REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Festivalul Pescarilor de la Eforie a ajuns la final

Festivalul Pescarilor de la Eforie a ajuns la final

Replica API 10 septembrie 2015 | 00:00 247

Iubitorii pescuitului s-au reunit, în lunile iunie şi septembrie, la Eforie, pentru a participa la „Festivalul Pescarilor”, proiect implementat de către Primăria Oraşului Eforie, din fonduri europene. Evenimentul s-a bucurat de succes în rândul pescarilor, iar cele două ediţii au adunat mii de oameni, populaţie şi turişti, în cele două staţiuni. „Festivalul Pescarilor - Eforie”, derulat în lunile iunie şi septembrie, şi-a propus îmbunătăţirea percepţiei în rândurile comunităţii cu privire la importanţa economică şi culturală a pescuitului prin derularea unei campanii, la nivel naţional, promovarea pescuitului şi a artei culinare tradiţionale la nivel naţional, ca resurse turistice ale oraşului Eforie, prin organizarea şi derularea a două ediţii ale Festivalului Pescarilor şi informarea şi educarea comunităţii şi a turiştilor cu privire la particularităţile pescuitului în zonă şi ameninţările la adresa dezvoltării durabile a zonei.

Cele două ediții ale ”Festivalului Pescarilor – Eforie” s-au dovedit un real succes, spun reprezentanții administrației locale. Au fost organizate activități și acțiuni menite să promoveze pescuitul atât în rândurile turiștilor, cât și ale localnicilor, concursuri de pescuit sportiv, seminarii tematice, expoziții și degustări gastronomice, activități educative pentru copii, concerte și spectacole de dansuri tradiționale și focuri de artificii, iar populația și turiștii au fost destul de receptivi. „Festivalul Pescarilor - Eforie” a ajuns la final. Am avut un public numeros, a fost peste așteptările noastre.

În luna iunie, prezența nu a fost o surpriză, fiind sezon, însă, în septembrie, la ce-a de-a doua ediție, da. Am avut 12000 de oameni“, a declarat Cecilia Crețu, manager proiect. Concertele în aer liber au fost susținute de artiști precum Annes, Mihai Trăistariu, Cătălin Crișan, Jean Paler. Concursurile s-au soldat cu premii importante pentru câștigători, ce au constat în kit-uri complete de pescuit, iar pentru ceilalți participanți au fost oferite premii ce cuprind materiale premoționale, cum ar fi tricouri, unelte pescuit, șepci și altele. Administrația locală își dorește ca și-n anii următorii să desfășoare acest Festival.

„Nu avem obligația să-l continuăm 5 ani. Vom fi verificați, din punct de vedere al documentelor. Avem posibilitatea să depunem un nou proiect, tot cu finanțare europeană. Vrem să mai organizăm cel puțin încă doi ani acest Festival“, a mai spus Cecilia Crețu. Până atunci, administrația locală trebuie să se preocupe de alte proiecte cu finanțare europeană, la fel de importante. Vorbim despre proiectele aflate în faza de implementare: crearea şi dotarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică în Eforie Nord, crearea şi dotarea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Eforie Sud, dar și promenada Eforie Nord.

Proiectul ”Festivalul Pescarilor – Eforie” a fost implementat ca urmare a contractului de finanțare nr. 394, din 04.12.2014, încheiat între Oraşul Eforie, în calitate de Beneficiar, și Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în calitate de Autoritate contractantă. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.251.680.8 lei, din care cheltuielile eligibile au însumat 1.009.420 lei, iar TVA 242.260,8 lei. Contribuţia Primăriei Eforie la cheltuielile eligibile a fost 0, proiectul fiind finanțat integral prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013.

Proiectul a avut o perioadă de implementare de 10 luni, cu termen de finalizare în luna septembrie, 2015. În cadrul proiectul a fost realizat și un studiu care tratează subiectul importanței pescuitului din punct de vedere economic, social și cultural, precum și impactul festivalului la nivelul publicului țintă și al turiștilor.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614