REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

FEMEILE din CONSTANŢA au început să prindă CURAJ! Val de cereri în instanţă pe numele bărbaţilor AGRESIVI!

FEMEILE din CONSTANŢA au început să prindă CURAJ! Val de cereri în instanţă pe numele bărbaţilor AGRESIVI!

Replica API 14 august 2019 | 00:00 332

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi care protejează victimele violenţelor domestice, fiind vorba de prima parte a anului 2019, femeile din Constanța au început să prindă curaj. Astfel se face că tot mai multe cereri ajung în instanță după ce oamenii legii constănțeni emit ordine de protecție provizorii. Primul ordin de acest gen, valabil pentru 5 zile, a fost emis în cursul zilei de 7 ianuarie!

Tot mai multe cereri ajung în instanță din partea victimelor violențelor domestice, acestea solicitând emiterea unor ordine de protecție. Numai de la începutul lunii august au fost soluționate peste 10 astfel de cazuri, pe când altele au fost abia înregistrate, fiind vorba de Constanța. Spre exemplu, pe 7 august, magistrații Judecătoriei Constanța au admis în parte cererea de chemare în judecată, având ca obiect ordin de protecție, privind o femeie, împotriva fostului soț. Astfel, pârâtul a fost obligat să să păstreze o distanță minimă de 100 metri față de persoana reclamantei, precum și față de locuința acesteia cu excepția situațiilor în care se impune, potrivit legii, prezența concomitentă a ambelor părți în fața unor instanțe de judecată sau a altor instituții și autorități publice. Totodată, i s-a interzis contactul telefonic și prin corespondență cu reclamanta. ”Atrage atenția pârâtului că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție constituie infracțiunea de nerespectare a hotărârii judecătorești și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an, conform art.32 alin.1 din Legea nr.217/2003”, potrivit minutei judecătorești. Cei doi sunt divorțați de circa 4 ani și au împreună un copil. Bărbatul a revenit recent din Germania și, pe 1 august, a mers la domiciliul femeii pentru a vedea minorul, moment în care între părți a izbucnit un conflict spontan, el lovindu-și fosta soție cu pumnii în zona capului, fapt dovedit și de fișa de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. În motivarea unei alte cereri, fiind vorba despre un alt caz, soluționat pe 2 august, o altă femeie a arătat că părțile sunt căsătorite, având împreună doi copii minori. Reclamanta a susținut că la data de 28.07.2019, ora 20:00 a fost agresată și bruscată de soțul său și că este agresată fizic și verbal de multe ori de acesta, care devine violent când se află sub influența băuturilor alcoolice. Reclamanta a învederat, de asemenea, că s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală Constanța. De data aceasta, cererea de chemare în judecată formulată de către femeie a fost respinsă de judecători.

INTEROGATORIU în INSTANȚĂ: "Mă bate constant!"

În continuare, un alt dosar a fost soluționat de către magistrații constănțeni pe 6 august. Aici, în conformitate cu disp.art. 354 alin.3 C.proc.civ., instanța a procedat la administrarea din oficiu a interogatoriului reclamantei, întrebările și răspunsurile fiind consemnate în caietul grefierului de ședință, potrivit rolii.ro, astfel:

Întrebare: -Care au fost conflictele dintre dumneavoastră și pârât?

Răspuns: - Se poartă urât cu mine, mă bate, mă scuipă și mă înjură.

Întrebare: - Când ați divorțat?

Răspuns: - Acum o lună sau două am primit hotărârea de divorț. Am rămas amândoi în locuință și au continuat violențele.

Întrebare: - Cine a mai fost de față la aceste violențe?

Răspuns: - Nu a văzut nimeni în afară de mine și copii. Mama mea știa doar când mă duceam la ea.

Întrebare: - Ați discutat cu pârâtul, cu privire la plecarea acestuia din locuință?

Răspuns: - Eu doresc ca el să plece și să rămân doar eu cu copii. Împreună cu pârâtul avem o fetiță, iar eu mai am un băiat din prima căsătorie.

Întrebare: Cât de des de întâmplă aceste violențe?

Răspuns: Constant se întâmplă, pentru că pârâtul consumă băuturi alcoolice, dar el este mereu nervos și violent. El este violent cu mine, iar la copii doar a țipat, nu i-a lovit.

Întrebare Procuror: - Ați mers la Poliție în urma acestor evenimente?

