REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fenechiu: E importantă convocarea CSAT în cazul privatizării CFR Marfă după declaraţiile lui Băsescu

Fenechiu: E importantă convocarea CSAT în cazul privatizării CFR Marfă după declaraţiile lui Băsescu

Replica API 26 iulie 2013 | 00:00 131

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, joi, că este importantă convocarea de urgenţă a CSAT, în cazul privatizării CFR Marfă, precizând că procesul de privatizare nu poate merge înainte cât timp şeful statului a ieşit cu afirmaţii periculoase spunând că "nu e bine". Fenechiu a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că preşedintele Traian Băsescu a ieşit cu afirmaţii periculoase în cazul privatizării CFR Marfă şi că, astfel, şeful statului a blocat accesul companiei câştigătoare la credite bancare, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Nicio bancă nu mai dă bani GFR-ului, după ce a ieşit omul numărul unu al ţării cu astfel de declaraţii. Practic, a blocat companiei accesul la credite. CSAT ar trebui să decidă dacă e bine sau rău. Din punctul nostru de vedere, toate documentele sunt în regulă, iar noi nu ştim dacă acţionarul unei companii are probleme cu DIICOT sau cu DNA. Nici nu avem de unde şti dacă băncile îi dau sau nu credit", a spus Fenechiu.

Fostul ministru al Transporturilor a afirmat că băncile sunt foarte reticente în privinţa unor afaceri care prezintă riscuri. "Preşedintele nu este obligat să convoace CSAT, dar ar trebui să o facă. Este necesar un răspuns oficial. E posibil ca Traian Băsescu să fi avut nişte informaţii. Trebuie să şi le asume, acestea nu pot fi expuse într-o declaraţie de presă", a declarat Relu Fenechiu. El a precizat că CSAT ar trebuie să dea o hotărâre în care să spună dacă aprobă sau nu forma contractului de privatizare. "Poate nu avem noi toate informaţiile de care dispune preşedintele. CSAT e format din reprezentanţi care se ocupă cu securitatea naţională. Această privatizare nu poate merge înainte, cât timp Traian Băsescu a spus că nu e bine. Convocarea CSAT se poate face şi într-o oră, nu asta e problema. Este importantă convocarea de urgenţă a CSAT. Dacă nu era intervenţia lui Traian Băsescu nu mai cerea nimeni nimic, nu mai era nevoie de şedinţa Consiliului", a afirmat Fenechiu. El a mai spus că reprezentanţii FMI, care se află în aceste zile în România, se uită atent la această privatizare. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că firma care a câştigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă nu are banii necesari pentru a plăti suma convenită şi caută bani "pe la bănci", el întrebând de unde va mai avea compania bani de investiţii pentru modernizarea CFR Marfă.

Sursa:RTV.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102