REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

"Fii Iepuraşul pentru o dorinţă!": 120 de copii din 7 centre de plasament din județul Constanța au zâmbit din nou!

"Fii Iepuraşul pentru o dorinţă!": 120 de copii din 7 centre de plasament din județul Constanța au zâmbit din nou!

Replica API 10 aprilie 2017 | 20:06 461

Pentru 120 de copii din 7 centre de plasament din judeţul Constanţa, bucuria specifică Sărbătorilor de Paşte este mai intensă, graţie acţiunii realizate de Asociaţia United Hands România la Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca". Cu ajutorul partenerilor, sponsorilor şi mai ales al constănţenilor care au jucat rolul Iepurașului de Paşte, oferind cadouri pentru copiii din centrele de plasament, a fost organizată pe 8 aprilie 2017 o petrecere inedită în cadrul proiectului "Cutia cu Zâmbete - Fii Iepuraşul pentru o dorinţă!". Evenimentul a presupus astfel atât distracţie, joacă şi alte surprize pentru copii, cât şi partea de daruri, care să le arate celor mici că măcar unele dorinţe se pot îndeplini.

"Avem deja o tradiţie în Constanţa în ceea ce priveşte evenimentele organizate pentru copiii din centre de plasament, de mai multe ori pe an. La fel ca la celelalte evenimente, prin această petrecere de Paşte am dorit să oferim pe de o parte timp de calitate (o zi de neuitat, într-un cadru plin de zâmbete şi bucurie), iar pe de altă parte cadouri în sine, căci orice copil îşi doreşte să primească jucării, dulciuri şi nu numai. Acest lucru vizează posesia (copiii îşi doresc să aibă obiectele lor personale, dincolo de cele pe care le utilizează în comun în centre), dar şi experienţa generozităţii şi a iubirii - Iepuraşul sau alte persoane străine le oferă ceva, ceea ce le arată că ei contează pentru cineva, în ciuda sentimentului de abandon pe care este firesc să îl resimtă prin situaţia nefericită în care se află", explică reprezentanţii Asociaţiei United Hands România. Jocuri în spiritul Sărbătorilor de Paşte şi multe alte surprize i-au încântat pe copii, care au fost vedetele zilei, fiecare în centrul atenţiei, cu o mulţime de voluntari, inclusiv militarii americani de la Black Sea Rotational Force 17.1 din Mihail Kogălniceanu - parteneri tradiţionali ai evenimentelor organizate de Asociaţia United Hands România, dornici mereu să se implice în beneficiul copiilor

instituţionalizaţi din ţara noastră. La eveniment au fost prezenţi copii de la Centrul de plasament Delfinul, Centrul de plasament Antonio, Centrul de plasament Ovidiu, Centrul de plasamet Micul Rotterdam, Centrul de plasament Traian, Centrul de Zi Agigea, Centrul de primire a copilului în regim de urgență Evrica. Toate cadourile pregătite în mod personalizat pentru fiecare copil în parte au fost de fapt oferite de constănţeni, persoane care au aflat despre campanie pe pagina de Facebook a Asociaţiei United Hands România şi care şi-au exprimat intenţia de a fi "Iepuraş" pentru unul sau mai mulţi copii.

Ţinând cont de vârstă şi de preferinţele fiecărui copil (aflate, strânse şi comunicate cu grijă de iniţiatorii campaniei), "iepuraşii" au putut selecta cadouri cu siguranţă apreciate de cei mici.

"Posibil practic cu sprijinul comunităţii, evenimentul nu doar că aduce zâmbete nepreţuite copiilor, ci reuşeşte să îi apropie pe constănţeni de nevoile copiilor din centrele de plasament, fiind un exemplu de mobilizare a publicului. Am avut 120 de dorinţe "de adoptat", iar constănţenii s-au grăbit să se înscrie pe lista noastră. Copiii de astăzi sunt viitorul comunităţii locale de mâine, iar aceşti copii din centre au nevoie de o mâna de ajutor în plus, de apropiere spre integrarea lor în lumea "normală", în cadrul căreia vor deveni la un moment dat cetăţeni cu drepturi depline. Pentru un viitor cât mai apropiat de modul în care ni-l dorim pentru ei, ne ocupăm de prezent. Fiecare gest contează, orice modalitate de implicare a societăţii este un câştig la nivel general: pe termen scurt, o zi superbă şi cadouri minunate pentru copii; pe termen lung, piese într-un puzzle de mare importantă pentru viitorul copiilor", mai spun cei de la Asociaţia United Hands România.

Cutia cu Zâmbete nu este un nume întâmplător ales pentru această campanie. Fiecare persoană care s-a implicat în acest demers a inclus într-o cutie cadourile dorite de copilul pentru care a jucat acest rol de "Iepuraş de Paşte". Frumos decorată şi personalizată, cutia - prin formă şi conţinut - a fost desigur generatoare de zâmbete. Şi oricine ştie ce înseamnă bucuria din ochii unui copil ce primeşte şi deschide un astfel de dar...

"Ne bucurăm că reuşim şi în acest an să luăm parte la bucuria copiilor din centrele de plasament din judeţul Constanţa. Dincolo de eforturile pe care le facem zi de zi pe cale instituţională, apreciem implicarea societăţii civile şi a comunităţii în sine, căci împreună putem reuşi să facem lucruri "mari" pentru copiii care ne sunt în grijă. Mulţumim tuturor şi ne exprimăm intenţia de a ne implica şi mai departe în proiectele benefice pentru prezentul şi viitorul copiilor din centrele de plasament", spune Mihaela Ristea, Director General Adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Având misiunea asumată de a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru cei aflaţi în suferinţă sau care se află în diverse situaţii de risc, Asociaţia United Hands România sprijină toate persoanele ce au nevoie de ajutor, indiferent de rasă, religie, naţionalitate sau poziţie socială. United Hands colaborează cu persoane şi organizaţii din toate mediile culturale şi etnice, fiind una dintre organizaţiile non-guvernamentale ce a reuşit să aibă continuitate în proiecte realizate în Constanţa şi în zona Dobrogea în ultimii 17 ani.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102