rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Felix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar și poate, este unul dintre candidații la președinția Consiliului Județean cu cea mai mare experiență politică și administrativă. Din anul 2003, de când a preluat conducerea companiei de apă, a atras fonduri europene și a implementat, prin diferite programe, proiecte de peste 1,1 miliarde euro, dintre care 740 milioane de euro doar pentru județul Constanța. Acesta este atributul principal care l-a determinat să intre în această cursă electorală. Vrea să dezvolte județul cu fonduri europene și este convins că va reuși să facă acest lucru. Felix Stroe spune că, în cei patru ani de mandat, va înființa un spital regional pentru copii, va moderniza toate școlile din județ, va asigura sprijin agricultorilor loviți de secetă și va finaliza, în proporție de 100 %, reabilitarea Spitalului Județean Constanța, care va avea o unitate de primiri urgențe modernă, cu aparatură performantă.

Felix Stroe a dezbătut aceste subiecte în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica de Constanța, ocazie cu care a vorbit și despre candidatul la Primăria Constanța, Decebal Făgădău, precizând că proiectele sale viitoare vor ”exploda” la Constanța. În debutul interviului, Felix Stroe, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Constanța, a ținut să-i răspundă unuia dintre contracandidații săi, după ce acesta din urmă l-a amenințat cu Poarta Albă. Felix Stroe spune că a dus, până acum, o campanie curată, cinstită, și nu a abuzat de atacuri și strategii.

Felix Stroe: Campania mea s-a desfășurat fără jigniri, fără etichetări, fără trimiteri la Poarta Albă

”Am tot respectul pentru oamenii politici, mă consider un om politic. Îi rog pe cetățeni să aibă încredere în PSD. Campania mea electorală s-a desfășurat fără jigniri, fără etichetări, fără trimiteri la Poarta Albă și am să rămân consecvent acestui mod de comportament. Trebuie să avem o eleganță în fața oamenilor, să ne batem în idei. Cel care vrea să câștige încrederea oamenilor trebuie să vină în fața lor cu un trecut. Toți avem un trecut, un trecut cu realizări, un trecut pe care oamenii să privească și să constate că pot avea încredere în el dacă acesta a făcut ceva pentru oameni. Trebuie să-i convingem cu proiectele pe care le îndeplinim. Când n-ai făcut nimic și nu ai idei, atunci te apuci și înjuri, scuipi și etichetezi. Eu cred că poporul s-a săturat de acest fel de politică. Mă scârbesc aceste modalități de a face politică, cu trimiteri la Poarta Albă, cu amenințări, cu etichetările și insulte. Să fie clar!”, a declarat Felix Stroe.

E penibil să spui că PSD a distrus județul!

De asemenea, Stroe a lămurit și informația potrivit căreia județul Constanța nu a accesat fonduri europene. ”E penibil să spui că un anume partid, PSD, a distrus județul, că în ultimii 4 ani nu s-a accesat niciun euro. Din statistica Uniunii Europene, la sfârșitul semestrului I, județul Constanța a reprezentat un model de urmat în absorbția fondurilor europene. Vorbim despre 261 proiecte pe fonduri europene, cu o valoare însumată de 6, 6 miliarde de lei, fără TVA. Aș vrea să știe distinsul contracandidat că, din această sumă, 2,78 miliarde sunt aduse de RAJA. Nu numai că a dezinformat, a dat dovadă de habarnism. E păcat”, a completat Stroe. Aceluiași adversar i-a transmis faptul că ”dacă vrei să fii președinte de CJ trebuie să știi câți cetățeni locuiesc în județul Constanța. Suntem unul dintre cele mai mari județe, avem aproape 766.000 de cetățeni, sunt 70 de UAT-uri, nu 70 de localități. Acesta 70 de UAT-uri care cuprind 207 localități, sunt 470 unități de învățământ în județ”.

