REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Femeie din Ostrov, escrocată prin metoda "Accidentul" de un puşcăriaş din Penitenciarul Slobozia - vezi cum a fost posibil!

Femeie din Ostrov, escrocată prin metoda "Accidentul" de un puşcăriaş din Penitenciarul Slobozia - vezi cum a fost posibil!

Replica API 9 noiembrie 2013 | 00:00 395

Victima a avut noroc: poliţiştii au recuperat prejudiciul

Victima a avut noroc: poliţiştii au recuperat prejudiciul

Încă o constănţeancă a fost la un pas de a deveni victima morbidei metode de înşelăciune, denumită "Accidentul". Doar norocul pur a făcut ca femeia să-şi recupereze banii, iar autorii faptei să fie prinşi pe loc. Autorul escrocheriei a fost, şi de această dată, un bărbat aflat în spatele gratiilor, puşcăriaşul folosindu-se de propria mamă pentru a ridica banii trimişi de constănţeanca disperată. Potrivit IPJ Călăraşi, în ziua de 13.11.2013, în jurul orei 13.50, Poliţia Municipiului Călăraşi a fost sesizată de Secţia 8 Poliţie Rurală Băneasa cu privire la faptul că, la Oficiul Poştal nr. 4 din Municipiul Călăraşi, urmează a se prezenta o persoană pentru a ridica o sumă de bani, rezultată din comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda ,"Accidentul", parte vătămată fiind Gabriela Rădulescu, de 42 ani, din comuna Ostrov, judeţul Constanţa.

Conform IPJ Constanţa, femeia fusese sunată la ora 10.25, pe telefonul fix de la domiciliul său, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocat şi îl reprezintă pe fiul acesteia, în vârstă de 21 ani, care, în cursul aceleiaşi zile, a produs un accident rutier şi, pentru a plăti despăgubirea victimei, va trebui să depună suma de 4440 lei la un oficiu poştal. Falsul avocat i-a cerut victimei din Ostrov să depună banii pe numele Sabria Cherim, pentru a fi ridicaţi de la un oficiu poştal, din Călăraşi, fiul său neputând ridica personal banii, întrucât este reţinut de organele de poliţie, urmând ca Sabria Cherim să-i predea lui personal banii, în scopul menţionat mai sus. Disperată, constănţeanca s-a conformat şi, fără a face un minim de verificări în vederea stabilirii veridicităţii aspectelor ce i-au fost aduse la cunoştinţă, s-a dus imediat la poştă şi a depus banii. Nici nu a ajuns bine înapoi acasă, că pe uşă intră, teafăr şi nevătămat, fiul său, despre care bărbatul de la telefon spunea că e reţinut de poliţişti în Călăraşi. Femeia a realizat că este victima unei înşelăciuni, motiv pentru care a solicitat oficiului poştal blocarea banilor depuşi, pentru a nu mai putea fi ridicaţi, anunţând, totodată, poliţiştii din Ostrov. Între timp, poliţiştii din Călăraşi alertaţi de colegii din Constanţa au prins-o în flagrant pe Sabria Cherim, de 45 ani, din municipiul Călăraşi, care urma să ridice suma de 4440 lei, expediaţi de către femeia din Ostrov. În urma verificărilor, s-a stabilit că Sabria Cherim s-a dus să ridice banii la indicaţiile telefonice ale fiului său, Iaşar Panait, de 28 ani, cel care o alarmase pe femeia din Ostrov cu ştirea falsă legată de accidentul produs de fiul său. Bărbatul este infractor de profesie, fără scrupule şi, din câte se pare, fără şanse de a mai scăpa prea curând din locul în care se află în prezent. Şi asta pentru că autorul escrocheriei de mai sus este încarcerat la Penitenciarul Slobozia. Chiar dacă se afla după gratii, Iaşar Panait avea telefon mobil şi nenorocea oameni nevinovaţi, prin metoda "Accidentul", în complicitate cu mama sa, Sabria Cherim. Escroaca a fost preluată de agenţi din cadrul Postului de poliţie Ostrov, în vederea continuării cercetărilor.Potrivit poliţiştilor, cei doi borfaşi, mamă şi fiu, sunt suspecţi în mai multe astfel de situaţii, în judeţul Călăraşi înregistrându-se în ultimul timp câteva zeci de astfel de cazuri.

Liliana CHIRU, Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218