REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Festivalul Antic Tomis 2017, la final

Festivalul Antic Tomis 2017, la final

Replica API 31 august 2017 | 00:00 315

A şasea ediţie a Festivalului Antic Tomis, care a avut loc anul acesta în perioada 25-27 august în Parcul Carol de lângă Edificiul Roman cu Mozaic (Termele Romane), a atras numeroşi vizitatori care au interacţionat pe parcursul celor trei zile cu activităţile, obiceiurile şi stilul de viaţă din antichitate, în cadrul atelierelor de reconstituire istorică şi a activităţilor susţinute de membrii asociaţiilor de reconstituire istorică, participante la festival.

Festivalul Antic Tomis a reunit 110 reenactori – romani, daci, geto-daci şi gladiatori din România şi Bulgaria: Asociaţia Culturală Tomis (Constanţa), Geto-Dacii Sudcarpatici din cadrul Asociaţiei Historia Renascita (Piteşti) şi Asociaţia de Reconstituire Istorică Scythia Minor (Dobrici).

De asemenea, ca şi la ediţiile anterioare, festivalul a beneficiat de participarea inimoşilor Cercetaşi Marini, care au desfăşurat împreună cu cei mici diverse ateliere în tabăra festivalului, dar şi tururi ghidate în zona istorică a oraşului.

În cadrul atelierelor de ceramică, prelucrarea metalului, textile şi vestimentaţie antică, gastronomie antică, tehnică militară antică, pielărie, muzică şi dans antic, vizitatorii au avut posibilitatea să cunoască şi să experimenteze artele şi meşteşugurile antice.

Festivalul Antic Tomis si-a atins obiectivul propus, acela de a readuce istoria antică a Cetăţii Tomis în memoria locuitorilor şi a turiştilor aflaţi pe litoral. Prin reconstituirea obiceiurilor, activităţilor şi stilului de viaţă al acelei perioade, vizitatorii mici şi mari au intrat foarte uşor în atmosfera din tabăra festivalului şi au trăit clipe memorabile.

Un rol important în organizarea şi desfăşurarea Festivalului Antic Tomis l-au avut partenerii noştri, pe care dorim să-i menţionăm încă o dată: Primăria Municipiului Constanţa, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” – Filiala Constanţa, Iowemed, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Crama Darie şi Ferma Stoian, cărora le mulţumim pentru aportul considerabil adus la buna desfăşurare a festivalului.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367