Răspuns: - Nu am fost. Am mers doar o singură dată la Secția 3 Poliție, anul trecut, atunci când am depus dosarul de divorț, am dat atunci o declarație pentru că era violent, dar nu știu ce s-a mai întâmplat cu acea plângere, pentru că nu am mai fost chemată.

Întrebare Procuror: - De anul trecut și până acum, pârâtul a mai fost violent?

Răspuns: - El mereu mă lovește, de câte ori bea eu sunt bătută, învinețită, trasă de păr etc.

Întrebar e Procuror: - La Serviciul de Medicină Legală ați mers?

Răspuns: - Nu am fost la SML.

Întrebare avocat pârât: - Precizați când a avut loc ultimul incident?

Răspuns: - Acum 2 zile.

În cazul de față, cererea formulată de reclamantă a fost admisă de instanță. Și, din păcate, acestea sunt doar câteva exemple. Totodată, există și cazuri în care bărbații sunt cei agresați, în special de către copii. Revenind la ordinul protecție provizoriu, faţă de ordinul emis de instanţă, de menționat este că se emite pe loc şi îi crează victimei protecţie suplimentară, continuă de la momentul în care sună la 112 şi până în momentul în care acest ordin este emis de către instanţele de judecată. Documentul este valabil 5 zile, până când instanţa va emite un nou ordin. Odată încălcat, agresorul riscă închisoarea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toate curvele vor ordin de protectie
2
0
vadim va face dreptate. femeile si barbatii sunt egali si diferiti. @Confort urban, vrem femei la asfaltari. @Ileana Cosanzeana Salon, barbati la epilat-mani-pedi nu am vazut. Halal egalitate. Traiasca aproximativul
2
2
Happy wife, happy life Barbatii au tendinta naturala sa fie mai activi, dar si mai violenti, dar violenta trebuie inlocuita in timp cu puterea blandetii, cu munca de lamurire, corectitudine, sfintenie, lucruri la indemana tot barbatului, care trebe obtinute orice peripetii ar presupune acestea.
0
3
de mici fetele se uita dupa baietii cu bmw, lant la gat, tatuati si ceva fumati. si cand le da pe cocosa ca nu fac nimica sunt rai.
4
2
O femeie trebuie sa fie feminina nu feminista. Feministele sunt panarame cu veleitati artistice
5
2
CA FRUMOS VORBITI DESPRE ACELE FIINTE FARA DE CARE NU PUTETI TRAI, NU VA PUTETI DESCURCA SINGURI.....SI LE CAUTATI MEREU GAURILE!!!!!
4
2
Cand un barbat uzeaza violenta fata de femei,devine o vietate de dispretuit si care efectiv face de rusine chiar numele de barbat. Zdrente ,asta sunt ghioalbele violente. In acelasi timp,femeile care tolereaza asa ceva sunt proaste cu crengi. Viata poate fi traita chiar daca la despartire de labagiul dement sunt probleme materiale. Ce e material,chiar si greu se poate construe din nou,viata in libertate si liniste este cea mai importanta.
6
5
din fund de oaie se cred astia de jos. Auzi, femeia nu trebuie sa faca orice ca ea are nevoie de neghiobi care nu-si stiu marimea la chiloti si sa spele o farfurie pentru a supravietui. Astea sunt vietuitoare in Romania pentru ca in afara, sunt pe cale de disparitie. Ia sa se casatoreasca romancele numai cu straini ca macar aia nu au limbarnita si isi trateaza consoartele ca niste egali decat specimenele de jos ca niste animale numai bune de procreat. Hai sictir!
5
5
Barbati din Constanta vor prinde curaj si sa vedeti ce pumni in capatana o sa luati ,da-ca o sa aveti limbarnita prea mare.
4
6
Eu cred ca trebuie sa plece femeia din casa daca casa este pe numele barbatului sau al ambilor soti. Cum adica sa plece barbatul, mai ales daca este proprietar de drept. Ce aberatie... Nemancatele care n-au nicio sarma in stomac, fiind de meserie "nevasta" sau "clocitoare" se aleg cu dreptul de a ramane in casa daca plang de 2 ori ca au fost batute iar barbatul e fortat sa plece ??? Wtf ?!?!
5
6
Femeile din constanta care fac asta sunt ca toate feministele care vor sa domine tot si nu mai accepta un cuvant de la un barbat. Ele vor sa faca orice dar sa nu le zici niciun cuvant. Login in general toate bagaboantele care au prins niste bani si si au luat o in cap. Niste nebune
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218