REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fericiţi că ruda implicată în accidentul rutier este teafără, oamenii „uită” să mai anunţe Poliţia

Fericiţi că ruda implicată în accidentul rutier este teafără, oamenii „uită” să mai anunţe Poliţia

Replica API 26 august 2015 | 00:00 196

Cum se încurajează faptele infracţionale

Cum se încurajează faptele infracţionale

Paşii în cazul accidentelor rutiere sunt destul de clari: în primul rând se anunţă Poliţia. Când nu există victime, trebuie încheiat formularul pentru constatarea amiabilă de accident. În caz contrar, lucrurile pot degenera. Dacă există victime, lucrurile se schimbă radical, motiv pentru care oamenii legii demarează o anchetă. Orice întârziere poate duce la o îngreunare a anchetei. Aşa s-a întâmplat şi duminică, 23 august, când un autoturism ar fi fugit de la locul faptei după ce ar fi lovit un copil pe trecerea de pietoni. Numai că familia a cam uitat să mai sesizeze şi organele abilitate.

Spre exemplu, în cazul unei tamponări, adică accident rutier soldat doar cu pagube materiale, în care formularul pentru constatare amiabilă a fost scos din discuţie, şoferul care se face vinovat de producerea accidentului se poate răzgândi între timp, îşi repară autoturismul, pe când păgubitul rămâne cu ochii în soare. Dar mai există şi situaţia în care partea vătămată alege să meargă la Poliţie, după care vă puteţi trezi că sunteţi acuzat de fugă de la locul accidentului. Prin urmare, este esenţial să încheiaţi acel acord, care are rolul de a înlocui procesul-verbal de constatare întocmit de Poliţie.

Acest formular este tipărit şi distribuit de societăţile de asigurare autorizate să încheie asigurări pentru vehicule. Însă, când accidentul rutier este soldat şi cu victime, trebuie anunţată Poliţia! Spre exemplu, dacă sunteţi implicat într- un asemenea eveniment, dar victima susţine că este în regulă, trebuie să ştiţi că, dacă aceasta începe să se simtă mai rău şi ajunge la spital, sau anunţă Poliţia, sunteţi acuzat de fugă de la locul accidentului chiar dacă sunteţi nevinovat şi persoana a traversat prin loc nepermis, spre exemplu. Dar există şi cazurile care se situează la polul opus.

Un astfel de eveniment s-a petrecut duminică, 23 august, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, în jurul orei 16.20. Potrivit martorilor, un băiat de 11 ani a fost lovit pe trecerea de pietoni, alegându-se cu mai multe răni la nivelul feţei şi mâinilor. Din câte se pare, minorul a dat fuga acasă şi, ulterior, părinţii l-au dus la spital. Tot martorii au susţinut că, în tot acest timp, şoferul a urmărit unde s-a dus copilul şi apoi a fugit. Se pare că era un autoturism cu numere de Spania, că o fi Opel, că o fi Volkswagen.

Însă, de Poliţie au uitat. Oamenii legii au fost sesizaţi, aşa cum e procedura în asemenea cazuri, de către unitatea spitalicească. Au demarat cercetările însă date… nu prea sunt. După cum era menţionat mai sus, că o fi Opel, că o fi Volkswagen, număr străin, probabil de Spania, culoare, probabil, gri. Cu chiu, cu vai, se pare că familia victimei a dat o declaraţie, iar oamenii legii au demarat cercetările pentru a identifica şi depista autorul accidentului. Însă, dacă familia sesiza la timp cele întâmplate, sau chiar martorii, ancheta de la faţa locului se derula în alte condiţii. Potrivit cadrelor medicale, copilul nu a suferit leziuni pentru a rămâne internat, fiind vorba de zgârieturi.

Astfel, cel mai probabil, autoturismul nu a suferit pagube care pot indica implicarea într-un accident rutier. Şi, dacă s-a ales totuşi cu câteva urme, acestea au putut fi acoperite întrucât timp a fost berechet. Dar ancheta continuă. Totodată, menţionăm că au existat şi cazuri în care victima unui accident rutier a început să se simtă rău după o zi / două de la eveniment. Însă, de ţinut minte este că trebuie să anunţăm imediat Poliţia. Orice minut pierdut înseamnă detalii din anchetă duse pe apa sâmbetei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102