REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Festivalul de la Cannes va organiza o mini-ediţie simbolică la sfârşitul lunii octombrie

Festivalul de la Cannes va organiza o mini-ediţie simbolică la sfârşitul lunii octombrie

Replica API 29 septembrie 2020 | 00:00 936

Festivalul de la Cannes, care nu a putut avea loc în această primăvară în contextul crizei sanitare globale generate de pandemia de COVID-19, va organiza la sfârşitul lunii octombrie o mică "ediţie ieşită din tipare", cu proiecţia a patru filme care au fost incluse în "selecţia oficială Cannes 2020", informează AFP, citată de Agerpres.

Acest mini-festival va debuta la Palais des Festivals et des Congres din Cannes cu lungmetrajul "Un triomphe", de Emmanuel Courcol şi cu actorul Kad Merad în distribuţie, în prezenţa echipei filmului, şi se va încheia cu "Les Deux Alfred", de Bruno Podalydes, în prezenţa regizorului şi a actriţei principale, Sandrine Kiberlain.

"Asa Ga Kuru" ("True Mothers") al japonezei Naomi Kawase, dar şi un film de debut georgian, "Beginning", regizat de Dea Kulumbegashvili, premiat weekendul trecut la Festivalul de la San Sebastian, vor fi de asemenea proiectate în cadrul acestui eveniment deschis publicului, ce va avea loc între 27 şi 29 octombrie, au precizat organizatorii într-un comunicat.

"Un juriu, a cărui componenţă va fi dezvăluită în curând, va decerna trofeul Palme d'Or pentru scurtmetraj şi premiile secţiunii Cinefondation", specializată în descoperirea noilor talente, au precizat organizatorii.

"Este un sentiment al bucuriei condensate de a fi la Cannes, pe care ar trebui să îl trăim cu toţii împreună în octombrie!", a declarat, bucuros, delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, salutând totodată iniţiativa, pe care o consideră "un simbol frumos" organizat în parteneriat cu Primăria din Cannes.

În lipsa posibilităţii de a se desfăşura ca în fiecare an în luna mai, Festivalul de la Cannes s-a rezumat la publicarea unei liste cu 56 de filme care au fost incluse în "selecţia oficială 2020".

Multe dintre ele au putut fi prezentate la alte festivaluri cinematografice. Cu preţul unor modificări importante, alte festivaluri internaţionale s-au putut desfăşura, cum a fost cazul Mostrei de la Veneţia la începutul lunii septembrie, primul eveniment de amploare organizat în universul celei de-a şaptea arte după declanşarea pandemiei de COVID-19, impunând protocoale sanitare foarte stricte.

La Cannes, cel mai prestigios dintre festivalurile cinematografice, organizatorii speră în revenirea la un curs normal al lucrurilor anul viitor, pentru ca cea de-a 74-a ediţie a evenimentului să poată avea loc în perioada 11-22 mai 2021.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920