Felix Stroe vrea să acceseze fonduri europene în valoare de 2 miliarde de euro pentru județul Constanța

În prima parte a interviului, Felix Stroe a vorbit despre prioritățile sale imediate, atunci când va ajunge la Consiliul Județean. Una dintre acestea este sănătatea. ”Compania RAJA s-a situat constant, în ultimii 10 ani, printre primii 10 investitori ai României. Și atunci, aducând 1,1 miliarde de euro în ultimii 10 ani în aria noastră de operare, dar 740 milioane de euro pentru județul Constanța, asta vom face și în continuare. Mergem la CJ să aducem câteva miliarde de euro, minim 2 miliarde de euro, cu care să rezolvăm cele 5 priorități ale județului: sănătatea, educația, turismul, agricultura, și căile rutiere”, a spus candidatul PSD la CJ.

Stroe spune că vrea să cumpere ambulanțe noi, pentru că cele existente sunt puține, în număr de 66, și sunt vechi. Sprijin vor primi și medicii de familie din județ, pentru achiziția de aparate performante și necesare. ”Cu bani europeni dotăm Serviciul de Ambulanță cu un număr substanțial de ambulanțe moderne, funcționale. Fiecare comună trebuie să aibă medic stabilizat, să aibă cabinetul lui. Cu bani europeni își pot accesa un ecograf, nu s-au priceput să atragă bani. Vorbiți cu un om care a reușit să atragă 1,1 miliarde de euro, bani europeni. Înființăm imediat o direcție de finanțări de fonduri europene, cu 142 de salariați, nu dăm pe nimeni afară, reorganizăm CJ, cu salarii plătite tot de UE. Bani vor fi și pentru întreprinzătorii privați. Această direcție va avea un serviciu și pentru aceștia. Îi vom sprijini, îi vom ajuta să acceseze fonduri, le vom subvenționa dobânda creditului de cofinanțare“, a mai precizat Stroe.

Spital Regional de Pediatrie, la Constanța

Felix Stroe a mai vorbit, în prima partea interviului, despre proiectul său privind înființarea unui Spital Regional de Pediatrie. De 7 luni lucrează la acest proiect, cu oameni specializați și pe care-l va finaliza în cei patru ani de mandat. ”Vom da 41 milioane de euro pentru aparatură și alți 7 milioane de euro pentru reorganizarea circuitelor medical, vom moderniza Spitalul Județean. Extragem secția de pediatrie, oferim mai mult spațiu și o facem Spital Regional pentru Copii. Avem teren, lângă spital. De anul trecut, din decembrie, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) am invitat-o și a venit la Constanța. Se va termina prima consultanță privind pre-fezabilitatea pentru acest spital. Un spital regional are câteva etape de proiectare. M-a amuzat un contracandidat care a venit cu fotografii 3D, că va avea 6 etaje, cinci pe stânga trei pe dreapta. Alo, alo! Eu nu știu câte etaje va avea spitalul regional, deși se lucrează de 7 luni. Sunt oameni specialiștii BERD, consultanța ne-a fost oferită gratuită. Va funcționa în interiorul celor patru ani de mandat. Dacă Felix Stroe va conduce Consiliul Județean vom avea acest spital regional, spitalul județean va fi modernizat, dezvoltăm unitatea de primiri urgențe. Vom avea cea mai modernă unitate de primiri urgențe din țară” a mai specificat președintele PSD Constanța.

Tot în partea a doua a interviului, acesta a vorbit și despre Spitalul Militar Regional, proiect ce se află, în acest moment, pe masa judecătorilor de la Curtea Constituțională.

VIDEO, partea 1:

Educația, o altă prioritate pentru Felix Stroe

În partea a doua a interviului, Felix Stroe și-a arătat indignarea față de modul în care Guvernul a pregătit începerea anului școlar. ”Domnule, am ajuns să ne prindă și prima zi din an școlar nepregătiți?! Avem 470 unități școlare, toate merită aceeași atenție. Copiii noștri nu sunt membri de partid, și nu trebuie să mânjim copilăria cu vreo culoare a unui partid”, spune el. Pentru a veni în sprijinul acestor copii, Stroe spune că o parte din suma de 2 miliarde de euro pe care o va accesa va merge către cele 70 de primării pentru ca aceste unități de învățământ să fie modernizate. Tot cu fonduri europene. Felix Stroe spune că va acorda sprijin agricultorilor mult afectați de seceta cumplită.

