REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Festivalul de Film de la Berlin confirmă organizarea unor proiecţii în aer liber destinate marelui public în iunie

Festivalul de Film de la Berlin confirmă organizarea unor proiecţii în aer liber destinate marelui public în iunie

Replica API 12 mai 2021 | 00:00 665

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film la Berlin au confirmat luni organizarea unor proiecţii exclusiv în aer liber deschise marelui publicului în luna iunie, aducând drept argument o îmbunătăţire a situaţiei sanitare din Germania, informează AFP, citată de Agerpres.

Din cauza pandemiei, ediţia de anul acesta a Berlinalei, festival de cinema creat în 1951, unul dintre cele mai importante din Europa alături de cele de la Cannes şi Veneţia, este organizată pentru prima dată în două părţi, o primă etapă, dedicată competiţiei, fiind desfăşurată online la începutul lui martie.

Ursul de Aur pentru cel mai bun film a revenit peliculei ''Babardeală cu bucluc sau porno balamuc/Bad Luck Banging or Loony Porn'', realizată de Radu Jude, o satiră la adresa ipocriziei societăţii.

''Scăderea ratei de incidenţă în Berlin, precum şi semnalele pozitive din partea autorităţilor locale de a sprijini cererea desfăşurării unui proiect-pilot cu teste obligatorii au întărit decizia organizatorilor festivalului de a planifica un eveniment exclusiv în aer liber'', au anunţat organizatorii Berlinalei într-un comunicat.

Rata de incidenţă pentru ultimele şapte zile în capitala germană este de aproximativ 100, în scădere în ultima perioadă. Dacă rata se stabilizează dedesubtul acestui prag simbolic timp de mai multe zile, se vor putea redeschide diferite sectoare ale economiei precum terase, restaurante şi spaţii cu destinaţie culturală precum cinematografe, teatre şi săli de concert.

Spectatorii care vor dori să asiste la proiecţiile prevăzute pentru perioada 9-20 iunie în 16 locuri din oraş, printre care şi Insula muzeelor, vor trebui să respecte un protocol sanitar strict, cum ar fi prezentarea unui rezultat negativ sau dovada vaccinării complete.

Ceremonia oficială de decernare a premiilor, în prezenţa câştigătorilor anunţaţi în luna martie, este prevăzută pentru data de 13 iunie.

''Odată cu evenimentul 'Summer Special' dorim să trezim dorinţa de a merge la cinema şi de a contribui la renaşterea activităţilor culturale cu public'', au mai spus directorii Berlinalei, Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920