REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

FIFA va da sancţiuni dure pentru echipele ai căror suporteri au comportament discriminatoriu sau rasist: se poate pierde meciul la masa verde

FIFA va da sancţiuni dure pentru echipele ai căror suporteri au comportament discriminatoriu sau rasist: se poate pierde meciul la masa verde

Replica API 12 iulie 2019 | 00:00 491

FIFA a anunţat că echipele ai căror suporteri vor avea un comportament discriminatoriu sau vor apela la scandări rasiste de natură să întrerupă un meci vor fi drastic pedepsite, inclusiv cu pierderea meciului la masa verde, scrie L'Equipe.

Potrivit sursei citate, FIFA a modificat reglementările disciplinare în astfel de situaţii, când un arbitru ar fi nevoit să întrerupă un meci ca urmare a incidentelor de acest gen din tribune.

"Cu excepţia unor circumstanţe excepţionale, dacă un meci este în cele din urmă oprit de arbitru din cauza comportamentului rasist şi/sau discriminatoriu, acesta va fi declarat pierdut la masa verde. Sancţiunea va viza echipa a cărei susţinători sunt responsabili pentru incidente şi se va aplica inclusiv la Cupa Mondială. După ce crainicul de pe stadion va face un prim anunţ de avertizare, arbitrul poate întrerupe meciul cu trimiterea jucătorilor la vestiare, iar ulterior îl poate opri definitiv dacă incidentele persistă'', menţionează FIFA.

Spre deosebirea de vechea reglementare, acum se precizează sfera de insulte şi comportamentele considerate discriminatorii: cele care vizează "culoarea pielii, originea etnică, geografică sau socială, sexul, dizabilitatea, orientarea sexuală, limba, religia, opiniile politice, averea, locul naşterii sau orice alt statut''.

Acest cod disciplinar se aplică numai la meciurile care se dispută sub egida FIFA.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa sunt europenii mai prosti! Ei fac legi pentru toate cazaturile pamantului in loc sa-si vada de treaba lor!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614