REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fenechiu, despre Băsescu: Nu ştiu care are mai multe dosare penale şi probleme 'sub capac'

Fenechiu, despre Băsescu: Nu ştiu care are mai multe dosare penale şi probleme 'sub capac'

Replica API 29 martie 2013 | 00:00 172

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, nu consideră că prezenţa sa în Guvern afectează relaţiile României cu Uniunea Europeană, aşa cum afirmă preşedintele Traian Băsescu, şi i-a transmis acestuia, ironic, faptul că nu ştie care dintre ei doi are mai multe dosare penale şi probleme 'ţinute sub capac'.

'Nu ar fi bine să întrebaţi dvs. (presa - n.r.) oficialii Uniunii Europene dacă afectez sau nu? Eu consider că, atât timp cât ambasadele din Europa vin la ministrul Transporturilor la consultări şi discuţii pe diverse teme, atât timp cât particip la întâlniri cu miniştri din ţările membre şi pe teme complicate, nu sunt aşa persona non-grata, cum încearcă Traian Băsescu să acrediteze. Eu vreau să îi amintesc că mulţi, mulţi ani, dumnealui nu a putut călca prin aceste ţări. Şi aş vrea să îi mai spun un lucru: nu ştiu dintre noi doi care este cel care are mai multe dosare penale şi probleme ţinute sub capac', a declarat, joi, Fenechiu.

În ceea ce priveşte scrisoarea pe care Traian Băsescu ar fi afirmat că i-a transmis-o premierului Victor Ponta cu privire la o posibilă demisie a lui Relu Fenechiu, acesta a replicat: 'Îşi doreşte pentru că am călcat pe multe, multe muşuroaie'.

'Părerile lui Traian Băsescu nu mai sunt subiecte tabu pentru România, ci sunt păreri ale dumnealui de care chiar cred că nu e foarte bine pentru ţara asta să ţinem cont. A condus România ani de zile. Dacă dvs. consideraţi că rezultatele sunt cele pe care ni le-am dorit cu toţii, atunci să ţinem în continuare cont de ce spune Traian Băsescu şi vom merge la fel', a afirmat ministrul Transporturilor.

Relu Fenechiu, a declarat, marţi, la Palatul Parlamentului, că nu îşi va da demisia din funcţie decât atunci când va greşi.

'Eu îmi dau demisia atunci când greşesc. Nu consider că am greşit cu nimic şi dincolo de toate, credeţi-mă, sunt atât de multe lucruri importante de făcut la ministerul Transporturilor încât nu am timp de copilării sau eventual făcături", a subliniat Fenechiu.

Acesta a precizat referitor la termenul dat de către preşedintele Traian Băsescu pentru a demisiona, până la 30 aprilie, de la conducerea Ministerul Transporturilor că 'nu mor caii când vor câinii'.

Recent, în plenul Parlamentului, Traian Băsescu a propus un 'plan de acţiune' pentru a avea succes în Consiliul JAI din decembrie privind aderarea la Schengen, plan care cuprinde desemnarea, în cel mai scurt timp, a şefilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Parchetului General, dar şi îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale în instanţă.

În replică, primul-ministru Victor Ponta a reafirmat că ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, va pleca din Guvern în ziua în care 'o primă instanţă' va stabili o vinovăţie a sa în urma acuzaţiilor DNA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102