REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fermierii din Constanța, la CAPĂTUL RĂBDĂRII. Au SCOS UTILAJELE pe DRUMURI

Fermierii din Constanța, la CAPĂTUL RĂBDĂRII. Au SCOS UTILAJELE pe DRUMURI

Replica API 26 august 2020 | 00:00 1699

Fermierii constănțeni au ajuns la capătul răbdării și au organizat un protest. Acțiunea a constat într-o plimbare pașnică, fermierii ieșind cu utilajele agricole în mai multe zone ale județului Constanța. Principalele revedincări ale agricultorilor sunt declararea stării de calamitate, amânarea ratelor și primirea ajutoarelor de secetă.

“Am redus această listă la trei revendicări. Noi am identificat și un precedent pentru această situație, în 2006, tot în timpul unei guvernări PNL. Atunci, lucrurile au fost rezolvate printr-un ordin de ministru, iar Constanța s-a încadrat în zona de calamitate naturală. Noi în această zonă nu am recoltat deloc, este un dezastru aici. Eu sunt agricultor de 25 de ani, este o situație fără precedent. Vrem amânarea ratelor, nu anularea lor. Am impresia că acești domni nu înțeleg doleanțele noastre.”, ne-a declarat Mircea Chipăilă, fermier din județul Constanța.

La discuții cu fermierii constănțeni au fost și George Niculescu, prefectul Constanței, dar și George Scarlat, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Cel din urmă a oferit asigurări că situația va fi rezolvată în cel mai scurt timp.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia palmasii de mai jos nu aveti dreptu la comentarii. Sunteti niste gauri de covrig
2
4
Sunt mii de afaceri in pericol. De la restaurante si pana la turism si nimeni nu a mai iesit in strada. Sunteti singura ramura subventionata din economie si tot nu va ajunge. Nu v ar fi rusine!!! Jumatate din banii de subventii daca i bagati in irigatii pana acum ati fi fost boieri. Eu v as taia si subventia pentru acest afront!!!
5
1
Mai calmativa ma agricultorilor pentru ca voi ati tot primit ajutoare de la stat si mai ales fonduri europene nerambursabile,acum Rumania,Europa si intreaga lume trece printro criza cum n-a mai fost niciodata pe pamant,nu mai sunt bani de ajutoare,descurcativa cu ce ati strans pana acum sau vindetiva terenurile pentru ca a pretul hectarului este de cateva ori mai mare decat cu cat le-ati cumparat.
7
1
Domnilor ....agricultori O intrebare pentru dumneavoatra De ce atunci cand vi se umplu conturile....nu va mai plangeti V a mai transmis cineva... Mai vindeti din masinile luxoase gen AMAROK RANGE ROVER....SI MAI SUPORTATI SI DVOASTRA PAGUBELE... STATUL NU ARE BANI DE MASTI PENTRU ELEVI SI DVOASTRA VRETI ....MILIOANE DE EURO DESPAGUBIRI Nu credeti ca ar cam fi cazul sa fim solidari cu poporul??!!! Unii aveti mii de hectare in proprietate... REPET ....MII....PANA CAND AVETI DE GAND SA VA MAI IMBOGATITI
6
1
Marii fermieri au ramas fara masini de lux,apartamente pe malul marii.Cand aveau profit niciodata nu investeau in irigatii,preferau masini de sute de mii de euro si excursii de lux.
4
2
si ce mai radeam de ministrului Daia acum nu mai scriu pe dealuri Muie PSD,acum o iau de la PNL!
4
6
Si daca a fost tot guvernare PNL in 2006, ce? Ei au adus seceta? Din 2006 pana in prezent de ce nu au facut irigatii? Fonduri europene pentru fermieri au fost miliarde
9
4
S-a dus Niculescu sa rezolve situatia, prostul clasei.
6
4
Lmao. la astia in fiecare an exista cate un motiv sa dea firimituri la proprietari, ba ca a fost productie mare si pretul e mic, ba ca productia e mica si n-au cum sa dea intreaga cota, ba seceta, ba ploi. plm, toti sunt putrezi de bogati, pe o agricultura subventionata la greu din banii publici.
13
5
Sa mai vanda din gipanele luate pe subventia de la APIA ca unu nu a bagat bani in irigatii..toti in Amarok, barci ...vile...asa ca. Ine si nota de plata
20
4
acum vor vedea si ei cum este sa fii pacalit. Semnat, propietarii de teren.
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218