REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fermierii constănțeni își mută produsele pe online. Piața de legume și fructe, la un click distanță

Fermierii constănțeni își mută produsele pe online. Piața de legume și fructe, la un click distanță

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:00 1396

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a pus la dispoziția micilor producători un portal, la începutul acestei luni, în vederea facilitării unui dialog cu marile lanțuri de retail. Măsura are scopul de a identifica cele mai bune modalități de preluare a mărfii direct de la producători. Fermierii pot să încarce în platforma www.rndr.ro/legume, cantitățile de legume de care dispun.

„Este foarte important să se înțeleagă că această platformă se dorește să vină în sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal, care în această perioadă trebuie să își continue munca în ferme, în solarii sau în câmp. Noi îi sprijinim în dialogul cu marile lanțuri de retail, pentru a găsi soluții ca aceste produse să ajungă pe masa consumatorilor”, a precizat Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Pentru a putea completa informațiile în portal, producătorii agricoli trebuie să se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator. După completarea datelor, va fi transmis un e-mail de confirmare la adresa electronică indicată de producător.

Constănțenii și-au făcut propriul "portal" în social media

Fermierii constănțeni au la dispoziție și o altă variantă, pusă la dispoziție de o mână de constănțeni care și-au dorit să adune la un loc producătorii și consumatorii. Rețelele sociale pot fi benefice și pentru dezvoltarea sau, în cazul de față, menținerea pe linia de plutire a afacerilor micilor producători. În acest sens au fost create o serie de grupuri denumite Piața de legume și fructe, în cadrul cărora se pot promova produsele românești.

"Încercăm să promovăm intens această iniţiativă prin distribuirea grupurilor în zona de social media. Am reușit ca în primele 24 de ore să adunăm peste 1000 de persoane, atât fermieri, cât și clientii. Încercăm pe cât posibil să evităm intermediarii care urmăresc să exploateze fermierii neexperimentați și foarte greu încercați în aceste vremuri.", ne-a precizat Robert, unul dintre inițiatorii proiectului. Grupul poate fi găsit pe Facebook cu numele Piața de legume fructe Constanța. De asemenea, au fost create grupuri pentru fiecare județ al țării.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108