REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
21.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Felix Stroe: Liviu Brăiloiu ar putea fi prefectul PSD, după rocada de la Guvern. Video

Felix Stroe: Liviu Brăiloiu ar putea fi prefectul PSD, după rocada de la Guvern. Video

Mirela PASCAL 6 octombrie 2022 | 00:00 7510

Despre Felix Stroe, președintele Organizației Județene a PSD Constanța, s-au spus și s-au scris multe: că este cel mai important baron de la malul mării, că este un tartor în partid, iar social democrații îi fac pe plac în orice și oricând de frica răzbunării, că aleargă după voturi și că atacă mișelește pe la spate pentru a obține din nou șefia partidului…. Cât de adevărate sunt zvonurile, ce spune despre „moțiunea Stroe”, dar și despre acuzațiile colegilor social democrați, puteți urmări în interviul de mai jos, acordat de Felix Stroe ziarului Replica, la inaugurarea unui nou sediu al Organizației Municipale a PSD.

Felix Stroe a ținut să puncteze, de mai multe ori, faptul că PSD Constanța este o organizație puternică, în ciuda unor voci din partid care susțin contrariul.

PSD la Constanța este o organizație foarte puternică, contrar unor voci timide.  În PSD în Constanța sunt peste 10.000 de membrii . Dacă la 10.000 de membrii există și 5 colegi care au altă opinie e foarte bine. Dacă unul spune în presă că nu mai e partid, nu înseamnă că nu mai e partid. Faptul că există o diversitate de opinii a 5 voci în comparație cu 10000 nu înseamnă că sunt tabere”, spune Felix Stroe, care a comentat și despre ”moțiunea Felix Stroe” cu care s-a prezentat la alegerile organizațiilor locale din județul Constanța.  ”În statutul PSD, există prevederea ca la conferințele municipale sau județene să se candideze pe moțiuni. Este normal ca cel care este  ales președinte organizației județene să vină cu o echipă. Îi rog pe toți candidații care vor să candideze să vină să candideze. Mi-aș dori să candideze Horia Țuțuianu, Lucian Lungoci și încă 20 de colegi de-ai mei și să ne prezentăm toți în fața delegaților din tot județul care își exprimă votul prin vot secret la urnă, politica e pe voturi. Cine adună mai multe voturi să fie președinte, eu îmi asum. Eu mi-am anunțat hotărât intenția de a candida și cred că am susținerea largă a foarte mulți colegi de ai mei.”, a spus liderul PSD.

Când vor avea loc alegerile la Organizațiile Județeană și Municipală a PSD!

Întrebat de ce nu se stabilește data alegerilor la organizația județeană și municipală a PSD, Stroe a explicat: ”Există un regulament național aprobat de Consiliul Politic Național, de secretariatul general al Partidului Social Democrat care spune că se desfășoară întâi alegeri în toate organizațiile, din toată România. Le-am făcut pe toate în luna august, în continuare se mai desfășoară alegeri în țară în acele comunități. În toate cele 41 de județe nu se fac alegeri acolo unde nu avem primari ai PSD. Când se vor face aceste alegeri se vor face pe baza unui grafic stabilit de conducerea națională pe fiecare județ se vor relua la odată stabilită de București. Mi-aș dori să facem săptămâna viitoare conferința județeană de partid, sunt pregătit să o fac și mâine”.

Candidatul PSD la Consiliul Județean ar putea fi o femeie… eventual Mariana Gâju

S-au stabilit potențialii candidați al Consiliul Județean? Felix Stroearuncă bomba: ar putea fi o femeie.”Începând cu luna ianuarie 2023, vom face sondaje în principale localități din județul Constanța să stabilim profilul de candidați. Ce-și doresc cetățenii pentru funcția de președinte al CJ, pentru primărie…După ce vom stabili într-un mod corect, obiectiv cu firme specializate, vom stabili profilul de candidat. Dacă vor o doamnă, în Biroul Județean și în Consiliul Politic Județean o să selecționăm 20 de doamne din care colegii vor vota 15, pe care le vom măsura. Primele 6 doamne se vor clasa în această măsurătoare de acolo vom selecționa candidatul. Nu va fi cineva din familia mea, nu va fi cineva împins de cineva. Doamna care va fi cel mai bine selecționată va fi candidat”.

