REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
19.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Femeia care a văzut un bărbat căzut pe linia de cale ferată şi nu a intervenit ar putea fi CERCETATĂ penal

Femeia care a văzut un bărbat căzut pe linia de cale ferată şi nu a intervenit ar putea fi CERCETATĂ penal

Replica API 20 februarie 2016 | 00:55 292

Victima se pare că era băută

Victima se pare că era băută

Ancheta continuă în cazul bărbatului tăiat de tren, în cartierul constănţean Poarta 6. Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei, iar vineri, 19 februarie, medicii legişti au recoltat probe în vederea efectuării examenului toxicologic, urmând a se stabili dacă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cert este că, potrivit informaţiilor noastre, acesta mirosea puternic a alcool. Cât despre femeia care a spus că l-a văzut căzut şi nu a intervenit întrucât avea mâncarea pe foc, ea ar putea fi cercetată penal.

Un teribil eveniment s-a petrecut în Constanţa, joi, 18 februarie. Un bărbat de 63 de ani, Aurel Creţu, şi-a pierdut viaţa într-un mod cumplit, fiind călcat de tren. Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă a fost solicitat în jurul orelor 12.50 să intervină în zonă, însă leziunile suferite de către victimă s-au dovedit a fi incompatibile cu viaţa. Aurel Creţu a fost declarat decedat, trupul neînsufleţit fiind depus la morgă. Vineri, 19 februarie, a fost efectuată necropsia, urmând a se stabili cu exactitate dacă acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cert este că prezenta un miros puternic de alcool.

Totodată, precizăm că decesul a survenit în urma leziunilor suferite în accidentul feroviar. Oamenii legii din cadrul Poliţiei Transporturi a declanşat o anchetă, în momentul de faţă existând mai multe ipoteze. Una dintre acestea este că Aurel vorbea la telefon şi a fost surprins de tren, iar alta se leagă de declaraţiile unei femei care locuieşte în zonă. Aceasta susţine că bărbatul era căzut de aproximativ 20 de minute pe liniile de cale ferată, că l-a văzut de la fereastra locuinţei sale înainte să îl lovească trenul, însă nu a coborât să vadă care este starea sa, deoarece… avea mâncarea pe foc! Aceste afirmaţii au scandalizat cetăţenii, care o acuză pe femeie că nu are suflet şi ar trebui anchetată. Şi, pe o parte, oamenii chiar au dreptate.

Noul Cod Penal pedepseşte indiferenţa în astfel de situaţii

Art. 203 din Noul Cod Penal se referă la lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, fiind vorba despre infracţiuni privind obligaţia de asistenţă a celor în primejdie. Mai exact, omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Fapta nu constituie infracţiune dacă, prin acordarea ajutorului, autorul s-ar expune unui pericol grav cu privire la viaţa, integritatea corporală sau sănătatea sa.

Prin urmare, situaţa de faţă este cu dus-întors, însă un apel la 112 nu ar fi pus viaţa în pericol a martorului. Pe de altă parte, declaraţiile femeii se pot schimba, iar speţa devine una delicată. Potrivit anchetatorilor, momentan nu există informaţii cu privire la demararea unei anchete în cazul constănţencei care a dat declaraţiile, dar nimic nu este exclus. De asemenea, precizăm că ipoteza care se conturează din ce în ce mai mult este că victima se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a căzut pe liniile de cale ferată. Însă, toate acestea vor fi stabilite în urma anchetei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367