REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Femeia care cerea ŞPAGĂ pentru angajări la ANR, din nou în atenţia DNA Constanţa!

Femeia care cerea ŞPAGĂ pentru angajări la ANR, din nou în atenţia DNA Constanţa!

Replica API 6 ianuarie 2018 | 00:00 343

Oana Danciu a fost trimisă în judecată, încă o dată, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată. Menționăm că, anterior (august 2017), inculpata a mai fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unei fapte similare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Oana Danciu cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea că, în perioada aprilie – august 2017, inculpata Danciu Oana, în mai multe rânduri și la diferite intervale de timp, a pretins și a primit de la o persoană (martor în cauză) mai multe sume de bani totalizând circa 70.000 lei (echivalentul a aproximativ 15.000 euro).

În schimbul acestor bani, inculpata a afirmat că are influență asupra unor persoane din cadrul Șantierului Naval Constanța, Universității Maritime Constanța, Autorității Navale Române și Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale, pe care le poate determina să creeze anumite facilități martorului: angajarea pe postul de operator dană, promovarea unor examene, obținerea unui brevet de marinar, etc..

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză. Menționăm că, anterior, inculpata a mai fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unei fapte similare.

La acea dată, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada aprilie - mai 2017, Oana Danciu, în mai multe rânduri și la diferite intervale de timp, a pretins și a primit, de la două persoane (martori în cauză), suma de peste 10.000 euro. În schimbul acestor bani, inculpata a afirmat că are influență asupra directorului unei instituții publice și că îl poate determina pe acesta să dispună angajarea unuia dintre martori și a unei alte persoane în cadrul aceleiași instituții. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CINE ESTE OANA DANCIU ???? NU EXISTA ACEASTA ANGAJATA IN ANR !
0
0
pe la aeroportul Kogalniceanu cand ajunge DNA. ???
1
0
Prin shpaga a ajuns si psiholog.acum trebuie sa-si recupereze paguba. Si cum shpaga este institutzionalizata la anr,e foarte simplu...
4
1
Ok...Bravo va ocupati de esc dnei , poate si prin alte Institutii ?
5
0
A facut mult timp trafic cu tigari furate din port. Avea o adevarata filiera de distribuire. O japita de femeie care nu stiu cum a ajuns psiholog.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614