REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fiica unui primar PNL i-a luat locul lui CĂTANĂ în conducerea Uzinei Termoelectrica Midia Năvodari

Fiica unui primar PNL i-a luat locul lui CĂTANĂ în conducerea Uzinei Termoelectrica Midia Năvodari

Replica API 28 aprilie 2021 | 22:09 5880

Societatea Comercială Uzina Termoelectrica Midia S.A. Năvodari, ce are ca obiect de activitate producerea, transportul și distribuția energiei termice, se află în plin scandal cu unul dintre foștii administratori, pe care l-a revocat înainte de încheierea mandatului, pentru a-i face loc în CA unei profesoare de engleză, fiică de primar. Claudiu Daniel Cătană fostul secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului, a fost revocat în august anul trecut. Tânărul politician, fost membru ALDE și Pro România, a contestat Hotărârea 5 din 2020, a CA.

Uzina Termoelectrica Midia S.A., cea mai mică companie din subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, înființată înainte de 1989 cu un singur scop, furnizarea de abur pentru rafinăria Petromidia, o duce foarte bine după 30 de ani de existență, mai ales acum, în perioada de criză. Nu are probleme, drept dovadă sunt și salariile încasate directorii și administratorii, cărora le intră în buzunare, lunar, venituri de companii multinaționale. În prezent, compania se află în plin scandal, după ce s-a decis revocarea din funcție a unuia dintre administratori, Claudiu Daniel Cătană, fost secretar de stat, și cu multe funcții politice , printre care și cea de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a ALDE. Cătană nu s-a resemnat deciziei, de altfel, nici nu avea cum, la câți bani îi intrau lunar, în buzunare, peste 10.000 de lei.

Cătană, revocat în favoarea unei profesoare de engleză, fiică de primar PNL, fără competențe pentru postul ocupat

Mai ales că revocarea s-a produs pentru a-i face loc în CA fiicei primarului din PNL din comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, Constantin Trușcă. Este vorba despre Antonia Lidia Trușcă.

"În temeiul legii societăţilor, în conformitate cu prevederile HG de înfiinţare a Societăţii "Uzina Termoelectrică Midia" S.A, se alege în calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii doamna Truşcă Lidia Antonia", se arată în documentul de numire.

Dacă aruncăm un ochi peste CV-ul ei, observăm că nu o recomandă nimic pentru funcția de membru al CA, nu are nicio competenţă pentru postul ocupat. Tânăra a absolvit, în 2018, Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Craiova, specializarea Studii de Limba Engleză şi Literatura Engleză, cursurile de masterat, după ce în 2016 absolvise Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti.

CV-ul Lidiei Trușcă

Mai multe din CV-ul Lidiei Trușcă puteți citi AICI

A lucrat ca profesoară în comuna unde tatăl ei este primar, după care a predat la un liceu din Drobeta Turnu Severin.

Cătană vrea postul înapoi!

Cum era de așteptat, Cătană nu a stat cu brațele încrucișate, văzând cum postul îi este ”suflat” de ”fata lui tata”, fără competențe, așa că a mers în instanță, solicitând anularea hotărârii AGA 5/2020.

Vezi AICI hotărârea AGA 5/2020

Cererea, însă, i-a fost respinsă, ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesual activă, dar Catană a formulat recurs, al Curtea de Apel. Precizăm că mandatul lui Cătană ar fi trebuit să se încheie în noiembrie 2022.

Cine este Claudiu Daniel Cătană și care este ascensiunea profesională

Claudiu Catană, în vârstă de 32 de ani, a fost preşedinte al Organizaţiei de Tineret a ALDE, și a ocupat în ultimul timp mai multe funcții politice. Claudiu Daniel Catană este originar din Turnu Măgurele și a reușit să ajungă, în doar 11 ani, de la polițist local la secretar de stat, funcție pe care a ocupat-o până anul trecut, când a fost demis de Ludovic Orban. Și-a început cariera în 2009, ca polițist local în Sectorul 1 București. În 2014, a devenit consilier asistent în cadrul compartimentului Control Intern al Direcției Generale de Poliție Locală sector 3. În 2016, Daniel Catană a candidat, pe listele ALDE, pentru Consiliul local al sectorului 2, reușind să ocupe un loc în Consiliul General al Municipiului București (CGMB). În același an, Cătană a primit funcția de șef serviciu în cadrul Direcției Inspecție Fiscală a AFM. În 2017, a ocupat și funcția de consilier la cabinetul unui secretar de stat din MDRAP – FE. În ianuarie 2020, a renunțat la mandatul de consilier general pentru funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. În martie 2020, el a fost eliberat din funcție de premierul de atunci,Ludovic Orban. De la ALDE, a trecut la Pro România. Claudiu Daniel Cătană a deschis lista la Senat din partea PRO România în județul Argeș, însă partidul nu a reușit să treacă pragul electoral pentru a accede în Parlament.

Salarii uriașe la Uzina Termoelectrica Midia S.A. Năvodari!

Așa cum arătam și mai sus, șefii de la ITM au salarii de multinaționale. Directorul general, Chemal Turgay, încasează, lunar 32.300 lei, în timp ce directorul economic, Cristina Stamate, încasează 12.600 lei. Nici administratorii din CA nu-s unt mai prejos, aceștia primesc o remunerație brută lunară de 11.840 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numirile in C.A.si A.G.A.s-au facut pana acum de partidele aflate la putere pentru oameni lor,capuse politice ale banului de la stat asta sunt membri C.A.si A.G.A.
1
0
Nu se sesizeaza nimeni?
0
0
Mama lor de javre galbene.
9
2
la mai mare.bah jigodiilor nu iesiti in strada
7
2
De ce nu apar comentariile?
6
0
In cel mult 12 luni uzina aia se va inchide din cauza PNL
7
6
Peneleul corect si normal
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367