REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Festivalul de Fotografie iNstantes: cel mai mare festival de fotografie organizat la Constanţa vreodată!

Festivalul de Fotografie iNstantes: cel mai mare festival de fotografie organizat la Constanţa vreodată!

Replica API 13 februarie 2018 | 00:00 591

Foto: Vlad Dumitrescu, participant la festival, „Ana și pâinea ei”

În perioada 16 februarie – 16 martie a.c., la Constanța se desfășoară Festivalul de Fotografie iNstantes. Vernisajul festivalului va avea loc vineri, 16 februarie a.c., la ora 17,00, la sediul Muzeului de Artă Constanța.

Acesta este cel mai mare festival de fotografie care s-a desfășurat vreodată la Constanța, urmând să aibă loc în mai multe locații, cu 26 de expoziții, 23 de fotografi și 12 țări reprezentate. Evenimentul face parte din cadrul Festivalului Internațional de Fotografie de Avintes, ajuns la a cincea ediție și este organizat simultan în Avintes – Portugalia, Constanța – România și Vila do Conde – Brazilia.

În seara zilei de vineri, 16 februarie 2018, începand cu ora 17:00 va avea loc deschiderea oficială a festivalului în sala centrală a Muzeului de Artă Constanța. În timpul vernisajului, care va fi urmat și de un mic spectacol în interior, se vor servi vin fiert și ceaiuri calde afară, în fața muzeului. „Această acțiune inedită are menirea să dezghețe trecătorii și să-i atragă înăuntru, unde artiștii fotografi îi vor aștepta cu drag și cu povești despre viața și lucrările lor”, au transmis organizatorii.

În seara zilei de 17 februarie va avea loc deschidrea oficială și la Biblioteca Județeană Constanța, unde se vor organiza din nou activități culturale ce vor marca evenimentul.

În timpul festivalului vor avea loc o lansare de carte și degustări de vinuri, însoțite de spectacole private de jazz și muzică de cameră, poezie și balet.

Printre participanții cu recunoaștere internațională ce au confirmat deja prezența la festival în Constanța, se numară: OLIVIER ROBERT – Elveția (stabilit în Japonia), RODICA TĂNASE – România, AHMED THABET – Kuwait, SOPHIE BELLONI-VITOU – Franța, JOSE LAINO – Spania, SHERRY AKRAMI – Iran, LIKA BRUTIAN – Armenia (stabilită în Los Angeles – SUA), JOSE BEUT – Spania, MIHAELA COMAN – România, ANTONI MARIN AMATLLER – Spania, DAVOR DOLENCIC – Slovenia, STEFI BORKO – Slovenia, IVO BORKO – Slovenia, PAULO MARX – Brazilia, VLAD DUMITRESCU – România, MARIUS VASILIU – România, ALEXANDRU CRIȘAN – România, COSMIN IONESCU – România, MIHAI FLOREA – stabilit în Australia, OVIDIU ȘELARU – stabilit în Anglia, TONY GORAN – stabilit în Spania, FLORIN BÂRJOVEANU – stabilit în Germania, precum și alți fotografi constănțeni.

Acest eveniment cultural internațional de amploare este organizat în parteneriat cu Primăria Constanța și cu sprijinul unor sponsori, la festival urmând să participe un număr mare de fotografi din țară și din străinatate, având dorința de a aduce încă o dată România (și în special Constanța) pe harta evenimentelor culturale internaționale, de a promova fotografia ca artă în conștiința publicului constănțean și, odată cu acest eveniment, de a aduce turiști îndrăgostiți de această artă care să ne viziteze orașul.

„Pe lângă expunerea fotografiilor în sălile Muzeului de Artă Constanța, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, în sălile Bibliotecii Județene, dar și în câteva pub-uri și restaurante, dorim să organizăm evenimente culturale cu un impact cât mai mare în rândul publicului constănțean, evenimente prin care să atragem atenția asupra festivalului și implicit a lucrărilor prezentate în expoziții.

Urmărind această idee, vom organiza un “social event” în Piața Ovidiu (loc deja consacrat, binecunoscut și mult frecventat de constănțenii de toate vârstele) în care se va asculta muzică, se vor servi băuturi calde, vom expune câteva lucrări ale fotografilor constănțeni și se vor împărți pliante ce-i vor îndruma pe trecători către sălile de expoziție. Această parte a festivalului se va desfășura în zilele de sâmbătă, 17 februarie și duminică 18 februarie 2018, între orele 13,00 – 16,00”, au declarat organizatorii.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218