Întrebat dacă este tartorul din partid, iar voturile în favoarea sa sunt date de frică, Stroe a răspuns:”Nu cred că sunt asemenea voci care să susțină asemenea aberații. Cine îi împiedică să își spună opinia? Ordinea de zi se anunță din timp, se anunță pe grup, se pregătesc mape cu materiale”. De ce le-a interzis primarilor să-i invite la alegeri pe parlamentarii PSD? ”Cine i-a împiedicat să vină la ședințe? De exemplu, la Cumpăna, doamna primar a trimis pe mail invitații de a fi prezenți celor 4 parlamentari ai județului Constanța.  De ce nu au fost prezenți?”.

Mariana Gâju sare în apărarea șefului

Cine nu le-a zis, cine nu i-a invitat…Cum să nu trimit invitație colegilor parlamentari? Consider că trebuie să demonstreze acești oameni cine nu i-a invitat”, a intervenit în discuție Mariana Gâju, aflată și ea la eveniment.


De ce nu o întrebați pe doamna președinte dacă e o atmosferă de teroare și dictatură ședința de birou. Cine sunt acei colegi care nu sunt lăsați să vorbească, de teama repercursiunilor”, a spus Stroe.
Cum era de așteptat, Mariana Gâju i-a ținut partea șefului său, nici nu avea cum să facă altfel. ”Eu sunt unul dintre membrii vocali ai Biroului Permanent Județean. Întotdeauna mi-am susținut echipa, indiferent de cine a fost condusă. Că a fost condusă de Tudor Baltă, de Petre Stancă, de Radu Mazăre… și știți foarte bine că nu se îndrăznea să spui punctul de vedere în fața lui. Eu mi-am susținut punctul de vedere ca o țărancă de la Cumpăna, ” Hai, tanti Mariana, dumneata vrei să fie (n.red. fetele) cu poalele până la pământ, nu moderne” îmi spunea Radu Mazăre. Credeți că nu am curajul să îi spun domnului Stroe că e greșită atitudinea?! Nu dăm afară oamenii. Nu accept circ. (…) Oricare partid are asemenea confruntări interne, are dezbateri, dar rufele murdare se spală în familie”, a răspuns Gâju.

Mariana Gâju ar candida, și nu prea, la Consiliul Județean Constanța

Și, pentru că tot am prins-o pe Mariana Gâju alături de șeful ei, am întrebat-o dacă ar candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, dacă i s-ar propune. Nu a spus da, dar nici nu. ”Mă interesează comuna Cumpăna, în care sunt născută, crescută și unde am muncit….nu îmi doresc nici o funcție. Eu sunt deschisă pentru a munci în echipă, atâta spun. Sunt alți colegi care pot să facă această muncă. Nu spun că femeile nu pot, pentru că eu sunt o luptătoare, dar asta nu înseamnă că râvnesc la locul unui om care își dorește din tot sufletul să fie acolo. Decât codaș la oraș mai bine fruntaș în satul meu”.

Revenind la Felix Stroe, l-am întrebat pe liderul PSD Constanța ce se va întâmpla, la Constanța, după rocada de la Guvern, de anul viitor. Ce deconcentrate sunt vizate pentru schimbarea directorilor, ce se va întâmpla cu prefectul… ”Coaliția de guvernare are un protocol foarte bine stabilit, care asigură și funcționarea coaliției de guvernare. Da, va fi rocada, dar în legătură cu cei care vor conduce deconcentratele vor hotărî ministerele”, spune Stroe.

Tit Liviu Brăiloiu ar putea fi prefectul PSD, după rocada de la Guvern

Cât despre funcția de prefect, Felix Stroe a spus că ia în calcul ca Liviu Tit Brăiloiu să se întoarcă pe funcție.

