REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

FEMEIE AMENINȚATĂ de CONCUBIN că-i TAIE GÂTUL

FEMEIE AMENINȚATĂ de CONCUBIN că-i TAIE GÂTUL

Replica API 6 februarie 2021 | 12:49 2349

Gina M.P. a solicitat instanței un ordin de protecție împotriva concubinului său, Dumitru M., care o agresa atât fizic, cât și verbal și psihic. Bărbatul o amenința frecvent cu moartea, conform spuselor femeii. Ce a decis instanța, puteți descoperi în următoarele rânduri.

În motivarea în fapt a cererii, s-a arătat că la data de 25.01.2021, Dumitru M., în calitate de pârât, aflându-se în stare de ebrietate, a agresat-o fizic pe Gina Maria P., în calitate de reclamantă, lovind-o cu pumnii și picioarele în zona corpului, provocându-i leziuni la nivelul capului, aceasta prezentând urme vizibile de violență în zona feței, respectiv pomete obraz drept, și a distrus ușa de la sufragerie. Astfel, având în vedere amploarea incidentului din data de 25.01.2021 și consecințele acestuia, instanța reține că există temerea psihică a reclamantei care să justifice emiterea ordinului de protecție. Între cei doi există o relație de concubinaj din anul 2007, aceștia locuind împreună în imobilul situat în Municipiul Constanța, pe aleea Albatrosului nr. 11. Pe parcursul derulării relației dintre cei doi, au existat mai multe incidente, însă niciuna nu a generat sesizarea organelor de poliție.

„Mi-a pus cuțitul la gât!”

„În data de 25 ne-am trezit dimineață, ne-am băut cafeaua, dânsul la cafea nu poate să bea simplu decât adăugând whisky în ea, după care am luat micul dejun și el a continuat să bea până seara la ora 21.00. În jurul orelor 20.00, eu am ieșit cu cei doi căței pe care îi am, am stat timp de o oră afară cu ei, iar când am revenit în casă, domnul M. pusese siguranța la ușa de la intrare. Atunci i-am spus să deschidă căci, dacă nu, chem Poliția, și de acolo era deja pus pe ceartă. Când am intrat în casă a început să mă jignească, să mă lovească, că de ce i-am încuiat ușa la sufragerie și unde am pus cheia. Am făcut acest demers întrucât era într-o stare foarte avansată de ebrietate și am vrut să-l opresc să nu mai meargă să-și ia o altă sticlă de whisky să facă ce a făcut. Cumva am vrut să-l opresc să nu mai consume alcool. Iar el a binevoit să mă lovească, să mă jignească, să-mi pună cuțitul la gât, să mă strângă de gât”, a fost declarația femeii.

A fost emis un certificat medico-legal

Conform certificatului medico-legal din 28.01.2021 emis de Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța prin care se concluzionează că femeia prezintă leziuni traumatice care au putut fi produse prin lovire cu corp dur și comprimare manuală, leziunile traumatice putând data din data de 27.01.2021 și necesită 7 - 8 zile de îngrijiri medicale de la data producerii leziunilor traumatice.

Bărbatului i se pare normal să bea: „ca orice bărbat în concediu”

În fața instanței, pârâtul a avut o atitudine degajată explicând că obișnuiește să bea dimineața pe lângă cafea, „un whisky, un rom”. „Am început o zi plăcută, cu cafeaua aferentă de dimineață, este adevărat, eu consum câte un whisky, câte un rom la cafea, ca orice bărbat în concediu, făcând o paranteză, ultima mea venire în România a fost înaintea sărbătorilor, adică în luna octombrie, eu mi-am petrecut sărbătorile în Europa. După această zi frumoasă, doamna a ieșit cu cățeii în jurul orelor 20,00 și ceea ce a uitat să specifice este că în jurul orelor 20.25 – 20.30 eu am sunat-o din casă, pentru că eram încuiat în casă, ușa de la ieșire din casa era încuiată cu cheile aferente și sufrageria încuiată. După care, m-am întors la masa mea din bucătărie. După care am reintrat în bucătărie unde aveam suficient whisky, suficientă bere, băutură în frigider și peste tot. Când a revenit doamna acasă a revenit nervoasă, nu știu de ce, și i-am cerut simplu să-mi dea cheile să plec. A refuzat categoric și a argumentat „că nu vreau!”, care este o replică standard. A refuzat să deschidă și ușa de la sufragerie, care automat mergea spre dormitor, ne-am zgâlțâit pe-acolo”, a declarat bărbatul în fața instanței.

Legat de ușa din sufragerie și de faptul că pârâtul ar fi spart-o pentru a ajunge la băutură, acesta a declarat: „Ușa de la sufragerie nu am spart-o efectiv, este din carton, doar am împins-o și s-a deschis. Dar de ce a fost închisă și cu rea-voință, îi adresez întrebarea eu? Acesta e motivul, nu alcoolul”.

Ce a decis instanța în cazul celor doi

Instanța a admis cererea formulată de femeie împotriva concubinului, fiind emis un ordin de protecție pentru o perioada de șase luni. Astfel, bărbatul este obligat să păstreze o distanță de 150 de metri față de reclamantă și față de domiciliul acesteia și, totodată, îi este interzis să contacteze reclamanta în orice mod, inclusiv telefonic sau prin corespondență.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parca ar fi prima data cand i-a facut asa. Hai sictir, la munca cu tine nu mai plimiba pe Bubico si pe Bubica, cu aere de mare cucoana de cartier. Prostu sa stea la munca in afara si sa trimita euroi. Cand vine acasa te calca pe nervi putoare analfabeta !
0
0
prin slabiciunea inascuta,are puterea manipularii si ipocriziei e usor sa joci rolul victimei din postura de femeie,iar fraierul dat afara din casa lui...dragi barbati atentie pe cine bagati in casa
0
1
vrea casa , masa si concubina ...serioasa, asa procedeaza matracucele!
1
1
Astia da mokanes tzigoina atarnatori. Brava la eu. Huo neam de zdrente si secaturi
1
1
Cum il scoate ma tot pe proprietar din casa lui , in loc sa o bage pe doamna intr-un centru de protectie a victimelor unde are si ajutor specializat, asa trebuie procedat nu dat omul afara din casa lui , pentru toate jigodiile infidele
3
3
dansul,buna nevasta este moldoveanca,inca un fraier scos din casa lui...
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218