REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

FENOMENUL DISPARIȚIILOR din țară și din CONSTANȚA! Liviu Chesnoiu: 'Sunt ȘOCAT!'

FENOMENUL DISPARIȚIILOR din țară și din CONSTANȚA! Liviu Chesnoiu: 'Sunt ȘOCAT!'

Replica API 12 octombrie 2019 | 00:00 347

Iată elementele care pot face diferența!

Iată elementele care pot face diferența!

Evenimentele nefericite se ţin lanţ! În ultima perioadă, tot mai multe persoane au fost date dispărute, inclusiv în județul Constanța, fiind vorba doar de minori. Potrivit psihologului criminalist, Liviu Chesnoiu, cazuri de acest gen erau și în trecut, însă nu ajungeau în atenția publică, cel puțin nu cu același impact. Dar, este bine de știut că, potrivit specialiștilor, există câteva elemente care ar putea înlătura aceste situații de pericol, mai ales în cazul tinerilor.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu consideră că situația din cazul Caracal a fost una premeditată, deoarece atât mașina în care erau bandă adezivă și o șapcă, dar și casa, erau pregătite pentru fapte abominabile. Autovehiculul a fost principala capcană, acesta având un sistem de blocare al ușilor din care victima nu ar fi putut să scape. Bărbatul i-ar fi făcut avansuri uneia din fete, enervându-se când aceasta l-a refuzat, recurgând la faptele ce aveau să îi aducă sfârșitul. “Sunt șocat! Ce a pătimit săraca, nu trebuie să mai știe nimeni. Familia suferă un șoc post-traumatic și are nevoie de consiliere rapidă”, precizează psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, care a adăugat și faptul că acuzatul nu a spus nici 1% din adevăr și a avut mult mai multe victime în afara celor două fete, mai toate fiind agresate sexual.

Iată care sunt elementele care ar putea face diferența!

De precizat este că și la nivelul județului Constanța disparițiile sunt din ce în ce mai dese, însă este bine de știut că există câteva elemente care ar putea înlătura aceste situații de pericol, în cazul tinerilor și nu numai. Specialiștii au prezentat câteva dintre acestea: să nu mai utilizeze telefonul mobil și căștile pe stradă și să fie mai atenți la cei din jur, să memoreze cel puțin 5 numere de telefon ale cunoscuților pe care i-ar putea suna într-o astfel de situație, să aibă tot timpul la ei un spray paralizant și, în cazul în care se simt amenințați, să țipe cât pot de tare. Tot potrivit psihologului criminalist, fenomenul este unul de luat în seamă și nu trebuie mers pe premiza: nu mi se poate întâmpla tocmai mie. Prin urmare, acesta susține că este necesară o educație riguroasă din partea părinților, în sensul că trebuie să le explice tinerilor riscurile la care se expun atunci când aleg să interacționeze cu persoane necunoscute. Ar fi ideal, mai susține Chesnoiu, ca minorii să nu mai urce în vehicule conduse de persoane pe care nu le știu și să caute alternative. Așa cum este precizat și mai sus, cazurile de dispariție continuă să fie înregistrate la nivelul județului Constanța. Tocmai zilele trecute au intrat în atenția opiniei publice mai multe spețe cu minori dispăruți, cum ar fi din Medgidia, municipiul Constanța, cât și alte localități. Din fericire, în mai toate cazurile, copiii au revenit la domicilii, nefiind victimele unor infracțiuni.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
politia apara infractorii.tiganii fura copii,vind tigari contrabanda.nu le pasa,politia e cu ei.politia platita gras caasanu faca nimic,denoi!
3
1
Oi fi o peshtoaica ca atatea altele care ati nenorocit copile inocente ! Esti o tiganca imputita care a traficat fete sa va faceti voi ciorile borate vile tarami-as coaiele pe mormantul matiii de tigani nenorociti ! Tiganii au distrus si denigrat Romania , plecati dracu cu totii in Anglia sa scapam tara de niste putori nenorocite ca voi !!!
6
0
Asa este , joker , si eu m fost traficata....mi-au luat 2 ficati , 3 plamani si o juma' de vagin , si lui barbatu meu 2 perechi de cojones , da'l doare in pola !
0
4
se face trafic de organe
5
1
Unde sunteti..labagiilor.. fermecatilor...luati Alupigus permanent de la Farul Constanta...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367