rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 5 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Preşedintele PSD Constanţa îi transmite unui lider de partid important din judeţ că e „iresponsabil”

Felix Stroe: Noi ne facem o campanie electorală prezentând proiecte, nu înjurându-i pe contracandidaţi, nu vorbind despre copiii lor din flori

Felix Stroe

Felix Stroe, directorul general al SC RAJA SA, şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, se declară mulţumit de campania partidului, susţinând că se face o campanie electorală în care se prezintă proiecte şi nu se înjură contracandidaţii, şi respinge categoric acuzaţiile de lipsă de fair-play a anumitor sociali-democraţi. În ceea ce priveşte situaţia de la Medgidia, Stroe declară că acel candidat care promite că va „zgoni” RAJA din oraş ncunoaşte legea şi că îşi face o campanie “mincinoasă”.

Reporter: Ipotetic vorbind, dacă va câştiga Valentin Vrabie Primăria Medgidia şi va începe demersurile privind încetarea contractului cu RAJA, ce veţi face?

Felix Stroe: Ipotetic vorbind, şi să nu pomenim nici un nume, orice localitate, orice unitate administrativ teritorială, care face parte dintr-o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, se poate retrage din acea asociaţie intercomunitară, cu condiţia, iar aici dacă ne referim strict la serviciul de apă, canalizare şi epurare, cu condiţia unei juste despăgubiri, care este prevăzută în contractul de delegare de gestiune. În concret, dacă vorbim de oraşul Medgidia, şi viitorul primar, oricine va fi el, doreşte să iasă din asociaţia intercomunitară apă-canal Constanţa, oraşul Medgidia va trebui să achite operatorului de apă o sumă, care se numeşte cost de răscumpărare, care este prevăzută în contractual de delegare de gestiune, contract făcut de guvernul României şi avizat de Bruxelles. Acest cost de răscumpărare înseamnă de 2,5 ori valoarea investiţiilor care au fost făcute în oraşul Medgidia.

Rep.: Care ar însemna cât?

F.S.: Pentru Medgidia, dacă ne referim grosso modo la investiţiile europene şi la ce s-a investit în ultimii ani, ar însemna peste 25 milioane de euro. Bugetul oraşului Medgidia este de 22 milioane de euro. Înseamnă că acel primar, indiferent cine este el, îşi asumă acest lucru, nu va putea să rezilieze contractul înainte să achite acest cost. România va da îndărăt Comisiei Europene, ca o altă complicaţie suplimentară, toţi banii europeni pe care i-a investit în oraşul Medgidia, şi, înseamnă că, în următorii ani, dacă e mai mult decât bugetul pe un an, oraşul nu va avea iluminat public, nu se va colecta gunoiul, nu va putea plăti pentru pomparea şi epurarea apei şi mai multe consecinţe la care ar trebui să ne gândim de zece ori înainte să vorbim.

Rep.: Dar, chiar şi aşa, există acest candidat Valentin Vrabie care îşi face campanie electorală pe acest subiect – RAJA, preţul la apă, că va goni RAJA din oraş. Regretaţi acum că v-aţi fotografiat la un moment dat cu el?

F.S.: Nu regret nimic din ce am făcut în viaţă. Îmi pare rău că Valentin Vrabie, puţin stresat de rezultatul alegerilor, a intrat pe acest palier de campanie electorală. Ca Valentin Vrabie sunt mulţi primari în România. Vreau să vă spun că este o temă naţională de campanie: “să izgonim operatorii din România şi să dăm apa cu 40 de bani”. Eu sunt dezamăgit de altceva, că poate un primar de localitate rurală nu cunoaşte foarte bine legea. E scuzabil. Dar îmi pare rău că un preşedinte de organizaţie a unui partid foarte important poate să spună într-o activitate publică la Casa de Cultură a Sindicatelor că vom scoate RAJA din judeţ. Acea atitudine mi se pare mie iresponsabilă.

Rep.: Aşadar, domnul Vrabie nu cunoaşte legea sau îşi face campanie mincinoasă?

F.S.: Amândouă.

Rep.: PSD cum îşi face campanie în judeţul Constanţa?

