REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Femeia-psiholog care cerea mii de euro pentru a-şi trafica influenţa la ANR, condamnată a doua oară

Femeia-psiholog care cerea mii de euro pentru a-şi trafica influenţa la ANR, condamnată a doua oară

Replica API 19 mai 2018 | 23:58 596

Oana Danciu, psihologul care cerea şpagă pentru angajare, a fost condamnată, din nou, de Tribunalul Constanţa. Femeia a fost prinsă în flagrant, în urmă cu aproximativ un an, în timp ce primea suma de 4.500 de lei, cu titlu de mită, pentru a facilita angajarea unei persoane, fără concurs, în cadrul Autorităţii Navale Române. De fapt, aceasta era cea de-a doua tranşă din suma totală, întrucât, înainte de flagrant, mai primise încă 2000 de euro.

În fapt, la data de 31 mai 2017, un bărbat a depus un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie Constanţa împotriva Oanei Danciu, care i-a promis că, în schimbul sumei de 3000 de euro, îşi va trafica influenţa pe lângă funcţionari ai Autorităţii Navale Române (A.N.R.) în vederea obţinerii unui post de inspector tehnic, deși ea nu avea nicio legătură cu persoane din instituție. La data de 23 mai 2017, denunțătorul, prin intermediul mamei sale, i-a înmânat acesteia suma de 2.000 de euro, pentru a interveni în vederea angajării, fără ca măcar să se prezinte la concurs. Ulterior, Danciu a mai cerut 1.000 de euro, motivând că unul dintre membrii comisiei ar solicita mai mulţi bani întrucât denunțătorul nu ar avea experienţă. Pe data de 1 iunie 2017, a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant, în timpul căreia Oana Danciu a fost surprinsă în timp ce pretindea şi primea suma de 4.500 de lei (echivalentul a 1.000 euro), în scopul menționat. În timpul cercetărilor, la sediul S.J.A. Constanţa s-a prezentat un al doilea denunțător care a relatat că, tot la data de 1 iunie 2017, i-a dat inculpatei suma de 2000 de euro pentru ca aceasta să intervină pe lângă funcţionari din cadrul A.N.R. în vederea obţinerii unui post în cadrul instituției respective.

Astfel, femeia-psiholog a fost trimisă în judecată în două dosare, primul fiind soluţionat, pe fond, în urmă cu o săptămână, iar cel de-al doilea a primit primul verdict joi, 17 mai. Potrivit Portalului Instanţelor de Judecată, Oana Danciu a fost condamnată, în cel de-al doilea dosar, la 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu interyicerea unor drepturi. Totodată, instanţa a dispus suspendarea pedepsei, stabilind un termen de încercare de 3 ani. Tot potrivit încheierii de şedinţă, „pe parcursul termenului de supraveghere, condamnata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa, strada Unirii nr.104 sau Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa”. De remarcat că femeia a mai primit o pedeapsă, în cel de-al doilea dosar care s-a soluţionat pe data de 12 mai, în care a primit 2 ani de închisoare, tot cu suspendare. Ambele hotărâri ale Tribunalului nu sunt definitive, putând fi atacate la Curtea de Apel.

Daniel ALBU

Citeşte şi: Plângeri pe bandă rulantă/Angajări fictive, PE ŞPĂGI, la Autoritatea Navală Română

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sa caute hoata asta la caminul de pensionari,sa i fure ,pacaleasca ,vai de ei e o escroaca nenorocita ca si mama ei rusine!!!!!!
0
0
Cu femeia-psiholog ne-am lamurit, asteptam stiri si despre barbatul-psiholog, apoi putem trece noile ocupatii in nomenclatorul de meserii.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218