REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Femeie, ATACATĂ DE CÂINI pe Șoseaua Mangaliei!

Femeie, ATACATĂ DE CÂINI pe Șoseaua Mangaliei!

Replica API 13 aprilie 2017 | 01:07 466

Câinii maidanezi au pus stăpânire pe orașul Constanța! La fiecare pas, riști să fi înșfăcat de patrupedele care-și fac culcuș la fiecare colț de stradă. Un caz recent s-a înregistrat pe Șoseaua Mangaliei, la începutul lunii aprilie. O femeie a fost atacată de o haită, fiind salvată la timp de un participant la trafic. Ce spun autoritățile? Hingherii acționează încă de la data de 7 prilie a.c., însă prioritare sunt zonele unităților de învățământ, parcurilor și cimitirelor.

La un pas de o tragedie! Așa a fost o femeie din Constanța când, la data de 3 aprilie a.c., o haită de câini a atacat-o! “În data de 03.04.2017, orele 17, s-a năpustit asupra mea o haită formată din 4 câini, în zona fostului Abator ( Șoseaua Mangaliei), vis a vis de Școala nr.16. Singura posibilitate de salvare a fost o persoană din trafic care a intervenit, parcând parţial maşina pe trotuar între mine şi câini. Astfel, am rămas numai cu sperietura. Vă rugăm luați măsuri pentru a preveni și alte atacuri, având în vedere faptul că alături este și o școala”, a precizat constănțeanca. Culmea este faptul că firma de ecarisaj care a semnat miercuri, 5 aprilie a.c., contractul cu Primăria Constanța și-a început activitatea în aceeași zi. “Au început activitatea. În perioada aceasta, ei acționează în preajma cimitirelor, în parcuri și în jurul școlilor. Ulterior, se vor extinde și vor da curs tuturor sesizărilor din tot orașul”, a precizat Ionela Halciuc, din cadrul Biroului de presă al Primăriei Constanța.

Iată câţi bani cheltuie Primăria Constanţa pentru serviciul de ecarisaj

Municipalitatea a semnat contractul cu firma Green Life Recycling la data de 5 aprilie a.c. Obiectul contractului îl constituie serviciul de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni sanitar veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanţa, inclusiv şi din staţiunea Mamaia. Prestatorul trebuie să efectueze capturarea şi transportarea de pe domeniul public al oraşului până la adăpostul unde vor fi cazaţi câinii; microciparea acestora; tratamente obligatorii pentru toţi câinii cazaţi (deparazitare internă şi externă, vaccinarea antirabică); tratamente specifice, aplicabile pe perioada staţionării în adăpost pentru câinii bolnavi sau răniţi care pot fi trataţi; adăpostire (hrănire şi îngrijire); sterilizarea (inclusiv tratamentele ce implică operaţia propriu-zisă, tratamente post operatorii (3 zile pentru masculi şi 10 zile pentru femele), respectiv administrarea pe cale injectabilă a medicamentelor antiinflamatorii şi antibiotice, aministrarea externă a soluţiilor cicatrizante şi ultima fază, înlăturarea aţelor chirurgicale; îndeplinirea procedurilor privind revendicarea, adopţia, adopţia la distanţa; eutanasierea; neutralizare. Valoarea totală a contractului este de 501.600 de lei fără TVA, iar preţurile unitare pentru fiecare operaţiune fiind următoarele: capturare şi transport (60 lei/ câine capturat), microcipare (13 lei/ câine), hrană/întreţinere (4 lei/ câine/ zi), tratamente obligatorii (35 de lei/ câine), tratamente specifice (50 lei/ câine tratat), sterilizare (65 de lei/ câine), eutanasiere (40 lei/ câine), neutralizare (35 lei/ câine). De asemenea, s-a făcut şi o eşalonare a numărului de operaţiuni pe lună. Astfel, se estimează capturarea, transportarea şi microciparea a 150 de câini pe lună, acelaşi număr este estimat şi pentru hrănire, adăpostire şi tratamente obligatorii, 50 de câini vor beneficia de tratamente specifice, 75 de câini care vor pleca spre adopţie vor fi sterilizaţi, acelaşi număr de patrupede vor fi eutanasiaţi şi neutralizaţi. Termenul de derulare a serviciului va fi de maximum 12 luni de la data semnării documentului.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de unde apar acesti caini? animale domesticite de om? javrele de oameni nu isi castreaza animalele conform legii si tot asa incalca legea abandonandu-i. nu se teleporteaza de pe marte. oamenii sunt de vina. daca ai aduna pe toti in 2 luni sunt la loc pentru ca taranoii de romani nu respecta legea si tot aia care abandoneaza striga ca sunt caini. pai sunt ma nenorocitilor ca voi sunteti de vina. Castre obligatorie si pedepsirea abandonului exact ca in eurpa civilizata unde nu sunt caini. aaa dar n ar mai avea firmle de casa cum sa faca mangla la bani. hotia si prostia mana in mana
2
0
si le sugi pwlile reci, bravo
3
0
De Paste fac fripturi din maidanezi..ii jupui de vii,
4
5
Dom'n primar v-ati trezit domnule? Tot dormiti? Aloo hai bre ca ne vin turistii si ii alearga maidanezii..
5
2
pentru o muscatura acum sa eutanasiem bietii caini ce ne aduc atatea foloase : nu te lasa sa dormi ca ..., trebuie sa dormi epureste ca imediat latra alt si alt caine, de curatenie nu sant cuvinte acum si pe scarile blocurilor gasesti fiind atati si atati iubareti de javre, unii deja au legamant sa-i protej, sa-i tina in loc de consoarta ....
2
6
au murit copii, adulti si inca n -au facut nimic, pentru ca ii intereseaza doar banii.
9
1
Bre nea Nae , nu merge asa , ca incep toate netavalitele sa urle ca se bruscheaza animalele .
6
2
In PSD nu sunt maidanezi,sunt numai javre!
9
3
Si astia s-au inscris in PSD.Maidanez la maidanez trage.
5
4
Ma da prosti mai sunt! Solutia este simpla, oferim 20-25 lei pt. caine predat la ecarisaj. Imediat toti magnetii, tiganii si scormonitorii din gunoaie se vor reprofila. In maxin 30 de zile se rezolva problema maidanezilor.
24
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218