F.S.: În primul rând, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat nu canidează pentru nici o funcţie administrativă. Nici de primar de comună, de oraş, de municipiu, nici de preşedinte al Consiliului Judeţean. Din acest punct de vedere, lucrurile sunt clare şi aţi văzut că sunt un omn de onoare. În al doilea rând, noi ne facem o campanie electorală prezentând proiectele noastre, nu înjurându-i pe contracandidaţi, nu vorbind despre copiii lor din flori, nu despre contractele oneroase, nu despre accidentele auto etc., etc. Dorim ca cetăţenii judeţului să ne aleagă prezentând ce am făcut noi pentru ei şi ce vom face în continuare. După cum vedeţi, am făcut destule şi suntem în stare să facem în continuare destule. Când aduci campania electorală pe copilul din flori, pe accidentul auto cu alcool la volan, înseamnă că nu ai teme de campanie elctorală serioase şi intri pe aceste paliere de care eu cred că, după 27 de ani, lumea chiar s-a săturat.

Rep.: Aşadar, sunteţi mulţumiţi de campania candidaţilor PSD...

F.S.: În linii mari, sunt mulţumit. Facem o campanie în care ne prezentăm proiectele, nu ne înjurăm adversarii politici.

Rep.: Faceţi o campanie în care unii speculează că sunt primari în funcţie, faceţi o campanie în care unii refuză să iasă în dezbateri, este o companie în care primarul în funcţie dintr-o anumită localitate a desemnat canidatul dvs. Cum comentaţi?

F.S.: Nu cunosc astfel de situaţii.

Rep.: La Constanţa şi la Cernavodă se întâmplă pentru că acei oamneni sunt în funcţie, interimari...

F.S.: Hai să fim serioşi! Hai să fim serioşi!

Rep.: La Cernavodă se împart materiale de construcţii, sub pretextul că o face administraţia locală.

F.S.: Dacă se întâmplă aceste lucruri, este de datoria mass-media să informeze organele competente, indiferent de la ce partid sunt. Hai să fim serioşi. Eu cred că un ziarist cu experienţa dumneavoastră trebuie să fie imparţial. Şi vă rog să vă răcoriţi puţin şi să rămânem pe palierul imparţialităţii. Nu suntem noi de vină că acum nici o lună de zile primarul oraşului Cernavodă a fost arestat. Nu suntem noi de vină. Dacă ne acuzaţi pe noi că în ultimele 3 săptămâni am făcut toate grozăviile din lume, îmi pare rău, pentru că chiar vă respect profesionalismul, vă decredibilizaţi. Deci, Cernavodă scoatem din discuţie. La Constanţa ce s-a întâmplat?

Rep.: La Constanţa nu se iese în dezbateri. De ce?

F.S.: La Constanţa se iese foarte mult în dezbateri. Există un media plan la partid. De acest media plan se ocupă purtătorul de cuvânt al partidului, deputatul Mircea Dobre, şi Lucian Lungoci, şi suntem prezenţi zilnic la toate radiourile şi televiziunile la care suntem invitaţi. Daţi-mi un exemplu unde nu ne-am dus.

F.S.: La Replica de Constanţa.

F.S.: Dacă am fost invitaţi şi nu ne-am dus, voi lua toate măsurile din lume.

Alexandra CUCU

luni, 30 mai 201651
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Replica
5 aug 00:31ReplicaȚEAPĂ turistică la RESORTUL lui ODAGIU de la Building Ștefan!

Cazarea în stațiunile românești poate deveni, de cele mai multe ori, o adevărată țeapă. Nu există zi în care...722

5 aug 23:49ReplicaSCANDAL în HENRI COANDĂ, cu PUMNI și AMENINȚĂRI cu MOARTEA! VIDEO429
5 aug 23:33ReplicaSIRIENII de la Mahmud Impex SRL au MĂRIT viteza la RIDICAREA Spitalului de Pediatrie278
5 aug 23:31ReplicaMetoda ȘMEN face SENZAȚIE la COSTINEȘTI, printre naivi!

Metoda Șmen a fost reinventată de către cunoscători fiind redenumită „metoda milionul”. De curând, această...263

5 aug 00:21ReplicaÎntr-o localitate din CONSTANȚA se SPARG CASELE ziua, în amiaza mare!436
5 aug 23:28ReplicaFemeia SPULBERATĂ pe TRECEREA de PIETONI, de la 23 AUGUST, era ANGAJATA PRIMĂRIEI222
5 aug 00:16ReplicaȘefa DSP: Dacă TURIȘTII au SIMPTOMATOLOGIE, să RĂMÂNĂ ACASĂ!

