REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Festivalul Iernii la Pavilion: patinoarul promis de Primărie, sub semnul întrebării

Festivalul Iernii la Pavilion: patinoarul promis de Primărie, sub semnul întrebării

Replica API 4 decembrie 2015 | 00:00 190

Pregătiri în toi la Pavilionul Expoziţional

Pregătiri în toi la Pavilionul Expoziţional

De mult timp, locuitorii de la malul marii nu au mai avut parte de spectacole în pragul sărbătorilor de iarnă. Pentru că anul acesta constănţenii îşi iau „adio” de la tradiţionalul Orăşel al Copiilor, reprezentanţii Primăriei Constanţa au decis ca în perioada 4-27 decembrie să organizeze „Festivalul Iernii” la Pavilionul Expoziţional. Festivalul, organizat în parcarea Pavilionului, va avea un patinoar de peste 1.200 de mp, cu intrare gratuită, va mai fi un spaţiu de comercializare a produselor specifice de iarnă, un spaţiu de servire şi o scenă pentru spectacole. Însă, există riscul ca mult aşteptatul patinoar să nu poată fi inaugurat la data promisă, mai exact la 4 decembrie.

Cu două zile înainte de marea deschidere, pregătirile pentru „Festivalul Iernii” sunt în toi la Pavilionul Expoziţional. Au fost aduse căsuţele unde se vor comercializa dulciuri şi ornamente specifice iernii, scena este gata în mare parte, iar locul unde va fi patinoarul a fost deja îngrădit şi urmează să fie umplut cu apă. De asemenea au fost montate ghirlande şi luminiţe pe stâlpii de iluminat. Numai că, spun reprezentanţii Primăriei, patinoarul s-ar putea să nu fie funcţional pe 4 decembrie, atunci când se va deschide Festivalul Iernii. Motivul?

„Sper să deschidem pe 4 decembrie cum am stabilit, dar să vedem dacă îngheaţă patinoarul pentru că este cam cald afară, s-ar putea să deschidem fără să pornim patinoarul. În pricipiu, în discuţia pe care am avut-o cu primarul a rămas că deschidem pe 4 decembrie, iar în timp să mai reglăm ce mai este necesar. Dacă nu, deschidem patinoarul odată cu festivalul, este posibil să mai ţinem şi în luna ianuarie, ca să compensem.” a declarat, pentru Replica, Liviu Pătraşcu, directorul executiv al Direcţiei de Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente, din cadrul Primăriei Constanţa.

Faptul că patinoarul s-ar putea să nu îngheţe a fost semnalat şi de către un muncitor. Acesta a declarat că aproximativ totul este gata, însă rămâne problema patinoarului care din cauza temperaturilor destul de ridicate pentru această vreme, e posibil să nu îngheţe. Festivalul Iernii presupune desfăşurarea unor spectacole pentru copii şi tineret - colinde şi tradiţii, colinde religioase, coruri, muzică şi dansuri, teatru de păpuşi, muzică uşoară, muzică popular. De asemenea, constănţenii se pot delecta cu preparate tradiţionale româneşti într-un spaţiu special amenajat.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218