Stroe: Decebal Făgădău, un primar european

Tot în partea a doua, Felix Stroe a vorbit și despre activitatea lui Decebal Făgădău în cei patru ani de mandat. Președintele PSD, Organizația Județeană, este mulțumit de actualul edil și spune că, dacă va fi în continuare primar, proiectele lui vor ”exploda”. ”Decebal Făgădău este un primar european, într-adevăr. Un primar care a așezat lucrurile cum trebuie. Într-o ordine firească, este primarul care a modernizat capital sistemul de transport, are o relație excepțională cu BERD, proiectele lui în orașul acesta vor exploda. Va fi primul Smart City din România, nu vrem să vedem atâtea lucruri bune care s-au făcut. Îl sprijin necondiționat pe Decebal Făgădău, îl judec, nu cu sufletul, îl judec cu obiectivitate și discernământ. Este ceea ce avem nevoie la Constanța”, este de părere Stroe.

Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău și pentru Stroe

Dar, dacă Făgădău îi va trăda încrederea și va pierde alegerile? ”Într-o competiție poți să și pierzi. Cea mai mare echipă de fotbal a lumii a luat bătaie de la o echipă cu patru trepte mai jos. Nu cu 1-0, ci cu 8-2. Da, putem să luăm bătaie. Cei care vor pierde vor fi cetățenii. Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău și pentru Stroe. Dar, îi rog pe cetățeni să înțeleagă că mai pot schimba lucrurile peste alți patru ani. Și atunci, când merg la vot sunt singuri în cabină, să se gândească de trei ori până să pună ștampila. Să se gândească la pensia lor, la alocația copiilor sau nepoților, la locurile lor de muncă. Dacă nu vom câștiga, înseamnă că suntem sancționați de electorat, ne vom facem temele și mai bine și peste patru ani de zile ne prezentăm din nou într-o competiție electorală”, a răspuns șeful PSD.

Cât despre activitatea lui Babu și excluderea lui din viitoarea echipă, Felix Stroe a declarat: ”Îl cunosc bine pe domnul Babu. Poate că ar fi putut să facă mai mult în ceea ce privește comunicarea. Lumea nu știe câte lucruri bune a rezolvat domnul Babu. Hotărârea privind pe domnul Babu a fost luată de Organizația Municipală condusă de Decebal Făgădău. Nu comentez decizia dumnealor, și-au făcut echipa astfel încât să aibă cât mai multe șanse în competiție și cred că au analizat-o de 10 ori”, a conchis Felix Stroe.

Video, partea a doua

Cod Mandatar Financiar PSD 21200019

Mirela PASCAL

vineri, 18 septembrie 20207138
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
8 apr 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Trebuie să fim PRECAUȚI, astfel încât deschiderea sezonului ESTIVAL să nu se transforme într-un fiasco. Video

Prefectul județul Constanța, Silviu Coșa, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, acolo unde au fost aduse...1442

27 mar 23:46InterviuriANCA NEDEA PAVEL: Noi, operatorii ECONOMICI, ne simțim AGRESAȚI și HĂITUIȚI! VIDEO3512
12 mar 15:55InterviuriȘEFUL ISU Dobrogea, AMARANDEI: AUTOSPECIALELE de lucru cu apă și spumă au între 20-30 de ani6058
18 mar 00:19InterviuriSabina SPĂTARIU: Pentru mai mulți ELEVI, EDUCAȚIA s-a OPRIT în luna martie. VIDEO!