În cadrul unei conferințe de presă susținută, miercuri, 4 iulie, de către prefectul județului Silviu Coșa,...163

5 aug 00:00ReplicaACCIDENTE rutiere GRAVE în MEDGIDIA: COPII SPULBERAȚI de MAȘINA de GUNOI și LINIUȚE pe străzi!2883
5 aug 23:44ReplicaCUM pot PROVOCA ACCIDENTE mașinile parcate pe TROTUAR! Video174
5 aug 00:12ReplicaNOI MĂSURI în CONSTANȚA, după ce a CRESCUT numărului de CAZURI de COVID-19!

În contextul creșterii numărului zilnic de cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov2 dar și a creșterii incidenței,...220

5 aug 00:02ReplicaCondamnare DEFINITIVĂ pentru administratorul care TĂIA FACTURI FICTIVE196
5 aug 23:15ReplicaACCIDENT rutier cu 5 VICTIME, între stațiunile Saturn și Venus850
Vremea
23.4°23.4° - 24.1° joi, 5 august 2021
ConstanțaUmiditate: 87%
Vânt: 3.55 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
5 aug 00:00SportJO 2020: Halterofila transgen Laurel Hubbard şi-a anunţat retragerea sportivă

Halterofila neozeelandeză Laurel Hubbard, care a scris, luni la Tokyo, o pagină de istorie devenind prima sportivă...119

5 aug 00:00SportJO 2020: Brazilianca Ana Marcela Cunha, campioană olimpică la înot maraton 10 km

Brazilianca Ana Marcela Cunha a cucerit medalia de aur în proba de înot maraton 10 km din cadrul Jocurilor Olimpice de...45

5 aug 00:00SportJO 2020 - Atleta belarusă Kristina Timonovskaia a părăsit Tokyo la bordul unui avion cu destinaţia Viena

Atleta belarusă Kristina Timonovskaia, aflată în conflict cu autorităţile sportive din ţara sa, a părăsit...59

5 aug 00:00SportJO 2020 - Atletism: Aur şi record mondial pentru Sydney McLaughlin la 400 m garduri feminin

Atleta americană Sydney McLaughlin a cucerit primul său titlu de campioană olimpică la 400 m garduri, doborând...46

Local
5 aug 23:49LocalCERCETAT pentru TÂLHĂRIE în BUCUREŞTI, DEPISTAT în MAMAIA pentru că a REFUZAT să PLĂTEASCĂ

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, la data de 3 august a.c., un bărbat, de...322

5 aug 23:49LocalBărbat, CONDAMNAT pentru VIOL, ESCORTAT şi ÎNCARCERAT la Poarta Albă

Polițiști din cadrul Postului de Poliție 23 August, angrenați într-o acțiune pentru depistarea persoanelor...326

5 aug 23:49LocalTrei BĂRBAŢI, REŢINUŢI pentru FURT din AUTOTURISME

439

5 aug 23:44LocalACCIDENT rutier MORTAL între Celsy și Mihail Kogălniceanu

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, miercuri, 4 august a.c., între Celsy și Mihail...1098

5 aug 23:45LocalVestigii subacvatice – clipe de neuitat pentru turiști și constănțeni

Proiectul de tineret „Vestigii subacvatice”, finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de...260

5 aug 23:45LocalRAZII printre ŞOFERI: 30 de PERMISE de CONDUCERE, REŢINUTE

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanța, alături de polițiști ai Serviciului Rutier Tulcea, au...189

5 aug 23:45LocalUniversitatea Ovidius a lansat procedura de selecție a grupului țintă pentru proiectul RESTART4EDU

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 3 august - 10 septembrie a.c, selecție pentru...196

5 aug 23:46LocalCompetiții teatrale și recitaluri „amicale” la „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin“

Cea de-a treia ediție a evenimentului estival se va desfășura în perioada 6-29 august, în locul deja consacrat: în...225

5 aug 23:46LocalLocuitor din Henri Coandă, `FILAT` de camerele de supraveghere: iată ce a făcut!

860

Politică
5 aug 23:56PoliticăFenomenul certificatelor COVID false: Românii nevaccinaţi preferă să facă puşcărie decât să stea în carantină

Foarte mulţi români nevaccinaţi încearcă să fenteze autorităţile de la frontieră cu documente false. Aceştia...195

5 aug 23:58PoliticăKlaus Iohannis dă semnalul remanierii lui Stelian Ion: 'Sunt și eu nemulțumit'

Într-o perioadă în care se discută o posibilă remaniere a unor miniștri, Klaus Iohannis să un prim semnal...482

5 aug 23:57PoliticăSorin Cîmpeanu dă asigurări că elevii vor primi manuale la începutul anului şcolar

