REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Femeie AMENINȚATĂ din cauza unui loc de parcare!

Femeie AMENINȚATĂ din cauza unui loc de parcare!

Replica API 8 aprilie 2020 | 00:00 4827

Certurile între vecini, cu privire la locurile de parcare, nu mai reprezintă o noutate la nivelul judeţului Constanţa. De cele mai multe ori, oamenii intră în conflict din pricina faptului că un autoturism apare pe locul de parcare al unui alt cetăţean. Precizăm că este vorba despre locurile de parcare care nu sunt plătite, dar pe care unii şi le însuşesc.

Acesta este şi cazul unei constănțence care se pare că este amenințată de un așa zis proprietar al unui loc neplătit.

Simțul proprietății și când nu e cazul

Problema locurilor de parcare din Constanţa este veşnică. Din cauza locurilor de parcare insuficiente din Constanța, cei care au mașini le parchează pe unde pot, riscând să fie amendați sau... să se aleagă cu pagube materiale din cauza faptului că au parcat unde „nu trebuia”. În unele cazuri, șoferii ajung să se certe între ei, aducându-și injurii și amenințări. Un astfel de incident a avut loc și la Constanța, zilele trecute. O constănțeancă care locuiește în cartierul Inel 1 a fost amenințată de un vecin, un proprietar de 25 de ani, al unui loc de parcare neplătit, pentru că îi luase locul acestuia.

Stop al meu!

Aceasta afirmă și faptul că cei care locuiesc în această zonă își „aleg” câte un loc de parcare și își pun pe el obiecte precum bidoane cu apă, bolovani sau cauciucuri, care să ateste faptul că acele locuri sunt „luate”. „Pe minunata strada Dionisie cel Mic, fiecare om își atribuie un loc de parcare pentru ca așa a hotărât el. Nu sunt locurile plătite, nici nu pot fi cumpărate. Dar pentru că suntem șmecheri, punem bidoane cu apă, bolovani, semne de circulație și alte invenții pe locurile respective, pentru ca de, așa vrem noi. Sau, nu punem nimic și dacă parchează cineva, se ridică stergatoarele sau se zgârie mașina. (…) Am încercat varianta 1 și anume vorbit frumos, a doua oară am anunțat că data viitoare chem poliția și își ia amenda, iar nenea care parchează de 25 de ani pe locul ăla, deci e al lui, mi-a transmis ca văd eu ce pățesc dacă ia el amendă” a comunicat constănțeanca.