Asociația Elevilor din Constanța este o organizaţie care are ca scop reprezentarea intereselor comune ale elevilor...2633

16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!4622
9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video1307
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2677

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele2816
19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO3826
6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3831

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA7202
4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival8155
Vremea
10°8.6° - 10° vineri, 16 aprilie 2021
ConstanțaUmiditate: 46%
Vânt: 3.62 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/49154829471842
5/4016183036137
joker20283233274
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 apr 00:00SportArsenal a trecut fără probleme de Slavia Praga! Man United, Villareal și Roma merg în semifinale

Arsenal s-a impus cu 3-0 acasă la Slavia Praga iar tunarii s-au calificat fără emoții în semifinalele Europa League...467

16 apr 00:00SportCFR Cluj a câștigat Supercupa României / Victorie la loviturile de departajare cu FCSB

CFR Cluj (campioana României) a câștigat Supercupa României la fotbal, după ce a învins cu scorul de 4-1 la...465

16 apr 00:00SportLiga 2, play-off: Rapid București, pe primul loc după ce a întors scorul în ultimele minute (2-1 vs ASU Poli Timișoara)

Rapid București a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa ASU Poli Timișoara, în etapa a treia a...369

16 apr 00:00SportMonte Carlo Masters: Rafael Nadal, în sferturi după ce l-a învins pe Grigor Dimitrov în 56 de minute

Rafael Nadal s-a calificat fără emoții în sferturile Masters-ului de la Monte Carlo. Ibericul a avut nevoie de mai...308

Local
16 apr 23:34LocalA MURIT sculptorul Tiţă Prodan

Asociația „Suflete deschise” și SC ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, cu adâncă durere, anunță plecarea dintre noi a...1079

16 apr 23:35LocalPrimăria Constanța și-a depus candidatura pentru obținerea titlului de Capitală Mondială a Cărții UNESCO 2023

Primăria municipiului Constanța a transmis joi, 15 aprilie a.c., către Secretariatul UNESCO dosarul de candidatură...557

16 apr 23:35LocalPersoană prinsă sub tractor, în localitatea Lumina

890

16 apr 23:33LocalSe schimbă Codul rutier, anunță ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat joi, la Zalău, că este nevoie de un Cod rutier nou şi modern,...1478

16 apr 23:34LocalCoronavirus: 2.745 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...447

16 apr 23:34LocalCOVID-19: 9 NOI DECESE, la Constanța

Până joi, 15 aprilie a.c., 25.800 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...842

16 apr 23:31LocalCT Bus și RADET, părți vătămate în mega dosarul în care au avut loc PERCHEZIȚII, joi!

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a...1695

16 apr 23:36LocalBEŢI şi FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanţa

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 17.50, polițiști din cadrul Secției 1 Rurală Constanța au identificat un...617

16 apr 23:36LocalPERCHEZIŢII în CONSTANŢA! TREI TINERI, ARESTAŢI preventiv pentru TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

1653

Politică
16 apr 23:06PoliticăŞapte foşti parlamentari îşi cer pensiile speciale înapoi, în instanţă

Şapte foşti parlamentari de Bistriţa-Năsăud au decis să acţioneze în instanţă Parlamentul României şi îşi...623

16 apr 22:15PoliticăFostul lider PSD, Liviu Dragnea, cere liberarea condiţionată

Liviu Dragnea, fostul preşedinte PSD, a ajuns la momentul în care are dreptul legal să ceară liberarea...776

16 apr 22:16PoliticăCîţu: Ordinul privind stabilirea de noi reguli pentru carantinare nu a trecut prin CNSU şi nu putea fi publicat

395

16 apr 22:16PoliticăCîţu: Guvernul a aprobat formularul de comandă pentru 4,2 milioane de doze opţionale de la Pfizer

Executivul a adoptat memorandumul pentru semnarea celui de-al patrulea formular de comandă de vaccin împotriva...421

16 apr 22:17PoliticăSorina Pintea pierde PRIMUL MECI cu DNA

Dosarul de mare corupție al fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea, a fost validat, marți, de către...1147