131

Interviuri
15 iul 00:07InterviuriLUPTĂTORUL Alex FILIP se RETRAGE din SPORT și intră în SHOWBIZ. VIDEO

Alex Filip, cunoscutul luptător de kickboxing profesionist, a fost prezent în cadrul studioului Replica de Constanța,...2517

16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1306

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

2184

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

De când a început sezonul estival, litoralul a devenit a doua casă pentru afaceristul și omul politic Viorel...11633

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1516

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

2284

Monden
5 aug 00:00MondenCompania de producţie a lui Reese Witherspoon, achiziţionată de un mare fond de investiţii

Compania de producţie a lui Reese Witherspoon, aflată în spatele serialului de succes ''Big Little Lies'', a fost...42

5 aug 00:00MondenElvis Presley a murit din cauza genelor moştenite şi nu a drogurilor, potrivit unei noi cărţi biografice

În faţa ipotezei generale că problemele de sănătate ale lui Elvis Presley s-au produs din cauza dependenţei sale...54

5 aug 09:38MondenDivorţul soţilor Bill şi Melinda Gates a fost finalizat

43

5 aug 00:00MondenThe Weeknd anunţă piesa „Take My Breath“, primul extras din noul său album

Cântăreţul canadian The Weeknd lansează vineri piesa "Take My Breath", primul extras al noului său album de studio...37

5 aug 00:00MondenProducţia documentarului despre istoria formaţiei Led Zeppelin a fost finalizată

Bernard MacMahon, regizorul seriei de documentare ''American Epic'', a dezvăluit titlul mult aşteptatului său film...34

5 aug 09:33MondenAmazon va difuza primul episod din serialul „Stăpânul Inelelor“ în septembrie 2022

39

Mapamond
5 aug 00:00MapamondCoronavirus: Jumătate din populaţia Uniunii Europene a fost vaccinată cu schemă completă

Jumătate din populaţia Uniunii Europene este de acum vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19, potrivit...43

5 aug 00:00MapamondLiban - ONU: La un an după explozia din Beirut, o familie din trei are copii cu semne de traume

La un an după gigantica explozie din zona portuară a oraşului Beirut, o familie din trei din Liban are copii care...35

5 aug 00:00MapamondCoronavirus: Un nou record de infectări, raportat în Iran

34

5 aug 00:00MapamondUcraina: Un militant belarus a fost găsit spânzurat într-un parc din Kiev

Directorul unei organizaţii neguvernamentale, cu sediul la Kiev, ce acorda ajutor persoanelor care fugeau din calea...36

5 aug 00:00MapamondAmnesty: Arabia Saudită şi-a intensificat represiunea după ce a predat preşedinţia G20

Arabia Saudită şi-a intensificat de la începutul anului persecuţiile împotriva disidenţilor şi apărătorilor...46

5 aug 08:34MapamondLa New York, NEVACCINAȚII nu vor mai avea ACCES în restaurante, cinematografe și săli de sport

303

Sănătate
5 aug 00:00SănătateStudiu - Declanşarea bolii Alzheimer: Posibilă explicație găsită de cercetători

Plăcile amiloide ar putea provoca boala Alzheimer prin accelerarea degradării neurotransmiţătorilor, a constatat o...34

5 aug 02:18SănătateJumătate din populația UE e vaccinată: Valul 4, Delta, lovește în plin

Jumătate din populaţia Uniunii Europene este de acum vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19, potrivit...42

5 aug 00:00SănătateOctavian Jurma avertizează cu privire la valul patru: 'Relaxarea este înspăimântătoare'

36

5 aug 00:00SănătateAfecțiuni care îți pot da senzația de frig

Senzaţia generală de frig sau de mâini şi picioare reci poate ascunde o mulţime de afecţiuni. Pe lângă...42

5 aug 00:00SănătateMedicul Adrian Marinescu se opune vaccinării obligatorii. Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, se opune vaccinării obligatorii, teorie...39

5 aug 00:00SănătateStudiu: 56% dintre români cred în serviciile de telemedicină

Frica de condițiile din spitale i-a făcut pe români să fie mai încrezători în viitorul medicinei la distanță....36

5 aug 00:00SănătateINSP: Peste 2.000 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare; 262 cu Delta

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, până la data de 1 august, au fost confirmate 2.009...37

5 aug 00:00SănătateINSP: 23.784 de persoane vaccinate anti-COVID au avut test pozitiv după prima doză

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID până...38

5 aug 02:08SănătateMonica Pop, despre reacţiile adverse ale vaccinului

1111

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT