REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ferească Sfântul! Teodosie se ia „la trântă” cu „securistul cu faţă de revoluţionar”

Ferească Sfântul! Teodosie se ia „la trântă” cu „securistul cu faţă de revoluţionar”

Replica API 29 iulie 2016 | 00:00 693

IPS Teodosie reacţionează, după ce a fost lansată o petiţie online pentru schimbarea sa din funcţie! Înalt Prea Sfinţitul spune că „faptele invocate ca fiind “de o gravitate excepţională” sunt simple închipuiri şi răutăţi ale autorului petiţiei” şi a dorit să lămurească acest aspect.

„IPS Teodosie nu a fost colaborator al Securităţii, având două decizii de necolaborare (2425/28.08.2007 şi 708. 20.12.2007). Probabil că autorul acesteia, jurnalistul Constantin Cumpănă, (securistul cu faţă de revoluţionar) este invidios pe deciziile IPS Teodosie, deoarece Constantin Cumpănă a fost dovedit ca fiind colaborator al Securităţii, prin decizia 1747/30.03.2012 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (o găsiţi la adresa http://www.cnsas.ro/colaboratori.html); Acuzele de homosexualitate şi pedofilie nu au fost formulate oficial/dovedite vreodată de către instituţiile abilitate în acest sens, aşa că ele rămân în zona calomniei, întrucât lovesc în prezumţia de nevinovăţie a IPS Teodosie.

În privinţa “măsluirii votării sale ca arhiepiscop al Tomisului de către membrii Adunării Eparhiale din Episcopia Tomisului şi ai Sfântului Sinod al B.O.R. cu contribuţia PF Teoctist şi la intervenţiile din acea vreme ale lui Adrian Năstase (prim-ministru) şi Ion Iliescu (preşedinte al României)” acestea sunt preluate din cărţile scrise de către fostul preot Buga Ion, care, fără dovezi, a dorit să se răzbune pe IPS Teodosie, inventând presupuse “măsluiri” în baza faptului că IPS Teodosie a fost decorat în anul 2002 de către preşedintele Ion Iliescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, dar şi că presa a speculat adesea că este un apropiat al lui Adrian Năstase“, spune IPS Teodosie.

Acesta a mai precizat faptul că „acuzele în privinţa “susţinerii unor examene de doctorat în biroul personal sau biblioteca Arhiepiscopiei” nu au acoperire, întrucât spaţiile respective sunt declarate ca fiind la dispoziţia Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius, prin comodate ori convenţii semnate şi ştampilate de reprezentanţii instituţiilor în cauză (Arhiepiscopia şi Facultatea), în baza unui protocol încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale, Patriarhia Română şi Secretariatul de Stat pentru Culte (nr. 9217/29.05.2014).

Desigur că dreptul la petiţionare aparţine oricui, dar regretăm faptul că “Replica de Constanţa”, fiind o publicaţie cu un înalt profesionalism în domeniul standardelor de calitate jurnalistică, a preluat această petiţie fără a cerceta opinia părţii implicate, precum şi adevărul din spatele unor cuvinte aruncate cu ură pe Internet“, a conchis IPS Teodosie.

Facem precizarea că, anterior publicării petiţiei la care face referire IPS Teodosie, reporterii cotidianului „Replica” de Constanţa au încercat să ia legătura cu Sfinţia Sa, fără succes însă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218