REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

FIFA a respins o ofertă de 25 miliarde dolari pentru o Cupă Mondială a cluburilor lărgită

FIFA a respins o ofertă de 25 miliarde dolari pentru o Cupă Mondială a cluburilor lărgită

Replica API 2 martie 2019 | 00:00 240

O ofertă de investiţii în valoare de 25 miliarde dolari în proiectul unei Cupe Mondiale a cluburilor lărgită, susţinută de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a fost respinsă, au anunţat, joi, surse concordante, citate de AFP.

Infantino susţine de mai multe luni un proiect de reformare a Cupei Mondiale a cluburilor, care se dispută actualmente în fiecare an cu şapte participante şi care va reuni 24 de cluburi începând din 2021 şi va fi organizată o dată la patru ani.

Un grup de investitori, nedezvăluit de FIFA, dar care conform mai multor surse ar proveni din Asia şi Orientul-Mijlociu, ar fi prezentat o ofertă de 25 miliarde dolari (21,9 miliarde euro), pentru a investi în această Cupă Mondială a cluburilor lărgită, precum şi într-o Ligă mondială a Naţiunilor.

"Oferta de investitori referitor la Cupa Mondială a cluburilor lărgită a fost respinsă. Dacă principiul acestei Cupe Mondiale a cluburilor lărgită este adoptat în martie la Miami, atunci ea va fi comercializată de o manieră tradiţională prin recurgerea la un apel de oferte", a indicat o sursă apropiată dosarului.

Dacă va fi lansat un apel de oferte, acest grup de investitori poate eventual formula o nouă ofertă, a adăugat o altă sursă.

Anunţul a fost făcut joi la o reuniune la Zurich a "stakeholders committee", care reuneşte reprezentanţii confederaţiilor, cluburilor, ligilor şi jucătorilor şi este prezidată de canadianul Victor Montagliani, preşedintele Confederaţiei de fotbal din America de Nord, America centrală şi Caraibelor (CONCACAF), dar la care nu a participat şi preşedintele FIFA.

Proiectul lui Infantino a fost prezentat în urmă cu un an şi apoi din nou la Kigali, în luna octombrie, la o reuniune a Consiliului, guvernul fotbalului mondial. Dar preşedintele FIFA nu a reuşit să obţină adoptarea, confruntându-se cu opoziţia fermă mai ales a UEFA şi a preşedintelui său, slovenul Aleksander Ceferin, care continuă să denunţe un proces precipitat şi puţin transparent.

Conform publicaţiei New York Times, acest grup de investitori care era pregătit să injecteze 25 miliarde dolari cuprindea şi grupul japonez SoftBank şi alţi investitori din Asia şi Orientul-Mijlociu.

Principala problemă de rezolvat înaintea lansării unei asemenea competiţii este o revizuire a calendarului internaţional şi aşa saturat.

O nouă reuniune a Consiliului FIFA este programată pe 14 şi 15 martie la Miami, în cursul căreia un nou proiect de competiţie va fi supus votului. În schimb, proiectul Ligii mondiale a Naţiunilor, care ar concura Liga Naţiunilor UEFA, ar urma să fie prezentat ulterior.

De asemenea, Cupa Mondială de fotbal cu 48 de echipe, începând cu ediţia din 2022 în Qatar, ar putea fi însă supusă votului.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108