REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fetiţă cu autism, abuzată sexual pe terenul de sport al Şcolii 12? Directorul susţine că a fost doar un sărut

Fetiţă cu autism, abuzată sexual pe terenul de sport al Şcolii 12? Directorul susţine că a fost doar un sărut

Replica API 26 martie 2014 | 00:00 223

Alarmă falsă şi plângeri retrase

Alarmă falsă şi plângeri retrase

Abuz sexual sau interpretare greşită a minorilor implicaţi? Aceasta este dilema cu care s-au confruntat cadrele didactice din cadrul Şcolii Generale numărul 12 din Constanţa, dar şi familiile a doi copii minori, elevi în respectiva unitate de învăţământ. O fetiţă de 11 ani, cu autism, le-a spus părinţilor cum că a făcut sex cu un coleg de clasă, aceştia alarmându-se şi depunând plângere la Poliţie. Însă, din câte se pare, fata ar fi fost doar sărutată, ea interpretând greşit toată scena.

Caz şocant la Şcoala Generală numărul 12 din Constanţa! O fetiţă de 11 ani, cu autism, şi-a alertat părinţii, la finele săptămânii trecute, cu privire la faptul că a fost abuzată sexual de către un coleg de clasă. Minora ar fi specificat că totul s-a petrecut cu mai multe zile în urmă, pe terenul de sport, când băiatul ar fi făcut sex anal cu ea. Însă, copila, fiind bolnavă de autism, a reuşit să le spună părinţilor prin ce a trecut abia la finele săptămânii trecute. Familia a anunţat oamenii legii, cazul intrând în atenţia BIC, însă rudele nu au vrut să ducă minora la Medicină Legală pentru a nu o traumatiza şi mai mult. La scurt timp, o răsturnare de situaţie avea să aibă loc. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, dar şi directorului unităţii de învăţământ, respectiv Mirela Florea, totul a fost interpretat greşit, la mijloc fiind vorba doar de un sărut, încurajat de colegi. "În Şcoala Gimnazială nr. 12 B.P. Haşdeu nu a avut loc nici un abuz sexual. Înainte de ora de educaţie fizică, pe terenul de sport, doi elevi din clasa a IV-a s-au sărutat, colegii de clasă făcând cerc în jurul lor pentru a-i "încuraja". La vârsta lor, copiii nu stăpânesc bine termenii, fapt pentru care fetiţa a povestit acasă că a făcut sex. Impacientaţi, pe bună dreptate, părinţii au făcut plângere la şcoală şi la Poliţie. La nivelul şcolii s-a dispus constituirea de urgenţă a unei comisii de cercetare, dar nu a mai fost cazul pentru că, în cursul zilei de luni, părinţii au revenit şi au zis că, după mai multe discuţii cu fetiţa, şi-au dat seama că nu a fost vorba de un act sexual. Au mers la Poliţie şi au retras plângerea, s-au întâlnit la şcoală cu mama băiatului, au discutat, s-au lămurit singuri, şi unii şi alţii, să se mute din şcoală pentru ca ceilalţi colegi să nu râdă de ei. Transferul lor se va face doar dacă părinţii vor solicita în scris acest lucru, nu trebuie interpretat ca o măsură de pedeapsă din partea şcolii", a explicat directorul unităţii, Mirela Florea. Menţionăm că până în prezent nu s-a înregistrat nici o cerere de transfer.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218