct 00:00SănătateCele mai bune suplimente pentru imunitate

Medicii nutriționiști subliniază că ar trebui să încercăm să consumăm o varietate largă de alimente și să...229

24 oct 00:00SănătateDe ce este uleiul din tărâțe de orez mai sănătos decât cel de măsline

Uleiul de măsline este renumit pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate, însă acum uleiul din tărâțe de...201

24 oct 18:55SănătateCeaiurile, ideale pentru detoxifiere. Află care sunt cele mai bune ceaiuri care curăţă ficatul

Dacă obiectivul tău este să îți detoxifici organismul, nu îți irosi timpul sau banii, spun specialiștii. Corpul...249

24 oct 00:00SănătatePregătește-ți un sistem imunitar puternic pentru toamnă

203

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT