REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Festivalul de Artă Culinară Turcească va avea loc, sâmbătă, în Constanța

Festivalul de Artă Culinară Turcească va avea loc, sâmbătă, în Constanța

Replica API 26 octombrie 2018 | 00:00 723

Uniunea Democrată Turcă din România organizează sâmbătă, 27 octombrie, ora 11.00, cea de a XIII-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Evenimentul va fi găzduit de Terasa Colonadelor din Constanţa.

Festivalul este organizat de comisia de femei din cadrul UDTR şi le reuneşte anual, într-un concurs, pe cele mai pricepute doamne în arta culinară turcească, din Dobrogea. Vor intra în competiţie preparate culinare pregătite la filialele UDTR din: Constanţa, Mangalia, Medgidia,Tulcea, Bucureşti, Brăila, Galaţi, Cernavoda, Hârşova, Cumpăna, Adamclisi, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Măcin, Babadag şi Fântâna Mare. Concursul va cuprinde trei secţiuni: mâncare tradiţională, patiserie şi dulciuri. În cadrul festivalului va avea loc un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti susţinut de ansamblurile folclorice ale UDTR: Şirinler, Fidanlar şi Martılar.

Preşedintele comisiei de femei, Amet Melec, a declarat: „Este pentru a doua oară când organizăm acest festival la Constanţa unde trăieşte cea mai mare parte a comunităţii turce şi unde gospodinele păstrează şi transmit din generaţie în generaţie reţete culinare vechi. Bucătăria turcească este plină de savoare, face parte din valorile noastre identitare şi dă un farmec aparte spaţiului multicultural dobrogean. În premieră în acest an, vor intra în concurs preparate tradiţionale pe care le pregăteau turcii de pe Insula Ada Kaleh, pregătite de doamne care au copilărit pe insulă."

La eveniment sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti, precum şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614