REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fifor: Ne confruntăm în regiune cu o atitudine agresivă din partea Rusiei prin intenţia de militarizare a Mării Negre

Fifor: Ne confruntăm în regiune cu o atitudine agresivă din partea Rusiei prin intenţia de militarizare a Mării Negre

Replica API 10 noiembrie 2018 | 00:15 390

Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat vineri, în cadrul unei vizite la Baza Aeriană 57 Mihai Kogălniceanu, că în regiune este "o situaţie complexă de securitate'', pe fondul "atitudinii agresive din partea Federaţiei Ruse prin intenţia de militarizare a Mării Negre şi prin creşterea efectivelor militare din regiune şi dislocarea unor noi capabilităţi''.

Ministrul Apărării a fost însoţit la Baza Aeriană 57 de omologul canadian, Harjit Singh Sajjan, căruia i-a transamis că prezenţa partenerilor canadieni în România în cadrul misiunii de poliţie aeriană a NATO transmite un mesaj de solidaritate şi contribuie la implementarea măsurilor de reasigurare, în context regional. Ministrul Fifor a transmis aprecieri omologului canadian şi pentru sprijinul constant oferit de ţara sa şi pentru contribuţia acestui stat la implementarea măsurilor asociate prezenţei înaintate, adaptate pe toate dimensiunile: aeriană, navală şi terestră.

"Mulţumesc încă odată pentru contribuţia ţării dumneavoastră, prin asumarea unor posturi în structura Comandamentului Multinaţional de Divizie, respectiv a comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova. Îmi face plăcere să reiterez aprecierea noastră pentru prezenţa Forţelor Aeriene Canadiene, respectiv cei aproximativ 135 de militari dislocaţi la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu şi a avioanelor CF-18 care execută misiuni de poliţie aeriană consolidată în perioada septembrie-decembrie 2018. Subliniez profesionalismul şi dedicarea cu care aceştia îşi desfăşoară activitatea în România şi contribuie, implicit, la menţinerea unui climat de pace şi stabilitate, atât în regiune cât şi în spaţiul euro-atlantic", a spus ministrul Mihai Fifor.

În context, el a apreciat că în regiunea Mării Negre "trăim vremuri complicate".

"Trăim vremuri complicate în această regiune unde ne confruntăm cu o situaţie complexă de securitate şi cu o atitudine agresivă din partea Federaţiei Ruse prin intenţia de militarizare a Mării Negre şi prin creşterea efectivelor militare din regiune şi dislocarea unor noi capabilităţi. Acestea sunt aspecte pe care le observă zilnic atât militarii români cât şi cei canadieni aflaţi în prezent pe teritoriul nostru", a declarat Fifor.

Ministrul român al Apărării a mai afirmat că întâlnirea cu omologul canadian, Harjit Singh Sajjan, reprezintă o ocazie şi pentru abordarea unor teme precum consolidarea unei posturi de descurajare şi apărare, eficiente pentru contracararea ameninţărilor la adresa securităţii aliaţilor, dar şi în legătură cu oferta României de a găzdui o componentă de tip corp de armată la nivel aliat şi de identificare a unor modalităţi concrete de cooperare pentru operaţionalizarea acestei capabilităţi, menită să contribuie la arhitectura unei structuri coerente de comandă şi control pentru flancul sud-estic al NATO.

"Folosesc acest prilej pentru a reconfirma dorinţa noastră de a continua această colaborare deosebit de valoroasă pentru noi, care, alături de un program intens de exerciţii în format întrunit, afilierea de forţe şi personal la structurile aliate de comandă şi control din România, vor conferi o arhitectură consolidată cooperării bilaterale", a subliniat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării Naţionale a făcut referire şi la importanţa pe care o va acorda România dialogului trans-atlantic în perioada în care va exercita preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

"Într-o altă notă, importanţa intensificării dialogului între ţările noastre este cu atât mai relevantă cu cât România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene începând cu luna ianuarie a anului viitor. O atenţie deosebită va fi acordată consolidării relaţiei trans-atlantice, ca prioritate a preşedinţiei noastre, precum şi a intensificării cooperării dintre NATO şi UE. Un lucru este cert şi anume că nu putem gândi întreaga arhitectură a securităţii europene fără o puternică legătură trans-atlantică şi sunt convins că în perioada următoare vom putea coopera inclusiv pe această temă", a încheiat Fifor.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca prostimea sa nu ceara o viata mai buna ,un nivel de trai mai ridicat politicienii le arata maimuta sa stea linistiti la locurile lor ca vine resboiul.Vine pe dreak,maile puteri vorbesc prin firul rosu care pe cine praduiesc de fonduri,resurse ,bogatii.Ca sa nu va impacientati noi nu ne incardam la Marile Puteri ci la cei beliti!
0
0
nici taxi-urile nu atatia km la bord cat are ma-ta de pula ! poate doar nevasta-ta sa o concureze ! boule , noi facem ce vrem , ne pisam pe rezistenti !.....si pe UE , bineinteles !
3
1
pai cu atatea gloabe in carca lor ,rusii ce pot face decat ceeace i-i mana americanii jidanosi,oricum krimea nu iese din laba lor fara un al treilea mondial pe care eventual sa-l piarda ,putin probabil tinand cont ca sunt aliati cu china,india,iran si posibil turcia fara a numara si restul de foste tari sovietice din asia centrala
2
0
Ba muie Iohannis si USR plus PNL ! Muie prelungita tuturor securistilor ,sorosistilor si latrailor impotriva Romaniei.
4
0
Gelule, nu uita ! Muie dragnea, muie pesede !!!
3
3
ti s-a urcat la cap ca esti si tu un ministru bun,pupincuristule
4
0
La naiba,astia descopera acum ca rusii au baze navale puternice la mare? Pai e grav. Si cum sa nu aiba ? Mai bine ne-am vedea de saracia noastra,ca nu avem tractoare,irigatii,locuri de munca .Nu mai avem nici macar resurse,chiar daca ele se afla pe teritoriul tarii. Le-am dat fara sa fim cuceriti,fara nici o batalie,chiar daca inaintasii au murit pe fronturi pentru ele,sa avem noi de ce sa ne batem joc.
4
0
Din pacate pesedisti si aldistii lui nu vad importanta strategica si economica a constantei in acest context periculos.
3
2
Deveselu,Mihail K.,Patriot!!!!
2
1
E ceva normal.Atata timp cat exista popi securisti dovediti inamicul e prietenul lor.
2
1
sA TE FUT CU PULA MEA.............
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614