REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fenechiu, supărat pe Atanasiu! „Nu susţinem moţiunea de cenzură, nu mai stau cu el la masă!”

Fenechiu, supărat pe Atanasiu! „Nu susţinem moţiunea de cenzură, nu mai stau cu el la masă!”

Replica API 14 mai 2015 | 00:11 210

Reacţie dură după stenogramele liberalilor

Reacţie dură după stenogramele liberalilor

Daniel Fenechiu

Noile stenograme cu „greul” PNL, Teodor Atanasiu, au provocat un cutremur în Parlament. Declaraţiile lui Atanasiu din şedinţele PNL, apărute în spaţiul public, au enervat peste măsură grupurile parlamentare din opoziţie, care reclamă acum lipsă de colegialitate şi dispreţ, aspecte care vor duce la nesusţinerea în contextul moţiunii de cenzură împotriva guvernului Victor Ponta.

Mai mult, ajutorul acordat de preşedintele Partidului Naţional Democrat, Daniel Fenechiu, către PDL intră în zodia regretului, întrucât Fenechiu este convins acum că Atanasiu a devenit „nefrecventabil” şi că „nu voi mai sta cu el la masă”.

„Eu vă spun că şi cu PLR şi cu PMP şi cu alte partide de dreapta... (...) Daniel Fenechiu ăsta care e deputat de la PP-DD, tot ce apare bun la ei trebuie luat. Ăia răi îi lăsaţi acolo, dar tot ce apare bun care duce la creştere de voturi, luaţi-i. (...) N-o să stea la partid de doi bani, dacă-i face ofertă unul mare”, spunea Atanasiu, stârnind reacţii dure din partea lui Fenechiu, care transmite un călduros „la revedere!” PNL.

„Atâta îl duce capul! (...) În momentul de faţă, „marele” partid de dreapta are o mare problemă cu noi, înseamnă că facem o treabă bună şi că trebuie să continuăm. Sunt două aspecte: primul, un interes al României şi pot colabora cu oricine şi, doi, acolo unde lucrurile sunt nuanţate, o să încercăm să colaborăm cu cine ne respectă. Din punctul acesta de vedere, lucrurile nu s-au schimbat. În ceea ce priveşte o moţiune de cenzură, şansele ca noi să îi susţinem scad pe zi ce trece! Nu reuşesc să ne convingă prin evoluţia lor internă şi prin măsurile pe care le propun, lăsând la o parte că nici Ponta nu face ceea ce trebuie şi ar trebui să pice, dar PNL nu oferă o alternativă şi reuşesc să ne şi întărâte să ne manifestăm împotriva lor. Fac lucruri gratuite, lipsite de colegialitate faţă de oamenii din opoziţie care i-au ajutat întotdeauna! Or, să zici că încerci să distrugi un grup care tot timpul te-a ajutat, că nu făceai opoziţie nici acum şapte luni, nici acum doi ani... să nu uităm: PDL, parte a PNL, tot ce-au făcut: moţiuni simple, contestaţii la Curtea Constituţională, le-au făcut cu ajutorul nostru, că ei nu erau 50! De cealaltă parte, cererea de convocare pentru legea cu TVA, din septembrie, nu putea s-o facă fără noi, ne-au rugat cu cerul şi pământul şi i-am ajutat. Acum aflăm că, drept recunoştinţă, vor să ne distrugă! Oricum, Atanasiu, pentru noi, nu mai este o persoană care să însemne un partener de discuţie. Personal, nu voi participa la o discuţie la care Atanasiu stă la masă. Din punctul meu de vedere şi-a demonstrat caracterul”, a spus Fenechiu, pentru „Replica”.

Amintim că Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL, a precizat că relaţiile din partid sunt normale, iar „viitoarele derapaje vor fi sancţionate dacă este afectată ideea de unitate”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614