Primăria Constanța

Ce spune legea

Menționăm faptul că potrivit articolului 206 din Codul Penal, ”Infracțiuni contra libertății persoanei - Amenințarea” fapta se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. „Fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăși sancțiunea prevăzută de lege pentru infracțiunea care a format obiectul amenințării” este notat în articolul 206.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De 40 ani locuiesc la bloc si tot timpul mi-au gasit motive ba ca nu e masina pe numele meu,ba ca nu sunt locuri,adresa etc.Persoane care s-au mutat in ultimii 5-12 ani au primit locuri ,ca este fotbalist si a lucrat la primarie 2 locuri si-a asfaltat si locurile ,ca este hoge,ca este machidon are 2 locuri,ca este politist mutat de 5 ani loc de parcare.Mi-au furat locul de parcare dupa 2010.Iar vecinii buni care m-au reclamat la politia locala ca parcam langa coltul blocului au chemat politia locala si au spus ca nu cunosc masina inclusiv presedinta de bloc.O sa ma cunosca in instanta.
0
0
Sa se mai uite primaria si politia locala daca mai avem asa ceva ,si la cei ce si-au insusit o bucata de spatiu verde ,care acum este locul lor ca il au de 20 de ani....
0
0
loc de parcare : There can be only one!
2
1
Futu-va'n git cu locurile voastre!sa -mi bag pln'crucile voastre din parcari!la lege scrie clar ca intre 8 si 17 sint ptr toata lumea!oricum nu se respecta,bine ca s-a abrograt!mi-am gasit masina zgiriata odata,m-am dus la usa aleia,o javra batrina,am facut-o de kkt in data vecinei cu care bea cafeaua,javra a tacut milc!oamenii de kkt!imbecililor!
3
5
Asa enake ce mama draku
1
1
Ce de tarzenei gen grozesti... Cocosel si casa ta poate fi stropita cu benzina.. Iar masina poate avea multe daune. Sunt multi care se cred proprietari pe strazi, dar se poate rezolva. Am avut o dauna de la un idiot ca asta, de pe urma caruia m-am ales cu o masina noua. Lumea a devenit atat de rea, de zici ca vine sfarsitul lumii...
9
1
Sa ia masuri si sa lucreze la un regulament al locurilor de parcare. 1 loc platit alocat per apartament si cine are 2 sau mai multe masini la acelasi domiciliu sa platesca impozit triplu pentru masinile suplimentare. Este de-a dreptul scandalos ca numarul masinilor sa creasca exponential in orasul asta si toti sa se planga de lipsa locurilor de parcare. Civilizatia trebuie facuta cu biciul aici.
10
3
politia locala este zero barat! m-am trezit amenintat si cu cauciucurile taiate, culmea de o femeie. O maidaneza, care mi-a spus in fata ca nu am martori si politia nu-i va face nimic. Vecinii, oameni cumsecade stau ascunsi dupa perdele, iar Xena printesa razboinica din Poarta ameninta pe toata lumea. Politia te plimba de la sectia 5 la politia locala. Asa ca, nu-mi ramane decat sa am rabdare sa-i intoarca viata dublu paguba, ca de are si ea masina. Paradoxul este ca atunci cand o vezi pe strada crezi ca este o doamna, dar.......latra rau! Sa ajunga cu Pollo al ei acolo unde merita!!!
7
0
Milescule.....ia vezi ,oare nu parchezi tu pe doua locuri si de aceea ti se ridica stergatoarele?...si ca tine sunt multi! Zi si eu...
2
4
cate CIPI BOBE : stai cuminte puishor
0
5
si eu am vrut sa parchez prin jurul blocului si vine un vecin cu tupeu si zice ca numai el are voie sa parcheze acolo,ca el e cel mai smecher din oras si sa nu-l enervez ca imi arata el cum sta treaba....locul nu e amenajat,nu e platit,nimic.....e o bucata de asfalt si atat dar el e propietar pe o bucata a domeniului public
9
0
Ma uit la copacul din prima poza in plan departat. Aia inseamna toaletare ma nenorocitilor. Ati terminat copacii din Constanta
6
3
enache sa imi bag poola in familia ta
5
2
Politia nu exista in Constanta, legea o face fiecare cum poate cu bidoane si alte mizerii
7
0
Pai daca amenintarea se pedepseste, cf CP, de ce nu se pedepseste si furtul din banii publici sau communitari de catre politicieni, ca doar cu asta s-au ocupat mirobolantii de politicieni de la revolutie incoace.. ati vazut voi pe cineva condamnat sau sa i se confiste averea? dar cei care omoara 2-3-4 oameni, chiar si din culpa, de ce nu fac puscarie si li se da cu suspendare? la noi este ca in tarile babaniere din Africa... maimuta aia coborata din copac de politist te aresteaza daca te-ai uitat la el, daca i se pare pooli lui ca te-ai fi uitat urat la el... asa ca la cimitir cu politicienii!
4
0
care tot scriu aici ca romanul este jeg, s-a nascut proprietar, ca este evazionist, hot, curva... Peste tot in lume, in anumite situatii, oamenii se pot comporta intr-un fel anume... Nu doar noi, ro,anii, ne comportam asa... price fiinta umana, indiferent de culoare sau apartenenta geografica, la un moment dat se va comporta in asa fel incat sa ii fie lui bine. Faptul ca in "gtarile ca afara" nu se copmporta oamenii asa, este pt. ca ecpnomic si politic merge treaba la ei. Mergeti in Africa, sa vedeti nemernicii petrecute acolo, in Mexic, Columbia... unde se vand droguri pt supravietuire...F.Y.
9
7
Si la mine in fata curtii parcheaza nesintitii lipt de geam ,trotoarul e de 60 cm.Si eu tot cu lichid de frane sau cu nitrodiluant rezolv problema!
10
6
Ba Enache dar nu crezi ca ti-o iei si tu la randul tau?
11
6
Ha,ia auzi!Tata stau in bloc din 1982,pai vii tu acuma sa imi iei locul meu de parcare?Ai parcat pe locul meu stii ce te asteapta!Licchid de frana aruncat cu cu siringa,de la departare ca sa nu se vada pe camerele care le are lumea montate pe masina sau in casa,si te-am saturat sa mai parchezi pe locul meu!!
7
22
iar locala vine si nu face nimic , trait experienta pe propria piele , stati linistiti ca locala e degaba in acest oras
14
2
Asa este, locurile de parcare de langa blocuri, nu sunt platite dar unii isi aroga dreptul de proprietate asupra lor. Astfel ca ajuns la un bloc si parcand masina, te trezesti cu stergatoarele ridicate sau cu superglue pe parbriz. Am patit-o de mai multe ori.
12
0
Asa e si unu la abator. Tanar 30 si ceva de ani. Are un duster de B si un renault clio. Are locplatit si unu naplatit. Inainte sa plece se duce muta masina de pe locul platit si inlocuieste masina ca sa nu parcheze nimeni acolo. Deci are doua locuri platite. Asemenea sobolani de oameni exista isi cresc copiii sa dea in cap. Romanul s-a nascut proprietar. Mentalitate de sclav sarac. Atat a reusit in viata sa fie parcagiu. L-am lasat sa fie fericit si puternic. Gandire de socru mic.
19
1
Nu e singura situatie cind multi derbedei isi iau in stapinire, strada sau trotuarul de parca nu ar sti ca este domeniul public. Au unii cite 3 - 4 masini si nu te lasa sa parchezi de parca ai parca masina in curtea lui. Alo gardienii publici se aude?
21
2
Si restul javrelor fasciste, sa ne suga chilotii
10
14
Felicitari pentru femeie! Aici toti se cred proprietari pe locurile de parcare fara sa achite taxe, romanul sufera de proprietarism. Mai sunt si nebunii aia care stau la curte si chiar daca nu au garaj si tu parchezi pe trotuar, adica spatiu public, te ameninta
39
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218