REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fiii lui Dobre şi Babuş vor în Parlament

Fiii lui Dobre şi Babuş vor în Parlament

Replica API 10 octombrie 2012 | 00:00 181

Deputatul Voicu se mută la Constanţa! - vezi cu cine "defilează" PSD la alegeri

Deputatul Voicu se mută la Constanţa! - vezi cu cine "defilează" PSD la alegeri

PSD îşi lansează oficial, pe data de 17 octombrie, candidaţii la Parlament. Social-democraţii constănţeni au stabilit ieri, într-o şedinţă care s-a întrins pe parcursul mai multor ore, aproape toate detaliile legate de candidaturi -nume, colegii. "Au fost făcute calcule, vrem să câştigăm toate colegiile. Poate unul să îl ratăm, dar în rest, conform socotelilor noastre, USL ia tot", a declarat un social-democrat constănţean. Amintim, în acest context, că, urmare a negocierilor, USL şi-a împărţit colegiile astfel: 9 la PSD şi 5 la PNL. Din cele 9, PSD nu oferă, la nivelul judeţului Constanţa, nici unul aliatului UNPR, în schimb, "cedează" un colegiu unui candidat de la centru, aşa cum s-a întâmplat şi în 2008, când Manuela Mitrea s-a regăsit pe lista de la malul mării. Conform regulilor stabilite de la centru, parlamentarii din actualul mandat candidează, cu unele excepţii, pe aceleaşi colegii. Prin urmare, Manuela Mitrea candidează tot la Constanţa, şi tot pe Colegiul 8, precizează sursele noastre. De la Bucureşti în schimb, la Constanţa vine să candideze şi... Mădălin Voicu! Momentan nu se ştie dacă pe Colegiul 9 sau 10. Pentru a încheia situaţia USL la nivelul judeţului, precizăm că, în privinţa PNL lucrurile stau astfel: toţi cei 3 parlamentari liberali (senatorul Puiu Haşotti şi deputaţii Gheorghe Dragomir şi Mihai Lupu), aleşi în 2008, candidează pentru încă un mandat pe aceleaşi colegii, în timp ce senatorul conservator Mircea Banias, în virtutea alianţei PNL - PC, candidează, din nou, şi el. Al cincilea colegiu la "socoteala" PNL este cel din sudul litoralului, câştigat în 2008 de pedelistul Zanfir Iorguş. În lupta cu acesta, liberalii constănţeni au decis să îl arunce pe Victor Manea.

De la Giurgiu, la Constanţa

Revenim însă la deciziile luate, ieri seară, de PSD Constanţa. Astfel, Mădălin Ştefan Voicu, ales în 2008 deputat în circumscripţia electorală nr.19 Giurgiu, colegiul uninominal nr.1, vine pe lista de la Constanţa. El va candida pe Colegiul 9 sau pe Colegiul 10. Facem precizarea că pe Colegiul 9 în 2008 a fost aleasă deputat Antonella Marinescu, însă social-democrata a declarat că nu mai doreşte încă un mandat. Dacă ar candida în Colegiul 10, Mădălin Voicu s-ar "duela", probabil, cu (încă) pedelista Maria Stavrositu. Momentan, situaţia Mariei Stavrositu este incertă, în sensul că pedeliştii de la Constanţa nu o mai vor candidată, aşa că nu este exclus ca aceasta să candideze independent sau din partea altui partid. Închidem însă această paranteză legată de frământările pedeliste, şi mai precizăm, despre Mădălin Voicu, faptul că nu se fereşte să-şi etaleze originile ţigăneşti. Acelaşi Mădălin Voicu a devenit din nou tătic, anul acesta, la frumoasa vârstă de 60 de ani. Şi, tot Voicu este unul dintre iniţiatorii controversatei propuneri legislative privind graţierea pedepselor mai mici de până la 6 ani.

Ei sunt parlamentarii PSD care candidează pentru încă un mandat la Constanţa

În continuare, sursele noastre din PSD Constanţa au precizat că actualii parlamentari Alexandru Mazăre (senator pe Colegiul 3), Nicolae Moga (senator, Colegiul 2), Cristina Dumitrache (deputat, Colegiul 3), Manuela Mitrea (deputat, Colegiul 8) şi Eduard Martin (deputat, Colegiul 6) vor candida pentru încă un mandat, pe aceleaşi colegii. Facem precizarea că judeţul Constanţa "dă" în Parlament un total de 14 parlamentari - 10 deputaţi şi 4 senatori. PSD va avea candidaţi, sub sigla USL, şi în următoarele colegii: 4, 7, 9, 10.

Cetăţean de onoare, candidat la Parlament

În privinţa Colegiului 7, facem precizarea, din start, că actualul deputat Matei Brătianu nu mai candidează. Motivul? El a căzut în dizgraţia liderilor social-democraţi constănţeni. În locul lui, surpriză! Sursele noastre susţin că ar urma să candideze, potrivit discuţiilor din şedinţa de ieri, Titus Dobre, în prezent consilier judeţean. Titus Dobre este nimeni altul decât fiul lui Mircea Dobre, consilier local municipal, membru PSD cu state vechi de plată. Mircea Dobre este, de asemenea, şi "tăticul" firmei Dobre şi Fiii, adică cea care furnizează cornul şi laptele în şcolile constănţene. La acest "portofoliu" de afaceri se adaugă şi gestionarea unei pieţe din Constanţa. Şi cum fiul lui tata Dobre nu este singurul din lista de "copilul cuiva care calcă pe urmele părinţilor", pesediştii s-au gândit că ar fi bine ca pe Colegiul 4 să candideze Radu Babuş. Menţionăm că pe colegiul 4 a fost ales deputat, în 2008, pedelistul Constantin Chirilă. În 2008, Chirilă a avut avantajul că mai multe localităţi din colegiul său aveau primari PDL. Între timp, numărul de primari PDL de pe Colegiul 4 s-a diminuat: cel puţin un edil a trecut la PNL, în plus, Primăria Murfatlar a fost câştigată, la alegerile din acest an, de un pesedist - Valentin Saghiu, un apropiat al familiei Babuş. Despre familia Babuş facem menţiunea că tatăl lui Radu Babuş (director al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa) este nimeni altul decât Constantin Babuş, cunoscut pentru funcţia de director pe care o deţinea la nivelul Primăriei Constanţa. Ne oprim aici însă cu descrierea familiei Babuş, şi ajungem la un alt new-entry din lista de candidaţi, aşa cum au declarat, pentru "Replica" de Constanţa, surse din cadrul conducerii PSD de la malul mării: Ali Nurhan, cetăţean de onoare al urbei, cunoscut şi pentru aportul în dezvoltarea şi performanţele echipei locale de handbal masculin.

Alexandra ANTON, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367