REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Felix Stroe: Nu mă interesează nici Consiliul Judeţean, nici Primăria Constanţa, nici să fiu prefect

Felix Stroe: Nu mă interesează nici Consiliul Judeţean, nici Primăria Constanţa, nici să fiu prefect

Replica API 4 iulie 2014 | 00:00 300

Directorul RAJA pune capăt speculaţiilor legate de posibila sa candidatură din partea PSD

Directorul RAJA pune capăt speculaţiilor legate de posibila sa candidatură din partea PSD

Evenimentele din ultimele luni au creat un culoar favorabil veşnicilor posibili candidaţi sau chiar candidaţi la alegerile anterioare de a se relansa în discuţiile privind viitorul Consiliului Judeţean şi al Primăriei Constanţa. Nu este o taină că printre politicienii care n-au renunţat să-şi facă socoteli pentru candidatură se numără şi fostul prefect al judeţului, Claudiu Palaz. Dornic să comenteze cum ar putea arăta bătălia pentru judeţul Constanţa, Palaz a "aruncat" în scenă mai multe nume, unul dintre ele fiind al directorului RAJA. Discret până în prezent în legătură cu acest subiect, deşi numele lui a fost vehiculat în mai multe rânduri, Felix Stroe a rupt tăcerea şi a mărturisit, pentru "Replica" de Constanţa, care sunt planurile sale de viitor! "Vreau să fie clar şi să ştie toată lumea", a subliniat Stroe, fost consilier local municipal, până anul trecut, când s-a retras fără a bate apa în piuă pe acest subiect.

Momentan preocupat să se aşeze pe o poziţie cât mai confortabilă în structurile partidului din care face parte, PMP, Palaz recunoaşte că: "De candidat, voi candida sigur". "Să vedem ce posturi devin vacante... la primărie, la Consiliul Judeţean...", a adăugat Palaz, râzând. Dincolo de glumă, până la candidatură, Palaz trebuie să-şi rezolve problemele interne din partid: şi deputatul PMP Florin Gheorghe ar vrea să candideze la Primăria Constanţa. Prin urmare, fie Palaz renunţă la primărie şi se îndreaptă spre Consiliul Judeţean, fie se încăpăţânează să-şi dorească o candidatură la primărie, iar în acest caz trebuie, cumva, să-l "elimine" din schemă pe Gheorghe! Mai departe, Palaz trebuie să se gândească foarte clar dacă doreşte o nouă confruntare cu un alt reprezentant al dreptei: liderul PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru, de asemenea interesat de o candidatură. Însă, şi Chiru are de lămurit o problemă: ce se petrece urmare a alianţei cu PNL? Cine decide candidatul? Pe fondul acestor necunoscute, trecem mai departe: la PSD, partid pe care Palaz a ţinut în mod special să-l comenteze. "La Consiliul Judeţean, este clar că la alegeri PSD are doar două variante: Felix Stroe (directorul general al RAJA) şi Cristinel Dragomir (vicepreşedinte al CJC). Dacă Dragomir îşi rezolvă problema de incompatibilitate în instanţă, el are cele mai mari şanse să candideze la preşedinţia CJC din partea PSD, că celălalt vicepreşedinte, Cristi Darie, are prea multe dosare penale", a comentat, cu vizibilă satisfacţie, Claudiu Palaz. Şi tot el a completat: "O altă variantă de candidat care se vehicula, pentru CJC, este senatorul Nicolae Moga. Dar eu nu cred că domnul Moga mai are chef de politica mică, de Consiliul Judeţean, când el a ajuns în Senat".

Tot legat de posibilii candidaţi de la viitoarele alegeri locale, Palaz a declarat că: "Din informaţiile pe care le am, şi Valentin Vrabie, primarul de la Peştera, şi Florin Mitroi, primarul de la Valu, se gândesc să candideze la Consiliul Judeţean". Revenind la Felix Stroe, facem precizarea că directorul general al RAJA a ţinut să precizeze că nu este interesat de nici un fel de candidatură! "Vreau să fie clar şi să ştie toată lumea: nu mă interesează să candidez nici la Consiliul Judeţean Constanţa, nici la Primăria Constanţa, nu vreau nici prefect, nici primar la vreo primărie din judeţ. Nu mă interesează nici o funcţie în administraţia publică locală, iar aceasta este o decizie definitivă şi irevocabilă. Sunt prea ocupat cu proiectele de la RAJA, muncesc în fiecare zi pentru regie, îmi place ce fac, sunt angrenat în discuţii privind extinderea regiei, mă bucur că, recent, RAJA a reuşit să achiziţioneze, de la Direcţia de Finanţe, un sediu de la Slobozia", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Felix Stroe.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102