REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fenechiu: Voi propune USL un proiect legislativ prin care să se scoată pragul de la referendum

Fenechiu: Voi propune USL un proiect legislativ prin care să se scoată pragul de la referendum

Replica API 31 august 2012 | 00:00 146

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat joi seară că va propune la începutul sesiunii grupurilor parlamentare ale USL un proiect legislativ prin care să se modifice legea referendumului, deoarece în opinia lui o nouă suspendare a preşedintelui ar fi o ,,continuare normală".

,,Mi se pare o continuare normală (o nouă suspendare a lui Traian Băsescu n.r.) a unei acţiuni care a avut un final nefericit, nefericit pentru vreo opt milioane de români cel puţin. E vorba de o acţiune democratică, o acţiune care a pornit datorită unei nemulţumiri populare masive şi care s-a sfârşit într-un alt mod decât era normal datorită unor instituţii, sau mai bine spus a câtorva persoane din câteva instituţii", a susţinut el într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Fenechiu a ţinut să precizeze să aceste sunt ,,păreri personale", neavând loc o astfel de discuţie în interiorul USL. ,,În primul rând vreau să vă spun că tot ceea ce vă spun eu acum în ceas de seară sunt păreri personale, nu a avut loc nicio discuţie de genul acesta în USL sau în PNL", a precizat liberalul.

Vicepreşedintele PNL a menţionat că la începutul sesiunii va propune grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL un proiect legislativ de modificare a legii referendumului prin scoaterea pragului. ,,Eu personal la începutul acestei sesiuni parlamentare voi propune o propunere legislativă de modificare a legii referendumului pentru că dacă ne place să spunem că suntem cetăţeni europeni, dacă ne place să spunem că respectăm legislaţia europeană atunci trebuie să fim de acord şi în acest domeniu, să avem o lege europeană. Prima dată voi face această propunere grupurilor parlamentare PNL şi PSD, dacă dumnealor vor fi de acord cu aceasta cu siguranţă vom depune cu toţii această propunere legislativă. Eu doar atât consider că este normal să ducem la îndeplinire acest mandat care a fost dat de cei opt milioane de români", a declarat el în contextul în care moderatorul a afirmat că se doreşte scoaterea pragului de la referendum.

Relu Fenechiu a adăugat că va propune USL să iasă din alegerile parlamentare cu un guvern ,,puternic" şi cu ,,o majoritate solidă" care să le ofere posibilitatea să aleagă ,,de îndată" un nou preşedinte al ţării. ,,Eu propun USL-ului să ieşim din alegerile parlamentare cu un guvern puternic, cu un Parlament care să aibă o majoritate solidă şi cu posibilitatea de a alege de îndată un nou preşedinte care într-adevăr să fie alături de Parlament şi de Guvern, şi nu împotriva acestora", a punctat liberalul.

Întrebat dacă preşedintele nu va încălca Constituţia şi nu vor putea astfel să îl suspende, Fenechiu a răspuns că ,,Traian Băsescu, de şapte, de opt ani de când este acolo încalcă sistematic Constituţia". ,,Traian Băsescu este un om care nu poate să trăiască, nu poate să existe dacă nu face astfel de abuzuri şi va face în continuare, fiţi siguri", a conchis vicepreşedintele PNL, Relu Fenechiu.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218