Tit Liviu Brăiloiu

Nu mă interesează cine va fi prefect la anul, îmi doresc doar să fie prefectul întregului județ, nu doar a unui singur partid. Vă pot da 12 nume care sunt potrivite. Domnul Brăiloiu a fost un prefect foarte bun. Domnul Brăiloiu ar putea să fie unul din aceste nume”.
În încheiere, Felix Stroe ne-a liniștit, în contextul scandalului energetic. Ne-a spus că nu vom suferi la iarnă de frig sau de întuneric. ”Atât președintele PSD cât și alți membrii importanți ai PSD au spus că românii nu vor fi chemați să retrăiască ca înainte de 1989. Dacă undeva se poate face o economie este bine-venită. Dar nu s-a pus problema să nu încălzim locuințele, să nu iluminăm străzile. România este pregătită, cu siguranță are cantitativ energia necesară”.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
POLITICIENII CONSTANTENI SE BAZEAZA PE MEMORIA SCURTA A UNORA DAR SI GRAVELE CARENTZE EDUCATIONALE GAURILE NEGRE DIN CAPUL MULTORA .........asa se si explica STAREA JALNICA A SISTEMULUI OCUPATZIONAL LIPSIT TOTAL DE PREGATIRE ............sau dupa cum te ataca unii........ca scri la comanda ANTICOMUNISTA CU BUNICI TRIMISI IN LAGARELE RUSESTI NU AM SCRIS SI NICI NU VOI SCRIE LA COMANDA .......la 74 de ani am renuntzat la CETATZENIA ROMANA pentru a nu mai fi COMPLICE MORAL LA DISTRUGEREA ACESTEI TZARI IN CARE M/AM NASCUT..........
0
0
Stroe a adunat pe langa el numai ...urve si penali. Cumpana, Limanu, Agigea, Navodari, Isj si lista poate continua pana la aia 10 mii pe care ii v8seaza
0
0
N-au furat boule ca nu au loc de fosilele astea. Hahaha. Si matcheasca este la stroe pe tabla boule hahaha
0
0
Felix Stroie cu Dumitrache Ion sunt cei mai mari hoti ai judetului Constanta , ei l-au lucrat pe Negoita de la Cernavoda sa ii faca loc lui Nicolae Emilian.
1
0
Stroe, iti doresc tot cancerul din lume tie si familiei tale! Sa muriti in chinuri!
1
0
Pe cine sa propuna PSD daca sunt o gasca de analfabeti,infractori si aroganti condusi un hodorog obosit care face numiri in functii pe spagi grase Aveti dreptate nu vor face nici 5% la alegeri cu echipa asta,sa dea Dumnezeu
3
1
Cumnatu meu l a strâns de gat pe acest gras in masina
2
1
Sa va duceti draqu in 2024, 5% PSD CTA!! UIE!!
6
1
Mai FELIX, i-ati molozul din gardul cimitirului uman de pe strada Baba Novac. Provine din perioada cat ai fost mare sef la RAJA Constanta. Fa curat in urma ta si apoi la guvernare.
6
0
ba ej nebun? sa intorc vremurile bune
5
1
promovati tineri cu abilitati in administratie . a venit timpul sa va ocupati de nepoti multi dintre voi . orasul arata jalnic , pacat de locuitori si marea neagra ....
8
1
De ce nu Liviu Constantoiu, caci este de-al casei !!!
4
1
conducerea centrala psd nu vede ca astfel de persoane nu sunt agreate pe motive stiute de toti?daca nu schimba politica de promovare a persoanelor tinere din partid, nepatate, nu o sa vada voturi pe aici.si cand se fac propuneri de candidatura, sa nu se vina cu indicatii si cu atat mai putin la vot, ar trebui ca tinerii din partid sa iasa la inaintare si sa nu le mai fie frica de astia, ca lumea stie ce stie despre ei, pana la urma trebuie marginalizati
12
0
Ce-a fumat domnul presedinte?10.000 de membrii ?? Daca va numaram nici 20 nu sunteti toti, apropo ... si nici astia nu te mai halesc!!
12
3
Daca imi mai dati voturi intru si eu in PSD
6
1
Iti vine prietenul claxon la putere.Poate mai vrei sa te puna seful militiei,sa ajungi chestor.Nu de alta,dar te-a trimis Despescu acasa pe usa din dos si risti sa ajungi chestor postmortem.
7
1
Daca ne luam dupa preotul amant,la Olimp au fost orgii PSD-iste?
11
1
Ba da bine zice aia de mai jos de Tincu asta. Un agramat si ingamfat ajuns director la ordinele socrului. Asta nici sa numere nu stie si a ajuns director. La sedintele de consiliu local sta cu camera inchisa si dupa ce inchide camera prostu uita sa inchida microfonul si isi negociaza functia in partid. Vai de steaua ta de inteligent ce esti!
13
1
Tutuianu cu Marius Petre, Lungoci, Maticheasca si Bercaru mizeriile maro din PSD. Hotzii si ticalosii astia au distrus judetul Constanta.
12
4
scopul psd este saracirea populatiei si mentinerea mizeriei,ca sa-i voteze ptr un mic si o galeata.Daca erau independenti si traiau bine,se mai bucurau la un mic?tiganimea ingrasata pe banii nostri ca sa-i voteze.Cind o vad pe cumatra aia de mariana cumpana,imi vine sa vars.Pe ea.
13
4
Nea brailoiu ne arata degete cind era in parlament . Cred ca e potrivit de prefect dar madam Mariana "coafor" Gaju nu e o alegere buna ,oricum nu renunta la manglele care le face la Cumpana .
14
3
Mai Hozule securistule ai inceput sa faci prpaganda cu Hozii vostri de primar al Constantei si Prefect.Ce face DNA nu te au verificat si pe tine si camarazi vostri cat ati furat in gasca cu Mazare.Si la RAJA cat ati inselat populatia cu apa ne pompata si spagile care le primei de la firme care bagau canalizare la comune.Mai Hozomane.
12
3
Ce ipocrit, toti pesedisti stiu ce patesc daca nu danseaza cum canta nea felics. Avem noi director la osim, facut din sofer, ce ne mai mira ca o sa avem prefect, din ....
16
2
"nu trebuie să fii neaparat un geniu în afaceri pentru a trăi pe picior mare." - PSD
9
2
Asta ii trebuie urbei, un prefect cu nume sonor, de claxon, care stie perfect sa comunice prin semne sau prin cateva injuraturi bine plasate.
14
2
Sub lunga domnie a PSD, Constanta a ajuns al mai p***t din curtea scolii. Lipsa de competenta, viziune, subdezvoltare, mangleala, a dominat si domina orasul si judetul. Alungarea investitorilor, lipsa investitiilor straine, a alungat populatia inteligenta si dornica de munca. Un oras insalubru, cu o populatie angajata majoritar la stat, in lipsa de oportunitati, fara joburi de inalta calificare, IT, etc. Ca salarii, Constanta a ajuns mult in urma unor orase, care altadata nici nu contau. Un oras in care a fost concentrat tiganetul si prostimea slab calificata din SE Romaniei, atrase de politicile mazarist-pesediste (masa de manevra la vot), vezi puzderia de sali de păcănele, case pariuri si magazine SH. Oras esuat. Asta a facut PSD, sustinut din culise de PNL…
19
1
Nulitati avem peste tot. Nu inteleg de ce nu au plecat oameni de la Raja care sunt in Psd precum Serbanescu, Tincu si Budes. Cel putin agramatul ala de Tincu l-au facut director acum si are aere superioare de sofer de autobuz. Serbanescu nu mai iese la pensie si sta pe banii nostri ai celor care contribuim la bunastarea lor. Sa vedeti ce vile si-au facut astia 3. Si ce afaceri invart in compania lor de apa. Afara cu toti agramatii si spagarii. Nea Ciolacu ce zici ne scapi de ei?
20
2
Sa se mai uite si in instituiile publice unde PSD-ul are numai nulitati:prietena lui Mareana Gaju ,isterica de Samoila care este iesita la pensie .Tineti pe functii toate expiratele.
19
2
felix si ceilalti borfasi psd nu mai mor odata?nu mai da cancerul in ei,sa n.aiba parte de banii furati?ma unge la inima cind mai moae cite unul,primar,fost primar,iorgus zanfir,nu te bagi?,si sint foarte mirati ca nu pot cara dincolo furaciunile.Dar distrugerea mediului cum au facut incultii fara scoala mazare si iorgus,basca radu cristian,ramine pentru noi.Hai Doamne,mai racoreste.i ca s.au inmultit prea mult hotii!!!!
9
5
spre surprindere multora mi-as dorii sa fie prefect Fagadau ,dar baiatul este prea intelept si corect si nu candideaza pana nu dispare gasca de hodorogi in frunte cu motanul feleiiiix
20
11
tot mai faci umbra pamantului,jeeg de comuuunist ce esti.
19
4
alt pungas nu ati gasit!
20
3
Tituianu cu Marius Petre, Lungoci, Maticheasca si Bercaru sunt cei care au furat si mintit. Ei doresc PSD pentru ei si gasca lor de hoti. PSD nu iarta tradatorii si nu aduce pe liste aceste persoane fara valoare. NU veti putea sa furati nimic hotilor!
15
5
Motanul se baga in seama singur si vrea sa arate ca are in spate membri PSD din judet. De fapt el stie ca nu e agreat deloc de sefii cei mari din partid si ca vremea lui a trecut. Si cu loialitatea membrilor sta p***t iar cadre de valoare nu are deloc. Iar o sa castige PNL ul si celelalte partide cum s-a mai intamplat.
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369