REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Felix Stroe, MESAJ pentru Gabriela Firea, despre care spune că e 'disperată'

Felix Stroe, MESAJ pentru Gabriela Firea, despre care spune că e 'disperată'

Replica API 12 noiembrie 2018 | 00:03 319

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acordat un interviu pentru România TV, în care a acuzat „jocurile pe care le face Liviu Dragnea la Capitală”. Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, a reacţionat, solicitându-i Gabrielei Firea “să înceteze definitiv cu acest gen de atacuri publice care nu fac altceva decât să afecteze grav imaginea Partidului Social Democrat”.

Iată mesajul lui Felix Stroe:

„Sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni televizate, primarul general al capitalei Gabriela Firea s-a dedat la atacuri de o violenţă extremă şi s-a lansat într-o serie de afirmaţii lipsite de logică şi dovezi, aducând prejudicii grave de imagine partidului al cărui vicepreşedinte este. Nu poţi să nu te gândeşti ca prin aceste acţiuni doreşte de fapt, cu orice preţ sa creeze o ruptură şi excluderea sa, în locul unei demisii de onoare, care ar face-o sa piardă de drept respectiva funcţie.

Dintre toate afirmaţiile făcute, de o gravitate deosebită este aceea că Liviu Dragnea doreşte sa desfiinţeze Bucureştiul (?!). Cu atât mai mult, cu cât este cunoscut faptul că organizarea administrativ-teritorială a României este consacrată prin Constituţie şi nu poate fi modificată decât printr-un proces legislativ complex şi de durată – ideea în sine este absolut aberantă şi nu se regăseşte sub nici o formă în conţinutul programului de guvernare al PSD, program care a întrunit sufragiile unei majorităţi covârşitoare a electoratului.

În încercarea disperată de a-şi atrage de partea sa primarii de sector, d-na Firea îi acuza pe aceştia ca ar complota împreună cu preşedintele Liviu Dragnea împotriva bucureştenilor. Mai mult, face acuzaţii absolut nefondate, pretinzând implicarea preşedintelui partidului în blocarea unor proiecte majore din ţara şi din Capitală, când în realitate tocmai preşedintele Camerei Deputaţilor s-a implicat personal în demararea acestor proiecte.

Partidul Social Democrat rămâne consecvent în aplicarea reformei administrativ-teritoriale şi a programului de guvernare locală, implicit de dezvoltare economico-socială a Capitalei.

În continuarea acţiunilor sale, de demonizare a presedintelui PSD şi a activităţii sale, d-na Firea pretinde fără dovezi ca instituţiile de control ale statului inventează dosare şi că “… nici pe vremea guvernării PDL sau a tehnocraţilor nu am avut atâtea controale” (?!). Mai mult, tot Liviu Dragnea ar fi organizat împreună cu Ministerul de Interne şi “echipa sa de comunicare” acţiunea de pe 10 august (?!), adăugând: “Ştiu mai multe, dar nu vreau să spun!”, afirmaţii puerile, lipsite de orice fundament, ale unei persoane însetate de răzbunare.

Alte susţineri foarte grave şi fără dovezi vizează felul în care PSD gestionează alocaţia bugetară destinată partidelor politice, acuzaţie uşor de demontat, datorită faptului că toate aceste cheltuieli sunt strict monitorizate şi controlate an de an de instituţiile abilitate ale statului. Ideea că sondajele de opinie ar fi fost falsificate în favoarea preşedintelui PSD este demontată automat de faptul că şi alte sondaje, comandate de partide din opozitie, au prezentat aproximativ aceleaşi rezultate. Evident, d-na Firea este disperată şi dezamagită de scăderea personală în sondajele de opinie, generată de rezultatele înregistrate la nivelul primăriei Capitalei, rezultate care-i sunt strict imputabile.

În fine, legat de alegerile pentru organizaţia Bucureşti, d-na Firea uită că, spre deosebire de preşedintele PSD – care a fost ales prin votul Congresului partidului, domnia sa ocupă funcţia în mod interimar. Poate teama de alegeri libere şi democraţice în cadrul partidului o fac să lanseze aceste acuzaţii grave, nefondate şi lipsite de dovezi.

Personal, o rog pe stimata mea colegă să înceteze definitiv cu acest gen de atacuri publice care nu fac altceva decât să afecteze grav imaginea Partidului Social Democrat, partid care cu atâta generozitate i-a oferit şansa de a candida pe lista sa la Primăia Generala a Capitalei. Partidul Social Democrat are forurile necesare în care se pot dezbate orice fel de probleme politice şi economice, dar care sa aibă o susţinere reală şi pentru care se pot găsi soluţii viabile”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108