REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fetelor, vreţi buletin de Constanţa? Totul e posibil, la „PREŢ REZONABIL”, cu posibilitate de măritiş!

Fetelor, vreţi buletin de Constanţa? Totul e posibil, la „PREŢ REZONABIL”, cu posibilitate de măritiş!

Replica API 28 noiembrie 2016 | 00:24 983

Anunţ la avizierul unui hipermarket:

Anunţ la avizierul unui hipermarket:

De ani de zile, hipermarketurile din Constanţa, dar şi din ţară, au la intrare un avizier prin care cetăţeanul de bună-credinţă îşi pune diverse anunţuri prin care promovează, vinde sau cere ceva anume. Ideea în sine este bună, doar că unii postează mesaje mai mult decât bizare.

Astfel, putem observa cum la avizierul unui hipermarket din Constanţa se află publicate mai multe anunţuri ciudate, semnate de un anume „Maian”, care intenţionează să vândă diverse lucruri, să muncească, să închirieze cameră (în special pentru femei), dar şi să facă, contracost bineînţeles, un buletin de Constanţa! Anunţurile în cauză sunt rupte de orice regulă ortografică, ortoepiecă sau de punctuaţie. Spre exemplu: „VÎND. MAŞINĂ. DE.CUSUT. SIGER. FUNCŢTIONABI CALORIFER. ELECTIC. SOBA PE MOTORINĂ. BUTOIE.FAG. 200 LITII Costata Maian”. Un alt anunţ este, de departe, cel mai ciudat, parcă desprins din filmul românesc „Buletin de Bucureşti”. Mesajul postat la avizier arată faptul că bărbatul este dispus să ia în spaţiu persoanele doritoare să aibă bulletin de Constanţa, însă nu oricum, ci… la un „PREŢ REZONABIL”.

Contactat pentru un „aşa-zis buletin de Constanţa”, bărbatul nu s-a sfiit să explice ce oferă, lăsând la preţ, de la 300 la 250 de lei. Ba mai mult, pune la dispoziţie casa, iar eventuala căsătorie cu el nu ar fi exclusă. Iată conversaţia: „Mâine e luni şi un trei milioane acolo simbolic, merge. Eu te iau în spaţiu şi mă bagă ăştia la impozit cu un milion în plus. Putem negocia la 250 lei, se poate. Mâine mergem la City Park cu buletinul meu şi te iau în spaţiu. Rămâne la două jumate. Eu stau la maică-mea şi am apartamentul meu, că “nebuna mea” a plecat în Italia. Îţi trebuie certificatul de naştere, te iau în spaţiu pe adresa mea, că nu e nici o obligaţie.

Închiriez şi o cameră pentru că sunt singur pe lume, “nebuna mea” a fugit în Italia în 2007, cum am zis. Bine că eşti fată. Mergem mâine la City şi să îţi iau banii, să nu te ţigăneşti acolo că două jumate, trei jumate., e bine să fac şi eu o pomană. Am moştenire, am pământ. Mă cheamă Marian, am 45 de ani. Am contractul casei şi te iau în spaţiu, îţi fac şi buletin şi vorbim. Mai târziu ce faci? Poţi să vii să vorbim îndeaproape… Deci dacă e mergem mâine pe la 8.30, merg cu tine la City Park, îţi iei certificatul de naştere în original şi rezolvăm problema cu două jumate, eu înţeleg că nu ai bani. Lasă banii, că eu în 2007 am fost în Spania, dar lasă că vorbim mâine… dacă nu o să râzi. Ne cheamă în decembrie iar la căpşuni”. Întrebat dacă este legal să facă aşa ceva, Marian a răspuns: „Ce să păţesti? Doar nu te atacă, nu te violează nimeni.

Eu ce fac este ilegal că te iau în spaţiu. Duc în eroare justiţia. Bagi şi tu adresa, e o identitate. Eu îmi fac probleme, că te iau în spaţiu şi o să plătesc gunoiul şi pe urmă la financiar”. Se pare că „Maian” este la prima tentativă de acest gen. „Am mai făcut asta până acum. Am mai făcut la vreo 4, 5 bucăţi… trei prieteni de-ai mei, prietena mea care a fugit în Italia şi… ce să mai zic?!”, a completat Marian, individul cu anunţurile de la avizierul hipermarketului. Contactaţi de „Replica”, reprezentanţii IPJ Constanţa nu au putut comenta situaţia, întrucât este, din punctul lor de vedere, ipotetică, iar fapta „nu este săvârşită”.

Rocsana CRISTEA

AUDIO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai mare rasu'. Pe individ il cheama Calugaru Marian si are domiciliul pe I.C. Bratianu... iar la o cautare pe internet se returneaza niste rezultate in care persoane cu acest nume au dosare penale spre exemplu pentru conducere fara permis, etc. Iar la ce scris are se mai disting si alte chestii... dar la facut reportajul nu ati reusit macar sa va ridicati la nivelul lui, vai de voi. Bine ca esti fata... daca ai fi fost barbat si trebuia sa tii o casa... mureati toti de inanitie...
0
0
Aveti nr lui Marian ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614