16 apr 22:18PoliticăDan Barna: Florin Cîţu a generat în mod gratuit o criză politică majoră

653

Interviuri
2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...2677

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...2816

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

3826

6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...3831

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...7202

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

8155

Monden
16 apr 00:00MondenUn serial de televiziune despre Audrey Hepburn, în pregătire

Un serial de televiziune despre actriţa Audrey Hepburn este scris de scenarista şi producătoarea americană...317

16 apr 00:00MondenKate Winslet prezintă noul ei serial, „Mare of Easttown“, difuzat de HBO

Postul HBO lansează săptămâna aceasta un nou serial în care joacă Kate Winslet, intitulat "Mare of Easttown" de...322

16 apr 13:57Monden„Lisey's Story“, serialul scris de Stephen King şi regizat de Pablo Larrain, va fi lansat pe 4 iunie de Apple TV+

276

Mapamond
16 apr 00:16MapamondÎn contextul creșterii numărului de persoane cu diabet, OMS cere scăderea preţului insulinei

La 100 de ani după descoperirea insulinei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut miercuri ca acest...449

16 apr 12:11MapamondAliaţii din cadrul NATO sunt de acord să înceapă retragerea din Afganistan

Aliaţii din cadrul NATO au acceptat să înceapă finalizarea misiunii lor în Afganistan ca urmare a deciziei SUA de a...433

16 apr 12:14MapamondCertificatul COVID: Statele membre UE prevăd o durată de aplicare de un an

623

16 apr 12:18MapamondSUA: A murit în închisoare Bernie Madoff, autorul celei mai mari escrocherii financiare din istorie

Bernie Madoff, autor al celei mai mari escrocherii financiare din istorie, în valoare de mai multe zeci de miliarde de...2042

16 apr 12:15MapamondEMA anunţă că va face publică o recomandare cu privire la vaccinul Janssen săptămâna viitoare

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) intenţionează să facă publică săptămâna viitoare o recomandare cu...541

16 apr 12:16MapamondCoronavirus: Danemarca devine prima ţară din UE care renunţă la vaccinul AstraZeneca

530

Sănătate
16 apr 00:00SănătateActivități relaxante și ieftine pentru zilele ploioase

Zilele ploioase înseamnă, pentru multe persoane, un prilej bun de odihnă, în timp ce pentru altele, timp mort și...281

16 apr 00:00SănătateAcizii grași Omega 3 susțin creșterea părului?

Despre acizii grași Omega-3 se știe că au o serie de beneficii pentru sănătate, dar se pare că pot fi utili și...284

16 apr 00:00SănătateEști mereu foarte obosit dimineața? Ai putea suferi de depresie

317

16 apr 00:00SănătateStudiu: Renunțarea la fumat îmbunătățește sănătatea mentală

Renunțarea la fumat poate îmbunătăți starea de spirit și sănătatea mentală, prin reducerea anxietății, a...279

16 apr 00:00SănătateBăuturi care stimulează memoria și concentrarea

După-amiezile moleșitoare pot fi un real obstacol în calea terminării sarcinilor zilnice, mai ales după o masă...348

16 apr 00:00SănătateDieta eliminatorie, utilă celor care suferă de alergii alimentare

Intoleranțele și sensibilitățile alimentare sunt frecvente, afectând între 2-20% dintre persoanele din întreaga...282

16 apr 00:00SănătateConsumul de cofeină la pacienții cu anxietate și depresie

Pacienții cu anxietate și depresie ar trebui să limiteze consumul de cofeină întrucât această le poate accentua...290

16 apr 00:00SănătateSimptome atac de panică: cum le recunoști în stadiu incipient și cum le oprești

Multe persoane care suferă un atac de panică au senzația că se simt rău din cauza unei probleme de sănătate...322

16 apr 12:15SănătateVaccinurile Moderna şi Novavax, incluse în studiul britanic care examinează combinarea serurilor anti-COVID-19

532

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT