REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Festivalul de jocuri şi scene istorice din Medgidia, organizat de un cunoscut afacerist din Constanţa

Festivalul de jocuri şi scene istorice din Medgidia, organizat de un cunoscut afacerist din Constanţa

Replica API 14 aprilie 2017 | 00:00 298

Iată detaliile evenimentului

Iată detaliile evenimentului

Valentin Vrabie

Prima ediţie a festivalului care vrea să introducă Medgidia pe harta turistică a judeţului va fi organizată de firma unui cunoscut afacerist din Constanţa. Contractul a fost oferit unei firme cu doi angajaţi şi cu un succes fulminant în afaceri: profit de 280.000 lei, la o cifră de afaceri de doar 160.000 de lei.

Primăria Medgidia a atribuit prin negociere, pe 10.04.2017, un contract pentru „Servicii de organizare evenimente- Festivalul de jocuri şi reconstituiri ale diferitelor perioade istorice”. Potrivit municipalităţii, contractual presupune “organizarea de concerte de muzică pop, folk, rock, populară şi etno în cele 4 zile ale festivalului. Concertele vor fi susţinute de solişti consacraţi la nivel naţional - închirierea şi montarea scenei cu dotările adecvate- instalaţie de sunet, instalaţii de lumini, 3 ecrane cu LED (conform caiet de sarcini);- focuri de artificii;- asigurare prezentatori”.

Firma aleasă de Primăria Medgidia pentru organizarea festivalului este Alpha Sound Production SRL Constanţa, care va primi pentru serviciile sale 567.227 lei, fără TVA, în condiţiile în care valoare estimată iniţial era de 589.000 lei. Alpha Sound Production SRL este controlată de omul de afaceri Dumitru Marin, cunoscut la malul mării mai ales pentru celebrul restaurant Rustic. Alpha Sound Production a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 159.853 lei, cu o rată de profit impresionantă, respectiv 278910 lei. Firma derulează activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole), are doar doi angajaţi, dar şi datorii de 1.083.990 lei.

Cine vine la festival

Iată, însă, şi ce înseamnă acest festival pentru Medgidia, aşa cum apare în documentele municipalităţii: „În vederea promovării Municipiului Medgidia ca obiectiv cultural, precum şi introducerea acestuia în circuitele turistice şi culturale, în perioada 28.04 - 01.05.2017 se va organiza Festivalul de jocuri şi reconstituiri ale diferitelor perioade istorice. Evenimentul se va desfăşura în locaţia - incinta Complexului Sportiv Iftimie Ilisei pe Stadionul Municipal. În acest sens se doreşte achiziţionarea de servicii pentru eveniment ce constau în minim următoarele activităţi:

– organizarea de concerte de muzică pop, folk, rock, populară şi etno în cele 3 zile ale festivalului. Concertele vor fi susţinute de solişti consacraţi la nivel naţional ca: Provincialii, Ducu Bertzi & Compania, Marius Baitu, Folk Rock Company, Cargo, Iris, Pasărea Rock, Carla’s Dreams, Voltaj, Feli Donose, Smiley, Ansamblu TVR – Orchestra „Valahia”, Constantin Enceanu, Laura Lavric, Stelian Sima, Lavinia Goste etc.

Prestaţia fiecărui artist va dura aproximativ 40 de minute.

– închirierea şi montarea scenei cu dotările adecvate – instalaţie de sunet, instalaţii de lumini, 3 ecrane cu LED (conform caiet de sarcini);

– focuri de artificii;

– 5 prezentatori – Mircea Taiss, Cristi Brancu, Iuliana Tudor, Răzvan şi Dani”

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt de acord cu Anca dar problema este alta cei ce comenteaza sunt ,, competitori'' spre exemplu Axinte
0
0
Unde arunca un neghiob o piatra 7 destepti nu o pot scoate
0
0
Draga ,,ioana" acum vad ca esti si frustata si nemultumita un vechi proverb zice saraci duc grija bogatilor si prosti pe-a desteptilor, esti o iscoada
0
2
Draga " bogdan ", Confunzi frustrarea cu nemultumirea faptului ca identificam furtul. Cum iti poti inchipui ca se poate realiza turism prin intermediul unui Festival? Care este tipul de turism promovat? Cum poti sa te gandesti la turism cand ai caiini vagabonzi pe strada? Cum sa atragi turistii: la spital? Daca te gandesti la Festivalul Untold de la Cluj, pot doar sa-ti spun ca intai au construit Stadionul, s-au asigurat ca au locuri de cazare, deci despre ce vorbim?
2
0
In loc sa apreciati ca se face un lucru unic in Romania chiar la noi in judet, ca exista un primar care chiar se implica in viata comunitatii sale, voi, jurnalisti marunti, aruncati stirea intr-un mare sictir. Sa va fie rusine!
1
1
Foarte bine, cum a demonstrat la Pestera, ca fiind un bun organizator, domnul Vrabie organizeaza si la Medgidia un eveniment pe masura municipiului. Sunt sigura ca va iesi o prima editie superba a festivalului. Domnul Primar dezvolta cultura in Medgidia!!
2
0
Draga ioana , nu inteleg frustrarea ta pentru domnul primar , ca locuitor al orasului Medgidia sunt bucuros ca va avea loc un asemeanea eveniment in orasul meu dupa atatia anii de indobitocire si apreciez toate intiativele domnului Vrabie Valentin
3
3
Oare, Domnul Primar si echipa de la Serviciul Achizitii doarme llinistita? Cate articole din Legea Achizitiilor au incalcat? Ma mir ca nu se autosesizeaza DNA-ul precum si ANAP-ul. Au disparut toate firmele cu acest gen de activitate din catalogul electronic SEAP? Cum sa angajezi o firma cu datorii la bugetul de stat? Cat sa fie de ridicol?
11
3
Etape istorice:rapitul pirandei si scosul ei la produs,spartul semintelor si al capetelor in Ali Baba si intrarea prin efractie in casele oamenilor.specialitatea casei Vrabie: instalatii de lumini si artificii.Apropo,ce se mai aude de parcul industrial?
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102