REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Festival internaţional pe litoral! Primăria şi organizatorii UNTOLD vor să dea lovitura

Festival internaţional pe litoral! Primăria şi organizatorii UNTOLD vor să dea lovitura

Replica API 25 martie 2017 | 23:43 398

Veste bună pentru tinerii constănțeni și nu numai. Primăria municipiului Constanța va încheia parteneriat cu organizatorii de la UNTOLD pentru a organiza un festival de aceeași amploare ca cel de la Cluj. Ei au punctat că se dorește ca încă din acest an să dea drumul la un eveniment de sine stătător, formatul fiind unul adaptat pe publicul zonal, tânăr. Anunțul a fost făcut la conferința de presă susținută de primarul Decebal Făgădău alături de Bogdan Buta, director general UNTOLD.

„Probabil așa cum ați observat deja, am adresat o invitație organizatorilor celui mai mare festival din România, celor de la Untold să viziteze orașul nostru, să ia în calcul organizarea unui festival și la Constanța și văzând care este impactul socio-economic al unui asemena festival în dezvoltarea unui oraș precum Cluj, cred că noi, constănțenii, avem tot ce ne trebui pentru a organiza un eveniment cel puțin de aceeași amploare. Vă recunosc că am început discuțiile încă de anul trecut, am avut mai multe întâlniri și în cele din urmă putem spune că am luat hotărâre de a ne îndrepta înspre un parteneriat pentru a organiza un festival, nu Untold, ci un festival de sine stătător, dar cu aceeași echipă care are deja o rețetă de succes, care are un palares unic în România. (...) Voi asigura tot suportul pe care orașul îl poate da. Să construim un eveniment unic care să așeze Constanța pe harta internațională al festivalurilor de gen. Infrastructura orașului este generoasă. Un festival la malul mării este binevenit oricând. Vom organiza poate încă de anul acesta, un eveniment cu care să se mândrească întreaga țară. Evident, adresabilitatea nu va fi doar una locală, regională sau națională, ci vom încerca să construim un eveniment cu adresabilitate internațională ”, a precizat Decebal Făgădău.

Mai mult, organizatorii UNTOLD își doresc ca să se formeze o tradiție la malul mării și doresc o investiție asemănătoare ca cea de la Cluj, unde organizatorii au investit în primă fază 5 milioane de euro, însă, pe termen lung, municipalitatea a avut mai mult de câștigat pe plan economic.

„M-am bucurat să întâlnesc la Constanța o administrație tânără, deschisă și cu viziune foarte bună pentru ceea ce înseamnă viitorul. Suntem încrezători în ceea ce putem dezvolta împreună ca și parteneri. Litoralul are un potențial foarte mare. am avut peste 300.000 de participanți pe parcursul a 4 zile la Cluj. Festivalul a însemnat venituri economice importante pentru municipiu, iar pe de altă parte, o recunoaștere internațională și chiar a schimbat perspectiva străinilor asupra României în Europa. Lucru care validează că suntem organizatori care avem experiența și expertiza necesară. Am dezvoltat și campanii sociale, de la campanii de a lua BAC-ul, de a dona sânge. Drept urmare, ne propunem, având sprijinul adminsitrației locale, să dezvoltăm un eveniment de succes, gândit pe specificul regiunii, punând în valoare potențialul pe care îl are Constanța și litoralul românesc. Și să îl promovăm tinerilor atât din România, cât și din toată lumea. Ne propunem să dezvoltăm un eveniment cu impact major pe plan internațional. Să contribuim și noi la transformarea într-un pol al distracției la nivel european al municipiului Constanța și a întregii zone administrative. Urmează să încheiem un protocol în acest sens și să identificăm împreună cele mai bune soluții pentru implementarea acestui eveniment și pentru a pune în valoare cât mai bine zona, litoralul și să arătăm cum ne putem distra și ce fel de experiențe interesante pot descoperi la malul mării”, a spus Bogdan Buta, director general UNTOLD.

Claudia CORBU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste golani care nu si respecta contractele. Sunt actionati in judecata pt nerespectarea obligatiilor contractuale. Au vandut bilete pt 3 locatii in acelasi interval de timp.
0
0
Mai cititi si aflati ce insemna conceptul UNTOLD.Aveti impresia ca toti sint prosti. Drumul spre iad este pavat cu bune intentii.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102