REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

FIFA: Infantino vrea ca suporterii vinovaţi de rasism să nu mai aibă acces pe niciun stadion din lume

FIFA: Infantino vrea ca suporterii vinovaţi de rasism să nu mai aibă acces pe niciun stadion din lume

Replica API 18 octombrie 2019 | 00:00 378

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a pledat joi pentru o interdicţie extinsă la nivel mondial privind accesul pe stadioane pentru suporterii care se fac vinovaţi de atitudini rasiste, notează AFP.

Declaraţia sa a fost făcută la trei zile după incidentele de acest fel care au perturbat partida Bulgaria - Anglia, din preliminariile EURO 2020.

''Din păcate ne confruntăm şi în 2019 cu această problemă a rasismului. Dacă actele rasiste vizează fotbaliştii, atunci trebuie să oprim meciul. Nu-i putem lăsa pe rasişti să câştige. Fotbalul trebuie să meargă mai departe, iar cei vinovaţi de astfel de atitudini să fie traşi la răspundere. Trebuie să fie arestaţi, expulzaţi de pe stadioane, să nu mai aibă voie să intre, este nevoie de declanşarea unor proceduri judiciare împotriva lor. Dacă o ţară interzice unui suporter accesul pe stadioane în acea ţară din cauza manifestărilor rasiste ale acestuia, această interdicţie va fi extinsă la nivel mondial'', a spus Infantino.

Anglia a învins luni cu scorul de 6-0 Bulgaria, meciul fiind marcat de scandările rasiste la adresa unor jucători englezi de culoare prezenţi pe gazon şi de saluturile naziste ale unora dintre suporterii bulgari.

Partida de pe stadionul Vasil Levski din Sofia a fost întrerupt temporar de arbitrul croat, în baza protocolului în trei etape conceput de UEFA.

Forul european a anunţat, de altfel, că a deschis o procedură disciplinară împotriva Bulgariei, pentru mai multe acuzaţii, între care comportament rasist şi aruncarea de obiecte din tribune.

Preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), Boris Mihailov, a demisionat, marţi, din funcţia pe care o deţinea din 2005, în aceeaşi zi peste 20 de poliţişti descinzând la sediul BFU. Poliţia bulgară a anunţat miercuri că a reţinut şase persoane care au legătură cu incidentele rasiste de la meciul cu Anglia.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
halitor de paste!!!
5
0
ca spagagiul notoriu infantino sa intre la parnaie !!!
8
0
la noi vor ramane stadioanele goale
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102