REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fifor, la AP NATO: Cea mai puternică influenţă asupra securităţii Mării Negre este generată de noua abordare dominatoare şi agresivă a Rusiei în relaţia cu vecinii şi faţă de NATO şi UE

Fifor, la AP NATO: Cea mai puternică influenţă asupra securităţii Mării Negre este generată de noua abordare dominatoare şi agresivă a Rusiei în relaţia cu vecinii şi faţă de NATO şi UE

Replica API 9 octombrie 2017 | 00:00 339

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus, sâmbătă, la Adunarea Parlamentară a NATO care se desfăşoară la Bucureşti, că regiunea extinsă a Mării Negre este "pusă la grea încercare" de acţiunile Rusiei, de atitudinea dominant-agresivă a acesteia, de prezenţa militară în Crimeea, inclusiv cu dislocare de capacităţi ofensive, care "ilustrează degradarea în cel mai înalt grad a sistemului ordinii europene".

"Regiunea extinsă a Mării Negre este actualmente pusă la grea încercare de acţiunile Rusiei, atitudinea dominant-agresivă a acesteia, prezenţa sa militară în Crimeea, inclusiv cu dislocare de capacităţi ofensive. Implicarea Federaţiei Ruse în criza ucraineană ilustrează degradarea în cel mai înalt grad a sistemului ordinii europene, cu un puternic impact la nivel global încă din perioada de sfârşit al Războiului Rece, indicând intenţiile Moscovei, fundamentate pe o combinaţie de putere militară clasică şi război hibrid şi orientate spre restabilirea sferelor sale de influenţă. În acest context, situaţia regională de securitate continuă să fie instabilă şi imprevizibilă. Este recunoscut faptul că anexarea ilegală a Crimeei şi actuala militarizare a acesteia a modificat ponderea prezenţei militare în bazinul Mării Negre, extinzând considerabil zona de acţiune/influenţă strategică a Rusiei în regiune. În opinia noastră, trebuie să gestionăm permanent şi cu prudenţă efectele acestei stări de fapt. Din acest punct de vedere, succesul eforturilor noastre concertate presupune două condiţii de bază: capacitatea de a prevedea evoluţiile ulterioare, care necesită o abordare aprofundată privind mecanismele de evaluare a situaţiei, la nivel naţional şi internaţional şi în plus, deţinerea mijloacelor şi capabilităţilor adecvate pentru a face faţă consecinţelor, după caz, ce se reflectă astăzi în eforturile considerabile de adaptare, coroborate cu capacitatea noastră de a aborda corect problema transmiterii mesajelor publice dedicate", a spus Mihai Fifor, la lucrările Comisiei de Apărare şi Securitate a Adunării Parlamentare a NATO.

El a arătat că eforturile României sunt orientate atât spre dezvoltarea capacităţilor naţionale, cât şi spre implementarea angajamentelor şi deciziilor comune asumate în cadrul organizaţiilor regionale şi internaţionale, scrie news.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca si pana acum in decursul istoriei,o vom duce nasol daca politicienii nostri se vor baga in seama aiurea printre marile puteri. Noi trebuie doar sa cerem sa fim lasati in pace,nu sa ne alaturam valurilor de critici de o parte sau alta,pentru simplul motiv ca suntem de fapt slabi,nu avem potential economic si militar,nu avem conducatori patrioti si dedicati trup si suflet tarii,adica suntem cum spuneam,ca pe vremea cand marea Poarta ne hotara cine e sefu'. Cu injuraturi si moace incruntate nu castigi ,doar pierzi cand nu ai si suport real. Noi suntem folositi,nu folosim,abia supravietuim.
3
0
Atitudinea agresiva a UE si NATO verso Rusia ! Patriarhul Chiril trimis de Putin vine sa ne intinda o mana de ajutor din rahatul in care suntem UE si Nato ! Daca nu praful se va alege de Romania !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218