REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Filaje şi flagrant: 3 escroci care ţepuiau firme din ţară, arestaţi la Constanţa

Filaje şi flagrant: 3 escroci care ţepuiau firme din ţară, arestaţi la Constanţa

Replica API 14 februarie 2014 | 00:00 242

Filaje şi flagrant, la Constanţa. Oamenii legii au dus o muncă titanică pentru anchetarea unor escroci ce ţepuiau firme din ţară, dându-se reprezentanţi ai unor mari societăţi comerciale din Bucureşti. Ei comandau cabluri şi materiale de construcţii, dar îşi dădeau punct de întâlnire cu distribuitorii într-un loc neutru pentru că... aşa se întâmpla, să se afle în zona respectivă. Se întâlneau, preluau marfa şi o plăteau cu file CEC, care nu aveau acoperire. Anchetatorii s-au infiltrat şi au participat şi ei la un astfel de "schimb de marfă", cei trei escroci fiind astfel prinşi şi arestaţi.

Vorbim despre "afaceriştii" Ion Tocilă, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune în forma continuată şi falsul în înscrisuri sub semnătură privată, Sorin Neghen, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals şi Vasile Bolmandur, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. La data de 13 februarie, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus, prin ordonanţă, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţi şi, totodată, a fost sesizată Judecătoria Constanţa cu referat cu propunere de arestare preventivă pe numele inculpaţilor, cererea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi, care a dispus emiterea unor mandate de arestare pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile. Din materialul probator administrat a rezultat în sarcina inculpaţilor că la data de 12.02.2014, şi-au declinat în mod nereal calitatea de reprezentanţi ai unei societăţi din municipiul Bucureşti, inducând astfel în eroare o altă societate comercială din municipiul Bucureşti, cu ocazia achiziţionării de diverse tipuri de cabluri,creând un prejudiciu în valoare de 25.319 lei. De asemenea, în sarcina inculpatului Ion Tocilă s-a reţinut că în perioada ianuarie - februarie 2014, şi-a declinat în mod nereal calitatea de reprezentant legal al aceleiaşi societăţi din municpiul Bucureşti, în scopul de a induce în eroare o societate comercială, tot din Bucureşti, prin solicitarea achiziţionării de bunuri în valoare de aproximativ 27 000 de euro. "Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.", au menţionat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102